Spreuken over liefdevol geven

Vandaag ben ik in een liefdevolle bui. Gewoon omdat ik besef hoeveel liefde er nodig is. En liefdevol geven is nog altijd het allermooiste. Heerlijk om te doen. Lekker onbaatzuchtig en vrij. Zou je het willen ontvangen en willen doorgeven? Alsjeblieft, wat mooie spreuken over liefdevol geven.

~ De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen. (Nelson Mandela)

~ Als je zon brengt in het leven van anderen, kun je de stralen niet weghouden van jezelf. (Sir James Matthew Barrie)

~ Je kunt vele kaarsen aansteken met één kaars, zonder het leven van deze kaars in te korten. Geluk neemt nooit af als je het deelt. (Boeddha)

~ Het grootste geschenk dat je iemand kunt geven, is oprechte aandacht. (Richard Moss)

~ Wees vriendelijk. Iedereen die je ontmoet is bang voor iets, houdt van iets en heeft iets verloren.

~ Een goede daad gaat nooit verloren.
Wie zaait, oogst vriendschap. Wie vriendelijkheid plant, verzamelt liefde.

Elke dag positieve energie

Leestip7 tips voor meer zelfvertrouwen (meest populaire blog)

5 gedachten over “Spreuken over liefdevol geven”

 1. Inspirerende teksten over geven en reacties die tot nadenken stemmen.

  Ik denk dat het in mijn leven moet beginnen met geven. Heel belangrijk. En in geven zelf zit al het geschenk dat ik terug ontvang, nl. dat ik zie dat ik een ander gelukkig kan maken. Daar word ik zelf gelukkig van. Dit mechanisme merk het sterkst in de relatie met mijn vrouw. Happy wife, happy life.

  Het makkelijkste is het te geven aan je dierbaren en je vrienden. Moeilijker wordt het te geven aan vreemden en vijanden. Daar mag ik nog wat mee oefenen.

  De tegenhanger van geven is ontvangen. Ik kan alleen maar geven als een ander bereid is van mij te ontvangen. Ik bespeur, dat voor ontvangen ook durf nodig is en vertrouwen. En daaraan ontbreekt het in deze eeuw steeds meer. Er ontstaat volgens mij in toenemende mate een gebrek aan ontvangers, waardoor geven moeilijk wordt.

  Misschien is ontvangen nog wel moeilijker dan geven.

  In India bestaan de bedelmonniken om de mensen de gelegenheid te bieden om elke dag te kunnen geven. In onze samenleving is bedelen wettelijk verboden, terwijl bedelaars onze leraren zijn in ontvangen.

  Wim Mulder

 2. In mijn leven wil graag zoveel mogelijk liefde geven aan iedereen die mijn willen ontvangen en ook nodig hebben. Ik hou van liefde geven zal daar ook zeker mijn best doen. Ik weet het ook om te missen, maar gelukkig kan ik ook geven. Dat heb ik geleerd in mijn leven. Van wie???. tjaaaaa door het missen mee te maken denk ik.
  Morgen werk ik met mensen die van je liefde afhankelijk zijn. Nou dat zal ik ze geven door heerlijk daar aanwezig te zijn en zal iets heerlijks maken om de avond zo gezellig.
  mogelijk te maken. Dit is mijn liefde voor morgen!!!!!. Ik verheug mijn daarop.

 3. Heel erg mooi!!! Ik merk gewoon dagelijks dat ik graag geef aan degenen die me dierbaar zijn. “Het hoeft toch niet”, is vaak de reactie. Ja en juist daarom geniet ik er van… omdat het niet hoeft. Gewoon onbaatzuchtig geven!!! Dat geeft heel veel voldoening!!! Dank je wel Mark voor het delen van je mooie berichten.

 4. Wederom mooi om te lezen! wel meerdere keren, om het goed te laten inwerken.
  Dank je wel voor het delen.
  Fijne dag verder.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00