7 sleutels voor een goede karma

Wie goed doet, goed ontmoet. Wie kaatst, kan de bal verwachten. Karma is de wet van oorzaak en gevolg. Alles wat we doen, denken of zeggen, komt weer bij onszelf terug. Wil je meer geluk oogsten? Ga dan meer zaadjes voor geluk planten. Het is daarom zo heerlijk om met de 7 sleutels voor een goede karma bezig te zijn.

1. Wees oprecht
Eerlijk zijn naar jezelf en naar anderen. Het zorgt voor de mooiste verbinding. Oprecht zijn betekent ook je kwetsbaarheden tonen. Jezelf zijn zoals je bent.

Karma2. Leef betekenisvol
Weet wat voor jou belangrijk is in het leven. Maak de keuzes die hier bij horen. Het zorgt voor herkenning. Mensen weten dan waar je voor staat. Ze weten wat ze aan je hebben en zullen je steunen.

3. Help anderen zomaar
Zonder verwachtingen iemand helpen opent de deuren naar je eigen hart en naar het hart van de ander. Wees pro-actief. Begin zelf positief en liefdevol. Maak het verschil.

4. Wees liefdevol en vriendelijk
Ongeacht wat er gebeurt, keer in jezelf en vind de innerlijke rust. Voel de liefde in jezelf. Hoe meer je dit doet, hoe gemakkelijker je in staat bent om liefdevol en vriendelijk naar buiten te treden.

5. Handel vanuit je pure intentie
Maak je eigen bewuste keuzes. Iedere keer weer. Ben je bewust van het gevolg van je keuze. Hoe voelt dat? Leidt jouw keuze tot liefde of tot angst? Tot positief of tot negatief?

6. Zorg voor verbeteringen
Kijk naar het grote plaatje. Waar heeft de wereld echt behoefte aan? Wees zelf de verandering die je in de wereld wil zien. Lever jouw eigen positieve bijdrage.

7. Sta open voor hulp
Wees dankbaar voor het mooie wat terugkomt. Geef mensen de kans om ook iets moois voor jou te betekenen. Maak duidelijk hoe ze jou kunnen helpen.

Wauw, karma is iets bijzonders. Het werkt prachtig in liefdes- en vrienschapsrelaties en zeker ook in werk! Maak zelf het verschil. Wie goed doet…

Meer blogs over Van betekenis zijn

Het beste uit jezelf halen
Gelukkig biedt de positieve psychologie vele mogelijkheden om je eigen persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. 10 stappen om het beste uit jezelf te halen.

14 dingen die kenmerkend zijn voor succesvolle mensen
Wat doen succesvolle mensen? Een heel mooi, herkenbaar lijstje van 14 dingen die kenmerkend zijn voor succesvolle mensen. Waar herken jij jezelf in?

De 8 basisingrediënten voor een blijvende positieve verandering
Als we ons goede voornemen met een draai aan de knop zouden kunnen omtoveren tot nieuwe positieve gewoonte, zou iedereen aan deze knop draaien. De praktijk is iets weerbarstiger.

Aanrader

De Vibe
Een heerlijk boek over het zelf realiseren van een gelukkiger en succesvoller leven. Een boek wat prettig leest en je in een heerlijke vibe brengt.

10 gedachten over “7 sleutels voor een goede karma”

 1. Allemaal goed en wel zeer goed uitgelegd!dat is het lot dat men trekt !!goed doen of slecht om het even ´alleen de uitgever wordt er beter van .sorry dat ik dat zeggen ´ heb al teveel gedaan voor de mens ´en waar blijft dan eens iets terug ?? We leven op aarde en niet in wolken of hemel en volgend leven sorry ´boeiend om te lezen ´veel geluk8

 2. Heb altijd pech en elende….
  Ben ik dan echt zo slecht?
  Ik heb zoiets van ieder voor zich,god voor ons allen.
  Wat een elende allemaal.pfffff

  Een pechvogel.

 3. Leer elkaar te vergeven want wij maken allemaal fouten, we gaan allen diezelfde weg op en zitten in dezelfde leerproces op aarde. Geef een ander ook de kans om goed te maken dan zal de wereld er heel anders uit gaan zien, maar ’t zal nog lang duren voordat de mens dit bewustzijn zal krijgen, zijn er al mee bezig, ook dit heeft zijn tijd nodig! We moeten ook naar de mooie resultaten kijken die nu ook plaats vindt want er gebeuren ook mooie dingen. Heb respect voor de natuur, de dieren en alles wat leeft, eet geen vlees meer maar bouw ’t af en eet meer biologische groenten en fruit. Dieren zijn ook onze kleine broeders en hebben ook ’t recht om te leven net als wij mensen. Doe jullie best goed te doen !!!

 4. Ik leer mijn kinderen. Wie goed doet die meestal goed ontmoet. Dat wil niet zeggen dat je niet goed moet blijven doen. Alleen niet ten koste van jezelf.

 5. 60 jaar geleden was dit al een van de maandspreuken van De Bond Zonder Naam:
  Verbeter de wereld, begin bij jezelf. 🙂

 6. Wat de kinderen op school en thuis in het gezin hadden moeten leren. Je kunt er nu op rekenen dat zij nog vele jaren nodig hebben om opnieuw bij het natuurlijk evenwicht te komen.Wie zijn hart volgt leeft moeiteloos.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00