Mooie teksten over het leven

Al jarenlang delen we mooie teksten over het leven op Twitter en Facebook. En uiteraard houden we daarbij goed in de gaten welke zinnen het meest populair zijn. Welke wijsheden over het leven het beste gewaardeerd worden.

Ik heb de mooie teksten over het leven bij elkaar geraapt en heb ze onderverdeeld in vijf duidelijke categorieën. Geniet er lekker van.

Ik ben benieuwd welke spreuk het beste bij jou past. Welke komt overeen met jouw kijk op het leven?  Wat hoort echt bij jou? Laat het even weten!

1. Leef in het nu

Hierbij horen de volgende mooie teksten over het leven:

~ Het leven is kort. Ga op reis. Geniet van de zon. Neem risico’s en ga voor wat je wil. Heb lief en wees lief. Leef nu.

Mooie teksten over het leven~ Neem het leven dag voor dag. Het heeft geen zin om voortdurend ergens anders te zijn dan hier en nu.

~ Het leven is te kort om je zorgen te maken. Heb plezier. Heb lief. Heb geen spijt. En laat je door niemand van de wijs brengen.

~ Aan het einde van het leven, kijk je terug en weet je dat het leven niet draaide om geld, status en macht, maar om liefde, verbinding, betekenis en fijne ervaringen.

2. Wees dankbaar

Als positieve psychologen het ergens over eens zijn dan is het wel dat bewust iedere dag je dankbaarheden benoemen leidt tot een gelukkiger leven…

~ Ik werd vanmorgen wakker. Kon kleren aantrekken. Er was stromend water. Ik kon eten en drinken. Het leven is goed. Ik ben dankbaar.

~ Hoe ouder ik word, hoe meer ik besef dat de dingen in het leven die niets kosten, het meest waardevol zijn.

~ Hoe meer je dankbaar je bent voor je leven, hoe meer je in je leven krijgt waar je dankbaar voor kunt zijn.

3. Maak goede keuzes

Gelukkige mensen richten hun aandacht op datgene waar ze zelf invloed op hebben. Nu of in de toekomst.

~ De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de kwaliteit van je gedachten.

~ Veel in het leven is een reflectie van keuzes die je zelf gemaakt hebt. Als je een ander resultaat wil, maak een andere keuze.

~ Hoe vaker je jouw focus verlegt van moeilijkheden naar mogelijkheden, hoe mooier jouw leven wordt.

 

Wil jij elke dag mooie teksten over het leven in je mailbox ontvangen? Een korte spreuk, gratis! Kijk dan op de spreuk van de dag en meld je aan!

Mooie teksten over het leven
Mooie teksten over het leven

4. Leer om te gaan met het negatieve

Niet alles in het leven is positief. Daarom is het zo belangrijk om goed om te leren gaan met het negatieve.

~ Neem op tijd afstand van alles wat je slechte energie bezorgt. Je hoeft het niet uit leggen of te verklaren. Het is jouw leven. Doe wat je gelukkig maakt.

~ We lopen allemaal wel eens in het donker. In het leven moeten we leren om zelf het licht aan te kunnen doen. (E. Nightingale)

~ Het leven is als fotograferen. Gebruik de negatieven om het positieve te ontwikkelen.

5. Geef prioriteit aan liefde en vriendschap

De laatste en misschien wel allerbelangrijkste.

~ Aan het einde van het leven, kijk je terug en weet je dat het leven niet draaide om geld, status en macht, maar om liefde, verbinding, betekenis en fijne ervaringen.

~ De mooiste dingen in het leven zijn mensen, plaatsen, ervaringen. Fijne momenten vol liefde, humor en plezier. Er is niet veel meer nodig.

~ Twee van de mooiste dingen in het leven zijn ware liefde en trouwe vriendschap. Blijf ze waarderen en prioriteit geven. (Kristen Butler)

Welke mooie teksten over het leven spreken jou het meeste aan? Laat ons weten wat jouw favoriete spreuk is.

Leestip: de 5 geheimen van een goed leven
Een inspirerende blog naar aanleiding van een prachtig boek. John Izzo stelde gelukkige mensen aan het einde van hun leven vragen als: ‘wat moet je over het leven weten voor je sterft’, ‘wat deed er uiteindelijk echt toe en wat niet’, ‘wat bracht je de grootste vreugde in je leven’ en ‘wat had je liever eerder willen weten’. Prachtige vragen aan de juiste personen die resulteren in een prachtig boek: ‘De vijf geheimen van een goed leven.’

Mooie teksten over het leven

Dankbaarheid-dagboek

Het dankbaarheid-dagboek
De meest originele, nieuwe spreuken vind je in ons nieuwe dankbaarheid-dagboek.

Nog enkele bonus-teksten over het leven

~ Een van de moeilijkste keuzes in het leven is of je iets los moet laten of nog meer moet proberen.

~ Soms is het gewoon heerlijk om even rust te nemen en erop te vertrouwen dat het allemaal wel goed zal komen. Laat lekker los en laat het leven zich ontvouwen.

~ Het mooie aan het leven is dat je altijd kunt veranderen, kunt groeien en beter kunt worden. Je zit niet vast aan je verleden. Je hoeft niet te blijven hangen in wat er misging.

~ Mooie woorden om tegen jezelf te zeggen: ‘Het beste komt nog. Er zit nog veel meer in mij.’

~ Het leven is kort. Doorbreek de regels. Vergeef snel. Kus langzaam. En heb onvoorwaardelijk lief. (Mark Twain)

Op de sociale media plaatsen we iedere dag nieuwe spreuken, quotes, gezegdes. Originele, bijzondere positieve spreuken. Laat je verrassen…

Voor Positiviteit op Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest

Je eigen spreuk van de dag

Iedere dag komen er weer nieuwe positieve spreuken bij. De populairste en beste quotes verzamelen we in mooie producten. Zie onze webwinkel voor meer informatie en prachtige cadeaus.

Wil je graag iedere dag een spreuk ontvangen? Dat kan. Het is gratis voor je beschikbaar. Al jarenlang enorm populair. Meld je hiervoor aan op de speciale spreukenpagina.

 

Tips, verhalen, gedichten en nog meer mooie teksten over het leven

Ook delen wij graag tips vanuit de positieve psychologie, korte verhalen en positieve gedichten. Via onze homepage vind je de meest populaire blogs van dit moment. Positieve energie. Voor ieder wat wils.

Eenvoudiger leven

Het best gelezen boek van Mark Verhees. De opvolger van ‘De Vibe‘, zijn eerdere best-seller. Eenvoudiger leven is een optimistisch verhaal over de uitdagingen in het leven waar we allemaal mee te maken krijgen. Juist nu bijzonder prettig om te lezen.

Levenslust voorkant

Het nieuwe boek van Mark Verhees! Waar wil je mee verbonden zijn? Na het overlijden van zijn ouders doorloopt hij het proces van rouwverwerking en komt daarbij tot verrassende inzichten over de werking van ons brein. Inzichten over hoe ons brein met herinneringen omgaat en hoe je dit in de rouwverwerking kunt inzetten.

6 gedachten over “Mooie teksten over het leven”

  1. Heerlijk deze mooie positiviteit . Ontvang graag iedere dag een positief bericht van jullie!

    Lieve groet Paulina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00