Liefdevol zijn voor jezelf 3


Liefdevol zijn voor jezelf is een prachtige uitdaging. Misschien wel jouw belangrijkste uitdaging. Vanuit liefde voor jezelf, voor je verleden, je heden en je toekomst, kun je een veel krachtiger en gelukkiger persoon worden. Je eigen waarde groeit. Net als je vermogen om van betekenis te zijn voor anderen. Daarom vandaag 10 sleutels voor een liefdevoller leven.

1. Liefdevol zijn voor je kwaliteiten en goede daden
Je bezit unieke kwaliteiten. En ongetwijfeld zul je al veel mooie dingen in je leven gedaan hebben. Wees hier trots op. Vier je successen en groei door in datgene waar je talent voor hebt.

2. Dankbaar zijn voor wat er is
Dankbaar zijn is een keuze. En hoe vaker je voor dankbaarheid kiest, hoe meer positiviteit je in jouw leven brengt. Wees dankbaar voor alles wat er wel is en alles wat je wel hebt. Neem je tijd om te genieten van de simpele dingen in het leven.

van jezelf houden3. Volledige acceptatie van alles wat was
Accepteer alles wat was, ook je fouten. Je bent een mens. Je bent niet perfect. Leer van je fouten. Het zijn prachtige kansen om te groeien. Kijk nu in de spiegel en zie wat je overwonnen hebt.

4. Pauzeer bij stress, boosheid en verdriet
Hoe heerlijk verfrissend is het als je stil en kalm blijft op het moment dat iemand verwacht dat je boos wordt. Haal diep adem. Benoem eventueel je emotie. En pak je rust. Neem een pauze.

5. Reflecteer bij angst en onzekerheid
Het draait niet om wat anderen van je vinden. Verklein je wereld. Denk na over hoe je zelf wil handelen. Wat je zelf wil doen ook als er niemand kijkt. Luister zo veel mogelijk naar je eigen innerlijke stem, je ziel. Het is jouw pad, jouw reis, jouw leven. Omarm je vrijheid en handel van binnenuit.

6. Begin iedere dag met een positieve intentie
Wees blij met iedere nieuwe dag. Neem de tijd voordat je aan de dag begint. Denk even kort na over hoe je van de dag gaat genieten. Pluk de dag. Leef bewust. En doe wat je gelukkig maakt.

7. Leef alsof het je laatste jaar is
Vraag jezelf af wat echt belangrijk voor je is. En heb dan de wijsheid en moed om je leven hier naar in te richten. Wacht niet op het juiste moment. Het perfecte moment komt nooit. Het leven vindt nu plaats. Doe wat je echt graag doet.

8. Verheug je
Zorg dat je altijd ergens naar uit kunt kijken. Kijk vooruit naar de dingen waar je zin in hebt. Voed je verlangens. De beste dingen in het leven zijn geen dingen. Het zijn ervaringen.

9. Droom en verlang om van betekenis te zijn
Je vermogen om van betekenis te zijn is prachtig. Zet je talent in op belangrijke behoeften in de maatschappij. Het beste gevoel in de wereld is het gevoel dat je van betekenis bent voor een ander. Blijf positief.

10. Deel je liefde
Vanuit liefde voor jezelf is het veel gemakkelijker om ook van anderen te houden. Breng tijd door met mensen waar je van houdt. Op een dag zul je ofwel ‘had ik maar..’ ofwel ‘gelukkig heb ik..’ concluderen.

Laat je inspireren om steeds weer opnieuw de liefdevolle keuzes te maken. Dit kan nou eenmaal het beste door er gedurende een langere periode regelmatig mee bezig te zijn. Oefening baart kunst. De kracht zit in de herhaling. Ik geloof er in dat dit kan.

Meer blogs over Zelfvertrouwen

Persoonlijke vrijheid
Er liggen prachtige kansen om meer persoonlijke vrijheid te ervaren. Geniet van de heerlijke top 10 om los te laten. Mmm… Waarvan wil jij jezelf bevrijden?

Omgaan met onnodige negativiteit
Soms kom je in situaties terecht waar je helemaal niet wil zijn. Met plezier geef ik je 10 positieve perspectieven voor hoe je om kunt gaan met onnodige negativiteit. Kies je eigen perspectief.

Toelaten
Hoeveel persoonlijke vrijheid je ook voelt, er zullen altijd wel angsten en onzekerheden verschijnen. De kunst is om sterker te zijn.

Aanrader

Online training zelfvertrouwen

Training Zelfvertrouwen
Ben jij jouw aarzelingen en onzekerheden eigenlijk wel een beetje beu? En ben je toe aan meer vertrouwen in jezelf?


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Liefdevol zijn voor jezelf