Mijn ontslag

Ik dien bij deze mijn ontslag in als volwassene. Ik heb besloten de verantwoordelijkheid te nemen van een kind van 8 jaar oud.

Ik wil weer denken dat M&M’s beter zijn dan geld, omdat je het kunt eten. En dat McDonald’s een vier sterren restaurant is. Ik wil terug naar een tijd waarin het leven eenvoudig was. Een leven vol kleuren, kinderliedjes, springen in de plassen en baggeren door de modder. Een wereld waarin je gelukkig bent omdat je onwetend bent van alle zorgwekkende dingen.

Ik wil denken dat de wereld eerlijk is. Dat iedereen eerlijk is en goed. Ik wil geloven dat alles mogelijk is. Ik wil simpel leven. Ik wil weer geloven in de kracht van de glimlach, knuffels, een vriendelijk woord, waarheid, rechtvaardigheid, vrede, dromen, verbeelding.

Dus bij deze dien ik mijn ontslag als volwassene in. En als je het hier niet mee eens bent, dan ren maar achter me aan, want… tikkie, jij bent um!

Bron: onbekend

Meer korte, inspirerende verhalen

 

19 gedachten over “Mijn ontslag”

 1. hahaha Thx Mark! Deze is ongelooflijk Super! 😀

  Deze vind ik zelf ook erg mooi:
  WE NEVER REALLY GROW UP, WE ONLY LEARN HOW TO ACT IN PUBLIC. 😀

 2. Mooi om te lezen en ik zou zeggen : lekker doen!
  Nu ik dit lees besef ik weer eens wat heerlijk het is om een kind te zijn.

  Ik werk als peuterjuf en de dingen die jij beschrijft zie ik in hen terug.
  De wereld is voor hen 1 grote beleving en het is fijn om daar deel van uit te maken en vanuit je werk met ze mee te doen.
  Zij leren mij om door hun ogen naar de wereld te kijken en me te verwonderen,ze leren me ook om zo nu en dan stil te staan bij mezelf en de ander.

  Soms denk ik dat ik de leukste baan ter wereld heb omdat je bij peuters zo heerlijk jezelf kunt zijn.

  Tikkie jij ben hem weer..

 3. Elke keer als mij ik mijn kleinkind zie besef ik hoe mooi het is om kind te zijn en niet zorgen, problemen te zien die wij als volwassenen denken te zien .
  Heerlijk zo,n bericht op deze mooie zondagmorgen. Vandaag ga ik spelen tikkie jij bent hem

 4. Mark je hebt helemaal gelijk, het is heerlijk om soms weer eens kind te zijn.
  Ik zelf doe dat lekker op zaterdagmiddag met scouting. Daar ben ik leiding over kinderen van 7 tot 11. En dan doe ik regelmatig graag mee met spelen in het bos.

 5. Marc, je overtreft je zelf weer eens! Super om in het kader van omdenken de daad bij het woord te voegen en je tegengeluid kenbaar te maken en daarin weer heerlijk de positiviteit te vinden. Een nieuw begin, een nieuw geluid! De lente ontwaakt en we kunnen er weer lekker tegenaan. Net mijn blog geschreven over “de natuur ontwaakt”. Op twitter te vinden bij @yvdu. Geweldig jouw ontslag! Ik doe mee: tikkie, jij bent hem weer…..

 6. Heerlijk dit ontslag, nog nooit zo.n leuke ontslagbrief gelezen. Echt
  Om blij van te worden. Terug naar de onschuld:)

 7. Wat een leuke reacties al op de vroege zondagmorgen. Ik vind het zelf ook een super leuk stukje en was daarom extra nieuwsgierig naar de reacties… Dank!

  Geniet vandaag.

 8. Dat is nu krachtig en anders denken. Erg leuk! In onze gratis workshop voor alle NL geven psychologen je naast een theoretisch kader ook dergelijke ideeën.

 9. Dankjewel Mark voor dit mooie bericht.
  Ik heb het met een glimlach gelezen. Er zit zoveel waarheid in.
  Joy is not in things, it is in us. We moeten het alleen vaak oproepen omdat we het verstoppen in deze serieuze wereld.

 10. Geniet ervan!
  In de kunst beweren sommigen ook dat je je weer moet gaan voelen als een kleuter, en heerlijk moet gaan zitten werken op papier en doek en niet moet nadenken als n volwassene… Wie weet moeten we dat als volwassene meer doen:
  ons af en toe weer lekker als een kind voelen

 11. Wat een enorm goed en mooi positief bericht. Ik doe met je mee, kind zijn met de kinderen maakt het leven zoveel mooier en leuker…. Eenvoudiger ook! Dank je wel, Marc voor dit mooie stukje!

 12. Heerlijk toch, om tikkertje te spelen 🙂 Soms verwijten we anderen omdat ze zich als kinderen gedragen, maar van binnen zijn we jaloers omdat wij het kind zijn verloren hebben.

  Groetjes Guido

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00