Boeken

Voor mij zijn boeken een hele belangrijke bron voor inspiratie. Ik vind het heerlijk om te lezen. Voor je eigen positieve ontwikkeling is het wel zo gaaf om de goede boeken te lezen. Uit de enorme stapel boeken die ik onlangs gelezen heb, heb ik een mooie selectie voor jou gemaakt.

Lees de juiste positieve boeken.

Een prachtig boek wat aansluit bij deze site is ‘De Vibe’.

Het is een bruisend verhaal. Heel prettig om te lezen. In het verhaal zijn mijn opgebouwde kennis over de wetenschap van de positieve psychologie en mijn ervaring verwerkt. Het beste van het beste.

Lees meer over het boek en de reacties hierop.

De vibe

Nieuw! Nu is ook de opvolger van ‘De Vibe’ uit.

Eenvoudiger leven

Het is een optimistisch verhaal over de uitdagingen in het leven waar we allemaal mee te maken krijgen. Positieve psychologie op zijn best. Juist nu.

Eenvoudiger leven

Tip 3: Don’t eat the marshmellow yet; Joachim de Posada

tips voor boekenEen heerlijk boek om te lezen. Eenvoudig en met een krachtige boodschap. Wat bepaalt geluk, succes en alle moois in de wereld wat je kunt bereiken? Dit boek gaat over de cruciale vaardigheid die daarvoor nodig is. En in mijn ogen is deze vaardigheid absoluut te trainen.

Voor zover ik weet is het boek alleen in het Engels verkrijgbaar.

Tip 4: Mindset, de weg naar een succesvol leven; Carol Dweck

Aanrader om te lezenEen boek wat echt een pareltje is. Heeft mijn manier van denken op een zeer positieve manier gevormd. Wij mensen zitten bijzonder in elkaar en het goede in ons kunnen we gewoon verder ontwikkelen. Heel praktisch en inspirerend. In het Nederlands verkrijgbaar. Mindset, de weg naar een succesvol leven.

Gewoon in het Nederlands verkrijgbaar (nieuwe versie). Wereldwijd bijna 2 miljoen exemplaren van verkocht.

Tip 5: Positivity; Barbara Fredrickson

Positieve psychologie in optima forma. Dit boek is mijn persoonlijke favoriet als het gaat over positieve psychologie in de praktijk. Een heerlijk boek om te lezen. Je raakt echt overtuigd van de kracht van positiviteit. Barbara Fredrickson is misschien wel de meest geciteerde wetenschapper in boeken over positieve psychologie. Ik heb zelf enorm veel van dit boek geleerd. De conclusies van onderzoeken ben ik in mijn eigen leven gaan toepassen.

Het boek leest heel gemakkelijk.

Tip 6: Geluk begint in je brein; Teresa Aubele, Stan Wenck, Susan Reynolds

Boekentip

Een heel compleet boek met veel wetenschappelijke inzichten. Soms in mijn ogen iets te wetenschappelijk, maar desondanks staan er ongelofelijk veel waardevolle tips in. En de tips zijn vrij praktisch weergegeven. Over bijvoorbeeld de relatie tussen voeding en geluk gingen mijn ogen wagenwijd open.

Het boek is minder bekend, maar er staan veel unieke inzichten in. Tips die je alleen in dit boek vindt.

Tip 7: De voorsprong van geluk; Shawn Achor

Dit is een fantastisch boek van Shawn Achor. Ik heb het al meerdere mensen aangeraden. Zeker ook een boek met mooie voorbeelden hoe je positieve psychologie zakelijk kunt inzetten. Hij geeft overtuigend aan dat je beter eerst voor je eigen geluk kunt gaan.
Ieder succes wat je wilt behalen, komt in zicht als je doet wat je heel graag doet, lekker in je vel zit en je kracht optimaal gebruikt.

Hij heeft een overtuigend verhaal. Gaaf om te lezen.

Tip 8: Word optimist; Leo Bormans

Een mooi en prettig leesbaar boek. Leo Bormans geeft negen toetsstenen voor een positief leven. Wie wil dat nou niet?
Optimisten zijn gezonder en leven langer. Ze zijn gelukkiger en succesvoller. Waar wacht je op? Word optimist! Het boek staat boordevol met inspirerende voorbeelden, haalbare adviezen en verrassende verhalen. Het is leuk om te lezen.

Ontdek het zelf.

Tip 9: Succes door groot denken; David Schwartz

LeestipEen unieke manier om je denkpatroon te veranderen, groter te denken en de dingen te doen die gewoon mogelijk zijn. Werkbare methoden, praktisch. Niet voor niets al meer dan 8 miljoen keer verkocht.

Ontdek het zelf.

Tip 10: Aardig zijn; David Hamilton

Ik vind dit een geweldig boek. David Hamilton legt een hele mooie relatie tussen je eigen gezondheid, stoffen in je lichaam, wetenschappelijk onderzoek en de kracht van aardig zijn.
Het is een bijzonder overtuigend verhaal over waarom aardig zijn zo goed is voor jezelf. Aan het eind van ieder hoofdstuk heeft hij een prachtige anecdote.
Eenieder die ik over dit boek gesproken heb, is onder de indruk van de overtuigende bevindingen.

Lees dit boek en ga mee naar een vriendelijke wereld.

Tip 11: De maakbaarheid van het geluk; Sonja Lyubomirsky

Een boek boordevol met wijsheid. Sonja Lyubomirsky is professor in de psychologie. Ze geeft in haar boek een wetenschappelijke benadering voor een gelukkig leven. Ze haalt hierbij vele onderzoeken aan en is heel open over de resultaten.
Wat ik zelf ook heel prettig vind aan het boek is dat ze ook uit eigen ervaring schrijft. Ze laat hierbij ook haar eigen kwetsbaarheid zien.

Lees dit boek en raak overtuigd van de positieve psychologie.

Zie ook de groep Positieve psychologie op Goodreads.

7 gedachten over “Boeken”

 1. Hoi Mark,

  Heb je boek gekocht en lees het nu voor de tweede keer,krijg er een goed gevoel van.
  Ben voor mezelf al dingen gaan opschrijven die ik zeker ga veranderen.
  Heb me opgegeven voor jouw cursus online en zie daar zeker naar uit om er mee te beginnen.

  groetjes Anneke

 2. Hoi
  Wat een leuke site.
  Ik zoek eigenlijk een boek of lijst waar praktisch op staat wat ik allemaal kan zeggen , positieve zinnen.
  Ik heb in middels begrepen dat positief spreken is belangrijk maar wil eigenlijk een lijstje met voorbeelden wat ik kan zeggen. Bijvoorbeeld zeg niet : ik moet werken. Maar zeg : ik wil / mag werken heb zin in .
  Kan jij voor mij iets aanraden ?
  Groetjes Eszter

 3. Hoi Mark,

  Heb het boek gekocht ” voor positiviteit ” en heb het in een ruk uitgelezen!

  Het boek heeft me op bepaalde fronten geraakt, het mooie is dat als je iets doet voor een ander je er ook een goed gevoel van krijgt wat met niets te vergelijken is!
  Je moet ook niet wachten tot het beter gaat….. je moet het beter maken want dat wachten kan alleen maar plaats maken voor eventuele negatieve gedachten !
  Dus niet wachten maar meteen beginnen!

  Guus Stuiver

 4. Ook ik heb een klein integer boekje met Wijze Inspiratie geschreven. Een boekje om te inspireren positief en wijs te leven. Het is een boekje met een ziel, mijn ziel. Je kunt het inzien via mijn site. Wellicht interessant voor je en misschien voor de top 10…..
  Veel groetjes Ann

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00