Het bedanken van een leraar of lerares

Over het algemeen wordt iemand leraar of lerares omdat ze van betekenis willen zijn. Omdat ze anderen willen helpen en een bijdrage willen leveren aan hun groei en ontwikkeling. Vandaar wat fijne inspiratie om een juf om meester oprecht te bedanken.

Om een leraar of lerares te bedanken…
Een leraar of lerares raak je in hun hart als je concreet aangeeft wat zij voor jou betekend hebben. Dit kan gaan over de wijze lessen, de lieve woorden, de veiligheid, het vertrouwen wat ze je gegeven hebben, het gevoel dat de ander er altijd voor je was, de enorme inzet en betrokkenheid.

Je kunt dit nog versterken door aan te geven welke ontwikkeling je dankzij hen hebt doorgemaakt. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van het verlegen en onzekere jongetje tot iemand die meer in zichzelf is gaan geloven.

Bedanken van leraar of lerares

Voorbeeld zinnen en teksten:

-> Ik ben zo blij dat jij mijn leraar / lerares bent.

-> Dank je wel voor al je hulp.

-> Ik heb zo veel van je geleerd.

-> Ik kan niet onder woorden brengen hoeveel je voor mij betekend hebt.

-> Dank je wel dat je er altijd voor me was / bent.

-> Dank je wel voor het geloof en vertrouwen wat je in me hebt / had.

-> Leraren zoals jij zijn moeilijk te vinden.

-> Wat een geweldig juf / meester ben jij (voor mij geweest). Super. Ik wist altijd dat ik bij jou terecht kon.

-> Je hebt het niet altijd gemakkelijk met me gehad en toch stond je altijd voor me klaar.

-> Dank je wel voor jouw positieve bijdrage aan mijn ontwikkeling.

-> Ik was nooit zo veel gegroeid als jij er niet was geweest.

-> Wat hebben we veel gelachen en plezier gehad. Dankzij jou ging ik graag naar school.

-> Ik wil dat je weet hoeveel je altijd voor mij betekend hebt.

-> Dank je wel voor al het geduld wat je met me hebt gehad.

-> Jij bent de allerbeste leraar / lerares ooit!

Waardering uitspreken leraar of lerares

Een prachtige manier om je dankbaarheid te uiten is het schrijven van een dankbaarheidsbrief. Als je dit doet en eventueel ook nog persoonlijk overhandigt, dan creëer je een ervaring die de ander nooit meer zal vergeten.

Het is fijn om de mensen die veel voor je doen te waarderen. En dit ook echt uit te spreken.

Dankbaar voor leraar of lerares

Welke leraar of lerares wil jij graag bedanken?

En waarom?

Het dankjewel-boekje

Spreuken boek bedankt

‘Ik heb het boekje aan een aantal lieve collega’s gegeven om hen te bedanken voor de fijne manier waarop we samenwerken. Ze vonden het allemaal geweldig om te krijgen en ik heb er zelf ook één gehouden!! Geweldig!!’ (Henny)

Voor Positiviteit

Op de sociale media plaatsen we iedere dag nieuwe spreuken, quotes, gezegdes. Originele, bijzondere positieve spreuken. Laat je verrassen…

Voor Positiviteit op Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Tips, verhalen en gedichten
Ook delen wij graag tips vanuit de positieve psychologie, korte verhalen en positieve gedichten.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00