7 basisingrediënten voor een mooi najaar

Alles stroomt en niets blijft. De mooie, zomerse dagen met lang licht zullen binnenkort weer plaatsmaken voor kortere dagen. Het dagelijks ritme verandert en voor ieder van ons ligt er een belangrijke uitdaging te wachten. De uitdaging om er zelf een prachtig najaar van te maken! De laatste (ruim) 3 maanden van het jaar waar je echt iets bijzonders van gaat maken. Een gelukkige tijd!

Met veel plezier geef ik je 7 basisingrediënten voor een mooi, positief najaar.

1. Weet wat echt belangrijk voor je is
Wat wil je echt heel graag doen? Wat wil je bereiken? Waar word je gelukkiger van? Schrijf dit op en lees dit vaak.

Mooie-koffiemok2. Begin iedere dag positief
Denk ’s ochtends even kort na over de dag die gaat komen. Heb er zin in. Benoem de mooie dingen waar je naar uit kijkt. En stap met je beste been uit bed.

3. Kies je focus-momenten
Bouw dagelijks een aantal korte evaluatie-momenten in. Korte momenten waarop je stil staat bij wat je gelukkig maakt, bij wat belangrijk voor je is.

4. Wees eerlijk naar jezelf
Je bent geweldig! Echt waar! Maar wees ook eerlijk naar jezelf. Er zijn altijd mogelijkheden om als persoon verder te groeien. En groei geeft energie.

5. Toon lef
Nieuwe ervaringen verruimen onze geest. Jouw najaar wordt veel mooier als je regelmatig er voor kiest om iets nieuws en ongemakkelijks te doen. Als je uitdagingen aangaat. Dan leef je en groei je als persoon.

6. Maak tijd
Voor iedereen zit er evenveel tijd in een dag, maar hoe je met je tijd omgaat is het belangrijkste. Wees kritisch op je tijdsbesteding en stop met gewoontes die je weinig energie opleveren. Maak tijd voor wat echt belangrijk is.

Elkaar-helpen7. Lever toegevoegde waarde
Hoe meer je er voor kiest om iets positiefs toe te voegen aan het leven van een ander, hoe mooier je leven wordt. Wees puur, liefdevol en waardevol.

Sommige mensen zien op tegen de herfst en het begin van de winter. Een donkere periode. Andere mensen zien het vooral als een drukke periode die heel snel voorbij vliegt. Sta daarom op tijd stil en ga op zoek naar het positieve in jezelf en in jouw leven. Steeds weer.

Ben jij er aan toe om stil te staan, na te denken en keuzes te maken die je gelukkiger, gezonder en succesvoller maken? Kijk dan naar de mogelijkheden voor het seminar Persoonlijk Leiderschap. In een prachtige omgeving, een heerlijk inspirerende dag.

Meer blogs over Het beste er van maken

14 dingen die kenmerkend zijn voor succesvolle mensen
Wat doen succesvolle mensen? Een heel mooi, herkenbaar lijstje van 14 dingen die kenmerkend zijn voor succesvolle mensen. Waar herken jij jezelf in?

Het beste uit jezelf halen
Gelukkig biedt de positieve psychologie vele mogelijkheden om je eigen persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. 10 stappen om het beste uit jezelf te halen.

Volg je droom

Volg je droom
Er zijn vele mooie redenen om echt je droom te volgen. 10 redenen die ik zelf ervaar en die ik ook terugzie bij anderen die hun droom volgen.

Aanrader

De vibe

De Vibe
Een heerlijk boek over het zelf realiseren van een gelukkiger en succesvoller leven. Een boek wat prettig leest en je in een heerlijke vibe brengt.

Eenvoudiger leven

Eenvoudiger Leven
Eindelijk is het nieuwe boek van Mark Verhees uit. De opvolger van ‘De Vibe‘, zijn eerdere best-seller. Eenvoudiger leven is een optimistisch verhaal over de uitdagingen in het leven waar we allemaal mee te maken krijgen. Juist nu bijzonder prettig om te lezen.

5 gedachten over “7 basisingrediënten voor een mooi najaar”

  1. Wat een verdomme mooi stuk. Word er enorm door geraakt. En in n later stadium vast ook door geïnspireerd.ga zo door !

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00