Inspiratie van een giraf

Een inspirerende manier van opvoeden. Hoe een giraf dit doet. 

Het op de wereld brengen van een giraf is een hele opgave. De baby giraf valt van grote hoogte op de grond. Meestal op zijn rug. Daarna volgt een wonderbaarlijk tafereel.

Moeder giraf buigt haar nek om een kijkje te nemen. Ze buigt zich over de baby en wacht een minuut. Vervolgens geeft ze de baby een flinke trap. Als de baby niet opstaat, wordt het gewelddadige proces herhaald. Steeds opnieuw. Als de baby moe is, schopt de moeder door. Totdat de baby giraf voor het eerst op wankele poten staat.

Dan komt het meest opmerkelijke. Moeder schopt de baby weer, zodat deze valt. Waarom zul je denken? De moeder wil dat de baby zich herinnert hoe op te staan. Snel op kunnen staan is van levensbelang voor een giraf. En moeder giraf maakt dit direct duidelijk.

Afgelopen jaren heb ik zelf vele succesverhalen gelezen en gehoord van bijvoorbeeld zakenmensen, topsporters en uitvinders. Mensen die een droom, een visie, een verlangen hebben. En in ieder verhaal komt terug hoe ze op bleven staan elke keer als ze neergehaald werden. Hoe ze door bleven gaan, omdat ze ergens in geloofden.

Leer de ander om op te staan na tegenslag.

Klik hier voor meer korte, inspirerende verhalen

Een bijzondere reis : met een knipoog en een lach
De steen van verandering : wat de eerste stap is naar een mooier leven

Leestip: 7 tips voor meer zelfvertrouwen (meest populaire blog)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00