Nu of nooit

Een heerlijk gedicht over gewoon beginnen aan wat je echt graag wil realiseren.

nu of nooitWaarop zou ik willen wachten
schiet zo door mijn gedachten
als ik steeds hetzelfde herhaal
creëer ik nooit een nieuw verhaal

Tijd om oude patronen te vervangen
en zelf te kiezen voor nieuw verlangen
de vraag wat ligt er voor mij in het verschiet
de kick van het onbekende waar ik van geniet

Het is zo heerlijk iets nieuws te proberen
van fouten en mislukkingen wil ik leren
kom maar op, ik stoot wel weer mijn hoofd
het vuur in mij is absoluut nog niet gedoofd

In me borrelt juist gespannen nieuwsgierigheid
niet wetend waar de nieuwe keuze tot leidt
het is de sprong in het diepe die ik waag
van adrenaline stuiterend, ja zo graag

Oh, want er is een ding dat ik zeker weet
als ik dood ben gaat het om wat ik deed
het ‘nu of nooit’ is om vernieuwing te geven
en volop prachtige ervaringen te beleven.

(Mark Verhees)

Meer gedichten


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.

2 gedachten over “Nu of nooit”

  1. Toen ik dit prachtige gedicht las, kwam er meteen in me op, dat ik nooit achter de geraniums hoef gaan te zitten als ik deze weg blijf bewandelen. Geweldig, een weg die eindeloos uitdagend en dynamisch blijft. En geraniums op de vensterbank heb ik een gruwelijke hekel aan, dus die komen er gewoon niet.
    Zo heb ik ook de laatste tijd weer heel sterk ervaren, dat wat ik ook tegen kom op mijn weg, het is toch hoe ga ik er mee om. Om dan te mogen ervaren dat elke ervaring me alleen maar rijker maakt voelt vooral achteraf wel heel rijk.

  2. Wat een prachtig gedicht! Dit helpt mij enorm. Ik ben aan het leren om wat meer in het hier en nu te blijven, maar ook om weer meer naar mijn gevoel te luisteren. Dat is best eng omdat ik in een verwerkingsproces zit van therapie, wat nog erg veel los zal maken. De onzekerheid ‘wat als’ enz. komt snel boven, maar dit is een heel nieuwe manier om de dingen te zien 🙂 Dank je wel! Tips over ‘loslaten’ en de sprong in het diepe wagen zijn van harte welkom.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00