Je kracht ontdekken

Een 10-jarige jongen besloot ondanks dat hij bij een auto-ongeluk zijn linkerarm is verloren om judo-les te nemen bij een oude Japanse meester. De lessen verliepen voorspoedig, maar na enkele maanden heeft de jongen nog maar één beweging geleerd. “Meer hoef je niet te kennen,” zei de meester.

Dus bleef de jongen trainen tot zijn eerste toernooi. Daarin won hij de ene na de andere wedstrijd en bereikte hij de finale. Zijn tegenstander in de finale is groter, sterker en meer ervaren.

Uit bezorgheid voor de jongen wil de scheidsrechter de wedstrijd halverwege afbreken. “Nee,” zei de meester, “laat hem verder gaan.” Vervolgens maakt de tegenstander een fout. Hij vergeet zijn verdediging. De jongen maakt er gebruik van en wint…

Op de terugweg vraagt de verbaasde jongen aan de meester hoe hij het toernooi heeft kunnen winnen. “Je hebt gewonnen, omdat je één van de moeilijkste bewegingen in het judo echt heel goed onder de knie hebt gekregen. En omdat tegenstanders zich alleen tegen deze beweging kunnen verdedigen door jouw linkerarm vast te pakken…”

De jongen was geleerd dat een zwak punt ook een verborgen kracht kan bezitten…

Meer korte, inspirerende verhalen

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00