Positieve houding

5 dingen om los te laten en om op een positieve manier verder te gaan. Jouw positieve beslissingen die zorgen voor een positieve houding.

Er gebeuren dingen in ons leven die nou eenmaal niet zo fijn zijn als we gehoopt hadden. Soms komen er mensen op ons pad die negatief zijn. Soms zit je zelf in een dipje en heb je geen energie om te gaan voor wat je echt graag wil.

Het is goed om te onthouden dat je zelf altijd een keuze hebt. Dat jouw positieve beslissingen op ieder moment voor een ommedraai kunnen zorgen. Dat je los kunt laten en op een fijne wijze verder kunt gaan. Daarom bied ik je met veel genoegen en plezier 5 dingen om los te laten en jezelf weer te herpakken.

Loslaten-site

1. Bij onenigheid met mensen waar je van houdt
Wanneer we echt van mensen houden, ontmoeten we ze waar ze zijn. Niet waar ze volgens ons zouden moeten zijn. Dan geven we ze waar ze behoefte aan hebben. Niet wat wij graag zouden willen hebben. Dan geven we ze een knuffel als het nodig is. Dat is liefde.

2. Als anderen vinden dat wat jij doet niet goed genoeg is
Voor sommige mensen is het, wat je ook doet, nooit goed genoeg. De vraag is: Is dat jouw probleem? Of is dat hun probleem? Wees wijs en focus op wie je zelf wilt zijn. Schoonheid is jezelf zijn, blij zijn met jezelf en niet bevreesd zijn voor wat anderen van je denken.

3. Als je jezelf vergelijkt met anderen
Jezelf vergelijken met mensen, die ergens beter in lijken te zijn, is heel oneerlijk. Je vergelijkt je eigen binnenkant, inclusief al je angsten en onzekerheden, met de buitenkant van een ander. En dit terwijl je geen flauw idee hebt wat de ander heeft moeten overwinnen. Ontdek wat je van die persoon kunt leren en probeer dit zelf uit in jouw leven.

4. Bij aarzeling of je wel of niet iets moet doen
Als we liefhebben, kan het zijn dat we teleurgesteld worden. Als we een droom achterna gaan, kan het zijn dat we tekort schieten. Succes is niet gegarandeerd. Maar, 1 ding… het is onmogelijk om iets moois te realiseren als je er niet voor gaat. Toon lef. Leef je leven.

Sterk-zijn5. Als je je zorgen maakt over wat anderen van je denken
Zolang je je zorgen maakt over wat anderen over je denken, hebben ze macht over jou. Zodra je er voor kiest om jezelf meer te waarderen en zodra je er voor kiest dat jouw mening over jezelf belangrijker is dan de mening van ieder ander, neem je de regie over je eigen leven weer terug.

Bij alles wat we doen, is onze eigen mindset en onze eigen instelling bepalend. Of het nu gaat om echt genieten, of om de liefde, of om resultaten bereiken… alles vloeit voort uit wat je er zelf in stopt. Als we onze eigen mindset en onze eigen instelling positiever kunnen maken, zal alles om ons heen mee veranderen.

~ Het leven is zo veel lekkerder om te leven met een glimlach op je gezicht, hoop in je hart en vertrouwen in jezelf.

Meer blogs over Positieve houding

10 levenslessen die kinderen ons leren
We kunnen zo veel leren van kinderen. We kunnen zo veel her-ont-dekken. Wees opmerkzaam voor waar het leven om draait.

Wat emotioneel intelligente mensen doen…
Emotionele intelligentie (EQ) is zowel voor ons professioneel succes als voor ons persoonlijk geluk van groot belang. Wat zijn de 7 specifieke gewoonten van mensen met een hoog EQ?

Gaat het lukken?
Ieder van ons kent wel een uitdaging. Iets wat je eigenlijk graag wil. Daarom deze  10 motiverende gedachten die jouw slagingskansen enorm doen toenemen.

Aanrader

Boek ‘De Vibe’
Een heerlijk boek over het zelf realiseren van een gelukkiger en succesvoller leven. Een boek wat prettig leest en je in een heerlijke vibe brengt.

Omgaan met verlies
-> Rouwverwerking. Belangrijke inzichten over het brein en hoe je dit in je verwerking van verlies, pijn en teleurstelling kunt gebruiken. ‘Dit zou iedereen moeten weten.’
-> De angst voor de dood.
Heb je er wel eens over nagedacht hoe het voor je zou zijn als iemand waar je veel van houdt er ineens niet meer is?
-> Het rouwproces. Waar ga je doorheen? Welke fases zijn te onderscheiden?

5 gedachten over “Positieve houding”

 1. Beste Linda,

  Mijn advies is om stap voor stap aan jezelf te werken en daardoor de kracht weer in jezelf te leren voelen. Er zijn veel mensen die je hierbij kunt helpen. Je kunt een goede coach, vertrouwenspersoon zoeken. Je kunt positieve trainingen gaan volgen. Kom in ieder geval in actie. Je kunt het en je bent het waard.

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 2. Ik kwam via een tekst op facebook hier,ik ga door een heel diepdal zeg maar de bodem is bereikt
  2013 wilde mijn exman de scheiding
  Dat kan zou je zeggen maar hij heeft het na dit besluit het mij en de kinderen zo moeilijk gemaakt en nog
  Nu is het 2016 en hij ligt ons nog dwars ,bedreigingen,verschrikkelijke leugens ,manipulatie ,hij is kort na de scheiding getrouwt met de vrouw waar hij mee is vreemd gegaan
  Ik heb hulp gezocht de kinderen en mijgebruik med om mijn emotie,s e depresssie in toom te houden het helpt niet ik kom niet uit dit dal
  Heb de wil niet meer om te leven
  Maar ik moet voor mijn lieve kinderen hoe moet ik dit toch doen

 3. niets mis met positief of negatief denken,
  het een is er door het ander,
  het houd elkaar in stand,
  totdat je er midden in kunt gaan “zitten”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00