15 originele manieren om iemand te bedanken

Soms vergeten we in de waan en drukte van de dag om het positieve in een ander te benoemen. Terwijl het juist zo fijn is om aandacht te hebben voor wat er goed is gegaan. Ieder van ons wil graag ertoe doen. Hoe mooi is het dan om iemand hiervoor op een leuke manier te bedanken. Om op een originele manier te laten weten wat de ander voor je betekent. Daarom bij deze 15 originele manieren om iemand te bedanken.

manieren om iemand te bedanken

1. Creëer cadeaupakketjes

Onlangs werd ik zelf verrast. De postbode bracht een prachtig cadeaupakketje. Allerlei kleine symbolische cadeautjes waar een spreuk op stond. En op de achterkant stonden persoonlijke teksten. Het raakte me diep. Het was een heerlijke, liefdevolle uiting van creativiteit.

 

2. Laat kleine kaartjes met een originele tekst achter

Het laten drukken van visitekaartjes is spotgoedkoop. Maak je eigen kaartjes met originele bedanktekst en laat deze kaartjes zomaar ergens achter. En schrijf een persoonlijke tekst op de achterkant.

 

3. Vraag waar je de ander mee kan helpen

Iemand heeft iets moois voor jou gedaan? Fijn. Verdiep je in de ander en vraag hoe je hem of haar kan helpen. Beloon de ander met een kleine daad.

 

4. Snapchat je dankjewel

Laat achteraf weten dat je jullie ontmoeting hebt gewaardeerd. Doe dit origineel. Bijvoorbeeld door van je foto’s een dynamisch geheel te maken. Zie makeagif.com. Of snapchat je dankjewel. Maak een korte video-boodschap. Bedank persoonlijk via whatsapp.

Voorbeeld cadeaupakket:

Nog meer fijne manieren om iemand te bedanken…

 

5. Geef inzichten door

Maak duidelijk hoe je het positieve aan anderen doorgeeft. Bijvoorbeeld een vriend heeft je een heel mooie opvoedkundige tip gegeven. Jij vertelt hoe je dit zelf thuis hebt toegepast en hoe je hier ook andere ouders mee geïnspireerd hebt.

 

6. Schrijf een mooie recensie

Het schrijven van een positieve recensies is voor bedrijven (klein en groot) enorm waardevol. Een prachtige blijk van waardering. Heel fijn voor de mensen in het bedrijf om te lezen en het goede te blijven doen en belangrijk voor de verdere groei van het mooie.

 

7. Bel een ander zomaar op

Verras zonder reden. Puur en alleen om een ander te bedanken. Erg leuk om dit te combineren met een klein cadeautje waar aandacht aan is besteed. Doe dit vooral ook op momenten waarop niemand het verwacht.

 

8. Benut je creativiteit

Schrijf een gedicht. Maak een limerick. Zing een lied. Bak een taart. Teken of schilder wat voor moois er in je opkomt. Zorg voor een cadeautje wat alleen jij kunt maken. Doe wat je goed kunt.

 

9. Proost op de ander

Hoe leuk is het om een ander even in het zonnetje te zetten met een korte en persoonlijke waarderings-speech. Om het glas te heffen, te proosten en de ander te bedanken voor wat hij of zij voor je betekent. Proost op vriendschap, proost op liefde, proost op het leven.

 

10. Creëer een wow-ervaring

Neem de tijd voor de ander en ga samen iets heel leuks doen. Bied iets extra’s en laat voelen wat de ander voor je betekent. Ook zakelijk gezien is dit natuurlijk extra waardevol. Van goede klanten ambassadeurs maken.

 

11. Geef een inspirerend boek cadeau

Heb je zelf een inspirerend boek gelezen? Denk dan na over wie je met dit boek kunt verrassen. En schrijf een persoonlijke boodschap voorin het boek.

 

12. Stuur een kaartje per post

Een heerlijke, ouderwetse manier om te bedanken. Omdat het nu minder gebeurt, is het juist weer opmerkelijk als je het wel doet. En wil je het jezelf gemakkelijk maken, dan kun je natuurlijk online regelen.

13. Breng een echt dankbaarheidsbezoek

Neem de tijd voor wat je in de ander waardeert. Schrijf dit in de vorm van een dankbaarheidsbrief op. Dit roept een heel krachtig positief gevoel op. Ga vervolgens bij de ander op bezoek en lees de brief voor.

 

14. Wees ondeugend

Maak het een beetje geheimzinnig. Verras zonder aan te geven, dat het van jou afkomstig is. De verwondering en nieuwsgierigheid zal hierdoor toenemen. Schrijf bijvoorbeeld een briefje zonder afzender aan een collega en laat weten wat je in hem of haar waardeert.

 

15. Stuur een dank-je-wel boekje

De meeste mensen houden van positieve spreuken. Ze zijn populair. Spreukenboekjes met als thema dank-je-wel zijn daarom erg leuk om te geven. Om een ander te verrassen voor bewezen diensten. Zowel zakelijk als privé.

 

Wie wil jij graag bedanken?

 

~ Geef een oprechte ‘dank-je-wel’ aan de mensen die een verschil maken in jouw leven. Waardeer het mooie om je heen.

Spreuken boek bedankt

Wenskaarten om iemand te bedanken of verrassen

wenskaarten

’36 prachtige kaarten om iemand te bedanken of te verrassen.’

Scheurkalender 2023

De prachtige scheurkalender 2023

Onze trots. De scheurkalender met de mooiste, nieuwe, originele spreuken. Voor elke dag positieve energie.

Wil jij de kracht van dankbaarheid zelf ontdekken? Ga er dan op een inspirerende wijze mee aan de slag.

Bedankt voor je bezoek aan deze site

Voor Positiviteit biedt prachtige boeken, spreuken en trainingen gebaseerd op de positieve psychologie. Dankbaarheid maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.

Voor Positiviteit vind je ook op Twitter, op Facebook en op Instagram.

Mark Verhees, oprichter van Voor Positiviteit, schreef de volgende boeken:
* Levenslust – Waar wil je mee verbonden zijn? (nieuw!)
* Eenvoudiger leven – 10 gelukzones in jezelf (meer dan 50.000 exemplaren)
* De Vibe – Stap in je geluksmodus (meer dan 25.00o exemplaren)
* Voor Positiviteit – Op zoek naar de kracht van positieve psychologie

4 gedachten over “15 originele manieren om iemand te bedanken”

  1. Geef eens een complimentje als je iemand zie ramen lappen of een ander klus ziet doen , dat geeft een dubbel gevoel van waardering 🙂

  2. Zeg gewoon eens Hoi als je een wachtruimte binnen komt , daar kikker je zelf en de ander alleen maar van op

  3. Stop eens een liefde volle geschreven kaart , in een brievenbus van mensen die je niet ken ,Het kost je geen postzegel , en je makt net dat verschil voor iemand ( laten jou initialen een goed gevoel achter )

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00