Ik ben…

Heb je wel eens nagedacht over de woorden ‘ik ben’? Het zijn twee hele krachtige woorden. Wat je tegen jezelf zegt na de woorden ‘ik ben…’ is belangrijk. Hoe denk je over jezelf?

krachtJe bent zelf creator van je eigen leven. Je hebt de ongekende kracht om zelf te bepalen wie je bent en wie je heel graag wilt worden. Het lastige is echter dat veel mensen heel kritisch op zichzelf zijn. Stemmetjes in hun hoofd die niet bepaald vleiende woorden zeggen.

Als we graag echte positieve veranderingen in ons leven willen realiseren, kunnen we de kracht van woorden beter goed gebruiken. Het helpt enorm om je gedachten te herprogrammeren. Je gedachten positiever te maken. Vooral de gedachten over jezelf.

Maak voor jezelf de volgende zin af: ‘Ik ben….’ Ga op zoek naar positieve woorden die echt bij jou horen. Woorden waar je warm van wordt. En ga vervolgens deze zin zo vaak mogelijk herhalen. Dagelijks meerdere keren. Vele dagen achter elkaar. Totdat het echt een rotsvaste overtuiging van je is geworden.

Voor degene die mijn boek gelezen hebben… dit is ook exact de reden waarom ieder hoofdstuk eindigt met hele krachtige affirmaties. Zinnen die je zelf kunt gebruiken om aan je eigen overtuiging te werken.

Tip: combineer de woorden ‘ik ben’ met een positieve eigenschap, die je graag kracht bij wil zetten. Zie ter inspiratie de uitgebreide lijst met positieve eigenschappen.

Wat je tegen jezelf zegt

Wat je tegen jezelf zegt, is super bepalend. Het vormt je. Wat zeg jij als je in de spiegel kijkt? Of welke conclusies trekt dat stemmetje in je hoofd over jou? Wat vind je goed en mooi aan jezelf?

Ik geloof erin dat we onszelf best mogen aanmoedigen. En dat we beter heel complimenteus kunnen zijn over onze eigenschappen, kwaliteiten en vaardigheden. Het is een heerlijke aanmoediging voor je zelfvertrouwen. Daarom bij deze nog enkele fraaie teksten voor jezelf.

-> Jij bent zo ijzelingwekkend cool.

-> Jij bent te gek!

-> Jij bent een baas.

-> Gaaf hoor! Jij laat zien dat je groter bent dan het probleem.

-> Jij bent een winnaar.

-> Ik waardeer jouw…. (positieve eigenschappen)

-> Jij bent de juiste persoon op de juiste plek.

-> Jij bent het licht in de duisternis. De ster aan de hemel.

-> Dank je wel voor jouw humor.

-> Op een schaal van 1 tot 10 ben jij een 11.

-> Jouw vriendelijkheid is een zegen voor iedereen in je omgeving.

-> Jij kunt zo goed…
Bijvoorbeeld: Jij kunt zo goed luisteren en ontdekken wat er nodig is.

-> Was iedereen maar zoals jij.

-> Je bent nodig.

-> Je bent geliefd.

-> Je bent geweldig, prachtig, uniek!

-> Je bent goed genoeg, slim genoeg, mooi genoeg en sterk genoeg. Geloof het.

Dit bericht was oorspronkelijk onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht

1 gedachte over “Ik ben…”

  1. Sinds enkele maanden zit ik op FACEBOOK, en bij het aanmelden moet je dus van alles invullen. Veel vragen die gesteld worden, spreken voor zich. (naam, schoolopleiding, werk etc.). Toen werd de vraag gesteld om iets over jezelf te vertellen. Vreemd, maar ik wist niet zo goed wat ik hiermee moest beginnen (uit bescheidenhied). Dus die vraag liet ik even links liggen. Op deze site gaf je een tijdje geleden enkele adviezen hierover, Mark. Toen ben ik begonnen om een aantal positieve eigenschappen van mezelf op te sommen bij die vraag.
    Ook heb ik gezien dat je actief bent op FACEBOOK, dus zal ik daar ook regelmatig naar toe gaan.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00