logo voor positiviteit

In 6 weken meer zelfvertrouwen

Ben jij jouw twijfels, aarzelingen en onzekerheden eigenlijk wel een beetje beu? En ben je toe aan meer vertrouwen in jezelf?

Wil je niet langer onnodig klein overkomen? En zie je uit naar een dieper geloof in jezelf en vertrouwen in je eigen kunnen? Het moment waarop je opstaat, echt voor jezelf opkomt en laat zien waar je zelf toe in staat bent.

En zou je dat graag op een originele, vernieuwende en veilige manier aan willen pakken?

Stap dan nu in het avontuur waar je alleen maar beter van kunt worden!

De online training zelfvertrouwen

mark verhees

Training gegeven door: Mark Verhees

Mark is een expert op het gebied van positiviteit. Een expert in wat leidt tot een gelukkiger en succesvoller leven.

Hij heeft zelf heel wat onzekerheden overwonnen door de toepassing van positieve psychologie in zijn eigen leven.

Inmiddels volgen meer dan 600.000 mensen zijn ‘Voor Positiviteit’. Zijn quotes, scheurkalenders, bestseller-boeken, trainingen en online programma’s hebben vele mensen blijvend positief beïnvloed.

'Het werkt heel bevrijdend.'

Tijd voor persoonlijke groei!

Niemand van ons wordt geboren met angsten en onzekerheden. Jouw vertrouwen in jezelf, jouw overtuigingen en identiteit zijn gebaseerd op alles wat in het verleden tegen je gezegd is. Alle woorden van je ouders, je leraren, je vrienden, je familie en… jezelf. Vanaf het moment van geboorte tot nu. En je kunt hierin door blijven gaan… Of je kunt er nu echt voor kiezen een positievere weg in te slaan.

Wat kun je leren? Hoe kun je meer zelfvertrouwen opbouwen?

We kunnen veel leren van mensen die in hun leven en in hun carrière diepe dalen hebben gekend en deze hebben overwonnen. Mensen die altijd in de schaduw hebben gestaan en op een gegeven moment een nieuwe keuze hebben gemaakt. Een keuze die de richting van hun verdere leven heeft bepaald. Mensen die daarna in een stroomversnelling van persoonlijke ontwikkeling, geluk en zakelijk succes zijn gekomen.

We kunnen ook enorm veel leren van de nieuwe wetenschappelijke stroming in de psychologie: de positieve psychologie. Afgelopen jaren is er waanzinnig veel belangrijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het welzijn, het geluk van mensen. De allerbeste experts van deze wereld, de top-wetenschappers bieden inzicht in wat voorafgaat aan geluk…!

‘Door zelf de geheimen van een goed leven en de kennis van de positieve psychologie in mijn eigen leven toe te passen is mijn leven fantastisch verbeterd.’

Waarom dit online trainingsprogramma?

Cursus zelfvertrouwen

Een vernieuwend en verfrissend avontuur voor persoonlijke ontwikkeling!

En hoe ziet dat er praktisch uit?

Wat kost het?

Meedoen aan deze uitdaging, deze cursus zelfvertrouwen, kost je éénmalig 37 euro Met alle genoegen bied ik je overigens een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie!

Wat krijg je terug voor deze investering in jezelf?

Gun jezelf deze bijzondere training
en meld je nu aan.

in 6 weken meer zelfvertrouwen

Praktische details

-> Iedere week krijg je een uitdaging direct in je mailbox. Je kunt nu al meteen aan het programma beginnen.

-> Je kunt de opdrachten zo uitgebreid uitvoeren als je wilt, maar reken op een half uur per opdracht.

-> Je doet de opdrachten in je eigen tijd, wanneer het jou uitkomt.

-> Naast de weekmail met de uitdaging krijg je de daaropvolgende dagen per email een korte inspiratie, motivatie behorend bij het thema van de week; de inspiratie, motivatie wordt op originele wijze aangeboden.

-> Je krijgt de gelegenheid tot het stellen van persoonlijke vragen.

-> Na aanmelding, betaling sta je direct als deelnemer geregistreerd. Je krijgt dan een bevestigingsmail en een factuur (per e-mail).

Vragen?

Als je gedurende het programma meer inspiratie en inzichten of persoonlijk advies wil, kun je me mailen. Ik help je heel graag verder.

Als je persoonlijk steviger in je schoenen wil staan, als je met meer overtuiging wil werken aan wat jij graag wil bereiken, dan begint dit bij hoe je over jezelf denkt. Bij hoe je naar jezelf kijkt. Dit heeft vele aspecten en alleen een totaaloplossing vanuit een positieve aanpak zal je echt structureel verder helpen.

Het is een unieke methode waarin we heel oplossingsgericht te werk gaan. Hierdoor geeft dit programma je zo veel meer energie, motivatie en inspiratie. Geniet er van!

Ik kijk er ontzettend naar uit om dit avontuur met je aan te gaan!

Warme groet,

Mark Verhees

inspiratie@voorpositiviteit.nl

met deze unieke, oplossingsgerichte training

Wat anderen zeggen

5/5

'Super veel geleerd en echt vooruit gegaan door deze cursus.' 'Ik kan het iedereen aanraden. Het is zo fijn om nog elke dag te merken wat ik aan deze cursus heb gehad. Met een lach en een traan ben ik er doorheen gegaan en ben een ander mens geworden. Top! Zeker een aanrader.' 🙂

Lianne

'Lieve allemaal zo mooi!' 'Zoveel mooie en soms intense momenten tijdens de cursus Zelfvertrouwen. Het heeft me geleerd om naar mezelf te kijken. Wie ben ik, en wie wil ik zijn en wat is voor mij belangrijk en waar mag ik dankbaar voor zijn. Je eigen cirkel leren vullen met positiviteit en aan andere durven vragen om je kwaliteiten en goede eigenschappen op te schrijven. Leren geven maar ook vooral leren ontvangen. Jezelf waarderen om te groeien, het beste uit jezelf te halen. Iedereen is uniek! Dank je Mark voor dit mooie programma.'

Marja

'Ik beloof je dat het goed voor jezelf is!' 'Mark zijn trainingen zijn echt super, ik heb de zelfvertrouwen training vorig jaar zelf gedaan, en het was een groot succes. Ik kan hem echt aan iedereen aanraden. Als je twijfelt, heb ik maar 1 ding te zeggen, gewoon doen, ik beloof je dat het goed voor jezelf is! Investeer in jezelf.'

Bart

'De basis voor een mooi leven ligt in jezelf.' 'Door deze cursus krijg je boven wat er in jou zit. Mark Verhees is een kanjer die met zijn positiviteit op een prachtige manier jou (weer) in jouw kracht weet te zetten. Deze cursus hielp mij verder. Ook Mark zijn andere cursussen en seminars zijn een aanrader. Net als zijn boek en scheurkalender en positieve spreuken via de e-mail. Ik ben gewoon een grote fan! Ik vind het heerlijk om te zien, maar zeker te ervaren hoe Mark anderen weet te stimuleren het beste van zichzelf (weer) boven te krijgen. Gun jezelf deze cursus, het is de kleine investering zoveel meer dan waard.'

Anita

'Als ik zie waar ik nu sta, ben ik al een hele stap verder gekomen en dat gun je gewoon iedereen, uit het hart gesproken, omdat je het waard bent.'

Erica

'Het is fijn om iedere dag mail te ontvangen, in je eigen tempo met je groei bezig te zijn. Ik vond het fijn om te leren en ook fijn als bevestiging dat ik op de goede weg zit.'

Angela

'Ik heb er zin in!!!' 'Na de cursus “Ontwikkel je geluk” me nu ingeschreven voor “Zelfvertrouwen”. Zoveel geleerd de afgelopen 100 dagen, dankbaarheid, vriendelijkheid, positiviteit, loslaten enz……Wat een geweldig uitdaging was dat voor mij, het heeft me veel gebracht. Zoals rust, accepteren, niet oordelen en mild zijn voor mijzelf. Het stukje zelfvertrouwen wil ik graag toevoegen. Als dit mij net zoveel brengt als de vorige cursus dan ben ik heel blij en tevreden. Ik ben benieuwd, ik heb er zin in!!!'

Anne

'Door te doen en te ervaren is mijn zelfvertrouwen gegroeid.' 'Ik heb deze online training gedaan en voor de mensen die twijfelen kan ik alleen maar zeggen: doen. Ik wist in het begin ook niet goed wat ik er van kon verwachten maar wist wel dat ik meer zelfvertrouwen wilde. De opdrachten zijn leuk en uitdagend maar het heeft mij vooral veel meer inzichten opgeleverd. Juist door de opdrachten te doen en te ervaren is mijn zelfvertrouwen gegroeid en is nog steeds aan het groeien.'

Robert
5/5

Onze best gewaardeerde online training! 

Ik ben er klaar voor!

© Voor Positiviteit 2021

108 gedachten over “Zelfvertrouwen”

 1. Beste Samantha,
  Je geeft zelf al aan dat je zelfvertrouwen een uitdaging is. Prima reden om met deze training te beginnen.
  Veel succes!
  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 2. Langzaam klim ik uit een zwart gat.
  Maar mijn zelfvertrouwen en angsten heb ik niet onder controle.
  Mark, is deze cursus als 1e geschikt, of raad je me eerst een andere aan?

 3. Beste Wilma,
  Dankjewel voor je vraag. Ja, je kunt er langer over doen. Het tempo bepaal je zelf. Al schuilt de meeste kracht in dagelijks er even mee bezig zijn. Het programma is juist zo opgezet dat je per week met 1 uitdaging aan de slag gaat. Dagelijks krijg je dan een extra positieve impuls voor die uitdaging. De cursus is zeer waardevol.
  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 4. Dag Mark.
  Kun je langer over de cursus doen dan die 6 weken? Mijn zoon (28) heeft autisme en heeft heeeel weinig zelfvertrouwen. Hij heeft heel weinig energie en kan momenteel maar 1 activiteit per dag aan. Hij zal dus waarschijnlijk niet genoeg hebben aan 6 weken om de training te doen. Denk je dat deze cursus toch iets voor hem kan betekenen? Met vriendelijke groet, Wilma

 5. Beste Mark. Waar ik echt heb moeten leren is : Is om dingen los te laten.
  Dat heb onzettend lang geduurt, maar het lukte mij, en wat ben ik daar blij mee.
  Geen onnodige spanningen meer in mijzelf, en wat daar bij helpt is praten praten en nog eens,…

 6. Hallo Goeiedag.Voor ik het wil zeggen wil ik aan u bedanken voor deze training dat deel heb genomen.Ik merk vanzelf hoe ik mijn zelfvertrouwen kan krijgen: Dat is vallen na opstaan en gewoon mezelf zijn wie ik ben. De 42 taken heeft mij geholpen hoe ik sterk in me voeten moeten staan, hoe ik moet inspannen en hoe ik postieve engergie kan krijgen.Dus die taken hebben mij geholpen hoe ik mij zelfvertrouwen heb gekregen.Maar ik ga door alles voor stap voor stap. Bedank voor deze training dat ik blij bent om deel te nemen.

 7. Beste Mark,

  Ik ben ook enthousiast bezig met je training, maar zijn de plaatjes niet af te drukken, zodat ik ze na kan lezen bij tijd en wijle ??

  groetjes,

 8. Beste Jasmina,
  Het is voor de gehele training. Alles hoort erbij.
  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 9. Ik ben vorige jaar aan mijn hersenentumor weggehaald ik had er een van vijf cm het is heel zware operatie geweest de tumor heeft er jaren gezeten ik heb al die tijd gewerkt tot de laaste dag dat ik te horen kreeg dat ik een hersenen tumor had stort je wereld in op dat moment ik ben met spoed geholpen mijn karakter is daardoor verandert wat logisch is het heeft lang onder druk gestaan m’n omgeving heeft er soms moeite mee maar de tumor is goedaardig dat betekent dat ik jaar mag wegblijven maar blijf wel onder controle en ik hou het zelf goed in de gaten en ik herken de klachten ook sneller bij twijfel trek ik aan de bel dit is m’n verhaal

 10. Beste Marja,

  Bedankt voor je bericht. Ik bied de training aan omdat deze steengoed is. In 6 weken kun je op een heel fijne, prettige manier werken aan jouw zelfvertrouwen. Het is een prachtige training waar al vele mensen enorm veel profijt van hebben gehad. Kies er voor, ga er mee aan de slag en verbaas jezelf!

  Succes!

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 11. Beste Mark Verhees,

  Ik ben zeker positief in het leven en ik ben elke dag dankbaar, alleen mijn zelfvertrouwen heb ik niet en dat is best heel vervelend . Want mensen walsen echt over me heen en het doet me ook zeer van binnen als mensen zo zijn. Ik wil juist dat mensen mij niet raken. Laatst was een trein conducteur onterecht tekeer tegen me waar alle mensen bij stonden. Daar heb ik enorm last van. Een ander is het gelijk vergeten,ik niet ,ik klap totaal dicht. En ben er dagen mee aan het malen in mijn hoofd. Dit is al een voorbeeld. Wat kunt u voor mij doen en heb ik wat aan die cursus van 37 euro.

  Ik wil graag een eerlijk antwoord van u hebben zodat ik de juist handgreep heb om aan te werken.

  Alvast bedankt,

  Met vriendelijke groet,
  Marja Bouman

 12. hoi mark,
  mijn zelfvertouwen is ook heel minimaal. maar wat ik zou willen bereiken is dat ik bijv. durf te dansen op een feestje. dat ik er ook durf te staan. kan ik dat met deze cursus ook bereiken? dat ik me niet steeds druk maak om wa anderen van me denken.wat dat is wel iets specifieks dat ik wil leren. lekker mezelf zijn en ook plezier kunnen maken zonder bezig te zijn wat iemand van me denkt.

 13. Zelfvertrouwen, iets waar ik al jaren mee worstel. De knoop doorgehakt en zojuist betaald. Ik ben heel benieuwd…

 14. Ik heb amper zelfvertrouwen… Nét genoeg om me hiervoor aan te melden.
  Met angst en beven… ik ben benieuwd wat het gaat worden…

 15. Beste Ingrid,

  Op basis van wat je zegt, zou de training zeer waardevol voor je kunnen zijn. Het is laagdrempelig en je kunt er toch heel veel uit halen door met de uitdagingen aan de slag te gaan.

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 16. Op dit moment ben ik herstellende van een burn-out. Ik merk dat ik mezelf helemaal opnieuw moet terugvinden. Vroeger had ik overal zin in en nu kan ik mezelf soms niet motiveren. Verder kan ik zenuwachtig zijn voor zaken, wat nergens op slaat. Ik heb het gevoel dat het allemaal komt doordat ik het vertrouwen in mezelf (lichaam en geest) wat ben kwijt geraakt. Ik loop inmiddels ook bij een psychotherapeut. Zou deze cursus wat voor mij zijn? of is dat teveel ?

 17. Allemaal goed en wel is ook n goed initiatief daar velen met onzekerheden rondopen , maar de vraag is het echt helpend en ondersteunend, herval je niet in oude gewoonten na de cursus, en wat als je terug onzeker voelt na maanden , na de cursus, en vooral wat ik her niet zie staan , wat is het kostenplaatje, daar in deze wereld niets meer gratis is, en degene die juist het nodig hebben en het financieel erg moeilijk hebben , daarom wil ik zeker bijkomend informatie om het financiële aspect en ook begeleiding van personen die misschien al te labiel zijn , hoe zit dat in elkaar,
  v.g. Julien Heuvelmans

 18. Dank voor uw reactie.

  Het lijkt me een interessante cursus!

  Groeten,
  Laura de Swart-Verhagen

 19. Beste Laura,

  De kosten van de cursus staan vermeld in de tekst, namelijk 37 euro. Dit is een eenmalig bedrag wat je voorafgaand aan de training overmaakt. Betaling gaat via IDeal.

  Hoop hiermee je vragen beantwoord te hebben. Anders kun je me uiteraard ook altijd mailen.

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 20. Wat zijn de kosten voor de cursus? Komen er nog extra’s bij? Hoe gaat het met de betaling?
  Waar zeg ik ja op, als ik op de button klik ‘ja ik doe mee’
  Ik vind het vreemd dat daar niets over vermeld wordt, alleen in antwoorden van deelnemers.
  Graag meer duideljkheid hierover.

 21. Beste Remy,

  Bedankt voor je vraag. Het is onmogelijk om de resultaten SMART te omschrijven, aangezien het om persoonlijke ontwikkeling gaat. Dit is bij iedereen anders. Vertrekpunt verschilt ook enorm per persoon. Bovendien is het resultaat afhankelijk van wat je zelf bereid bent om te doen.

  Iedere week krijg je een uitdaging. En iedere dag krijg je inspiratie voor deze week-uitdaging. Er is dus een duidelijk programma, wat ik niet vooraf ga vertellen. Als je behoefte hebt aan meer zelfvertrouwen en bereid bent om hier voor jezelf in te investeren, weet ik zeker dat je zelfvertrouwen een hele mooie impuls gaat krijgen. Dat blijkt ook wel uit de ervaringen (en reacties) van eerdere deelnemers.

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 22. Beste Mark,
  Het is een schitterend idee om met een online cursus het zelfvertrouwen weer op te bouwen. Ik leest ook in de veler reacties dat de mensen er ook erg enthousiast over zijn.
  De cursus bestaat uit zes weken.
  Is er ook een inhoudelijk overzicht van deze cursus? Welke methoden worden gebruikt en wat kan ik verwachten met de dagelijkse opdrachten. Is het de bedoeling dat je voor je zelf een opdracht verzint of zit er daadwerkelijk een programma achter. Kun je dit SMART omschrijven. Waar sta ik over 6 weken? Wat kan ik verwachten qua verandering in mijn zelfvertrouwen?
  Hoe meetbaar is de groei in je zelfvertrouwen? Is het een spiegel voor je houden en vragen wie je bent, waar je staat en waar je naar toe wilt? Kun je mij hier een reactie op geven? Nogmaals, het initiatief vind ik heel mooi. De inhoud is voor mij alleen nog wat onduidelijk. Ik zie je reactie graag tegemoet. Groet Remy

 23. Hallo Mark, ja ik kan wel zeggen dat ik blij ben met deze cursus.
  Ik heb er veel van geleerd,waardoor mijn zelfvertrouwen is gegroeid, durf nu meer grenzen te stellen, waar ik heel blij mee ben.
  Ik heb alleen een vraag, hoe kan ik iemand anders aanmelden bij jullie?????
  Vriendelijke groet Toos

 24. Hallo allemaal,
  Heb me net ingeschreven en ga er voor 100% voor. Ben wel heel benieuwd maar ik kan het. Gr Jose

 25. Hallo Mark,
  Het is zondag middag ik zit voor mij uit te staren en voel mij leeg en moe, ik ben 64 weduwe ik heb in 1999 een zeer ernstige burn out gehad en ben nooit meer de oude geworden, wat een mooie woorden ik zou jou graag willen geloven. Maar ik ben zo vaak bedrogen en met veel nieuw moed ergens aan begonnen maar het lijkt of het niet binnen komt. Ik wil door het lezen van al die verhalen die wel goed eruit zijn gekomen geloven, en zou heel graag het weer willen proberen, wil je mij een les toe sturen ik ga er graag in mee dit is totaal nieuw voor mij,
  Na alle sesies bij een psygeloge en wacht tijden daar mee gepaard ben ik zeer benieuwd of dit mij uit mijn depressie haalt..m.v.g Danie IJzerman

 26. Beste Marcel,

  Dat gaan we niet doen. Je kiest er voor of je kiest er niet voor. Allebei is prima. Het programma is prachtig. Mijn overtuiging hierin blijkt wel uit de niet-goed-geld-teruggarantie die ik eenieder aanbied.

  Fijne dag!

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 27. Ik wil graag les 1 meedoen, en als het me bevalt (en dat zal wel gegeven je positieve maar helaas wat vage reacties op alle vragen) betaal ik daarna de 37 Euro voor de overige lessen. Ik reken erop dat je voldoende vertrouwen in je eigen lesprogramma hebt om hiermee akkoord tegaan. Groet Marcel

 28. Hooi Mark!
  Ik wil graag meedoen aan deze cursus, maar op dit moment zal het mij niet luken…
  Ik ben nog onzeker in de Nederlandse taal.
  En mijn ziekte laat me mijn beperking zien…
  Ik heb straks een rolstoel nodig, en dat is voor mij verschrikkelijk omdat ik altijd alles zelf heb gedaan. Ik was in Duitsland zelfs filiaalleidster…
  Nu heb ik hulp nodig….
  Ik probeer nog steds mijn zelfvertrouwen te houden, maar op dit moment is het echt lastig….

 29. Hallo Mark ik zit met veel problemen ik zie geen Oplossing meer ik heb geen zelfvertrouwen, ik ben 43jaar getrouwd nu wil mijn vrouw bij me weg,Ik heb aleen negatieve energie er kom niks meer uit me handen ik ben moe,
  Ik ga over een halfjaar met pensioen wat moet ik nou? Is deze cursus wat voor mij?

  Groetjes Jan

 30. Ik heb mezelf gisteren op gegeven. En hoop weer positiever in het leven te komen staan. Ik merk bij mezelf dat ik negatief denk over van alles en nog wat.
  Ik ga ervoor en heb er zin in.?

 31. Beste Sanne,

  Je leert vooral om meer van jezelf en je eigen kracht uit te gaan. Je leert om sterker in je schoenen te staan.

  Beste Emmy,

  Je bent van harte welkom!

  Positieve groet,
  Mark Verhees

 32. Wil graag meedoen, maar ik moet me ergens overheen zetten, heb totaal geen zelfvertrouwen, ben bang dat ik het niet volbreng
  Heb geen idee waar ik aan begin, maar dat ik me zeer eenzaam voel is zeker.
  Ben “op leeftijd”, heb 2x echtgenoot verloren.

 33. Bedankt voor jullie reacties.

  Voor Irma: Welkom! Bedankt voor je enthousiaste reactie.

  En speciaal voor de mensen die deze prachtige training vanuit buiten Nederland willen volgen: natuurlijk kan dit. Top! Het is een cursus die volledig online is en die qua investering (37 euro) voor iedereen hetzelfde is. Mocht je bij bestelling niet kunnen betalen omdat jouw bank er niet tussen staat, mail dan svp even naar marielle@voorpositiviteit.nl Zij maakt het met alle plezier voor je in orde.

  Fijne dag!

 34. hallo mark,
  ik durf ervan uit te gaan dat het een online cursus wordt dat wereldwijd gevolgd kan worden ook vanuit suriname dus. worden er dan extra kosten doorberekend of blijf 37 euro standaard.
  bedank voor jou snelle reactie.

 35. Hallo Mark,

  Bedankt voor je reactie!Ik ben heel erg benieuwd hoe ik het ga ervaren!

  Fijne avond…

  Groetjes, Helma

 36. Beste Helma,

  Bedankt voor je mooie bericht. Mooi en terecht verlangen heb je. Dat is een goed begin. Sta er zelf voor open. Hoe meer je er echt voor open staat en hoe meer je er ook voor gaat, hoe groter je resultaat zal zijn. Er zijn al vele mensen die deze training echt fantastisch vinden. Mensen waarbij hun zelfvertrouwen weer teruggevonden is. Luister naar hen en laat je verrassen.

  Tot snel!

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 37. Ik heb me gisteren aangemeld voor de online training ‘Zelfvertrouwen’
  Mijn man gelooft er eerlijk gezegd niet zo in, maar ik vind het de moeite waard om te proberen!
  Ik heb in mijn leven al heel wat soorten therapie gehad (i.v.m. residiverende depressie), zelfs op dit moment ben ik nog bezig met de groepstherapie IPT (Inter Persoonlijke Therapie). Ik baal ervan dat die onzekerheid steeds weer de kop op steekt! Momenteel ben ik op zoek naar werk, na ruim een jaar thuis gezeten te hebben. Mijn zelfvertrouwen is ver te zoeken en hier zou ik graag verandering in zien. Ik hoop als ik straks moet gaan solliciteren, dat ik wat steviger in mijn schoenen sta. Het zou zó fijn zijn, als ik weer ‘gewoon gelukkig’ kan zijn, dat is mijn grootste wens!

 38. Beste mensen,

  Allereerst hartelijk dank voor jullie reacties. Excuses dat ik nu pas reageer. Afgelopen dagen ben ik werkelijk overladen met vragen over deelname aan dit prachtige programma. Er is een enorme run op de tickets ontstaan. Heel bijzonder.

  Over het algemeen snap ik de vragen vanuit onzekerheid wel. Zelfvertrouwen en onzekerheid zijn nou niet bepaald met elkaar getrouwd. Hoe meer zelfvertrouwen, hoe minder onzekerheid. Dus mocht je vragen vanuit onzekerheid stellen, weet dat het jouw onzekerheid is en dat het daarom belangrijk is om hier iets echt aan te gaan doen. Dat kan in ieder geval met dit prachtige programma.

  Enkele hele specifieke antwoorden… Ja, het is altijd mijn doel om mensen echt verder te helpen. Je kunt dus vragen per mail stellen. De uitdagingen kun je heel goed zelf doen. Absoluut. Het is in het algemeen de bedoeling dat je niet op mijn goedkeuring wacht, maar jezelf goedkeuring verleent.
  Er zitten geen specifiek lichamelijke oefeningen in. Dus dat hoeft totaal geen belemmering te zijn.
  De volgorde van beide online trainingen maakt niet zo veel uit.

  Leeftijd hoeft natuurlijk helemaal geen belemmering te zijn. Als je weet dat je er behoefte aan hebt, waar wacht je dan nog op?

  Het is echt een prachtige training die vele deelnemers ook meerdere malen herhalen en waar ze altijd op terug kunnen grijpen. Het is je van harte gegund. Gun het ook jezelf.

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 39. Hai, ik ben geïnteresseerd in de cursus Zelfvertrouwen. Ik heb hier al vaker aan gewerkt middels therapiën, maar achteraf niet op het juiste moment, waardoor ik niet genoeg ruimte had om echt met mezelf bezig te zijn. Mijn vraag is of je ook persoonlijke feedback krijgt op de uitgevoerde oefeningen of dat het meer algemene positieve berichtjes zijn. Ik ontvang graag een antwoord hierop, want dat bepaalt wel of ik mee ga doen of niet.

 40. Ik zou erg graag meedoen aan het programma maar vrees dat er ook lichamelijke oefeningen in zitten; ik ben zeer ernstig lichamelijk gehandicapt waardoor ik één goede arm heb maar daarvan is de duim verlamd. lichamelijke oefeningen zijn dus niet haalbaar voor mij. Als ik zeker weet dat er geen lichamelijke oefeningen in zitten wil ik graag mee doen, omdat 37 euro voor mij veel geld is en ik het zonde vind als ik (meer dan) de helft van de tijd de opdrachten niet kan uitvoeren, graag uw antwoord, bij voorbaat hartelijk dank. met vriendelijke groet, Jeannette Noordzij

 41. hoi mark,
  ik ben altijd een rustig meisje geweest, kon wel gek doen met vriendinnen, maar werkte me nooit in de nesten. op mijn 17e mijn man leren kennen en we hebben ondertussen een gezin.
  maar in die 16 jaar is er heel veel gebeurd, vanaf mijn 19e tot 25e huiselijk geweld,op mijn 25e moeder geworden, op mijn 26e de tweede geboren, 2 jaar later is mijn man vreemd gegaan, daarna nog 2x via chat contact met vreemde vrouwen. mijn man heeft nu medicatie zat in zware depressie en heeft veel spijt van zijn domme pijnlijke acties. maar het heeft mijn zelfvertrouwen geen goed gedaan. ook al krijg ik best regelmatig (vooral van mannen) positieve reacties dan geloof ik nog niet dat ze gemeend zijn. ik wil ook leren mezelf te kunnen laten gaan. ik zie soms mensen op feestjes heerlijk dansen, lekker los gaan. ik ben altijd bezig met wat anderen over me denken dus dans nooit met mijn man of een ander. mijn man vindt dat heel erg. wil zo graag plezier met me maken en ik ben altijd heel gesloten op bepaalde vlakken. maar van binnen wil ik heel graag.
  kan ik door deze cursus zelfvertrouwen ook leren los te zijn. niet meer te denken aan wat anderen zeggen of denken. verder gaat het thuis nu goed. mijn man had veel eerder medicatie moeten hebben, hij liep al super lang met problemen rond en die werden door hemzelf en ons niet als zodanig opgepikt.
  het is wel echte liefde en we hebben een prachtig gezin maar ook thuis staan er 3 te dansen en gek te doen en ik doe weer niet mee. ik wil dat zo graag!!!!

 42. Beste Mark, ik zit op dit moment in een hele moeilijke situatie. Mijn man heeft voor kerst afgelopen jaar, gezegd te willen scheiden, nadat ik in de veronderstelling was het weer beter ging tussen ons. Nu twee weken geleden kwam hij er nog achteraan vertellen dat hij al 14 maanden een ander heeft. Ik ben echt zo boos en mijn geluk en zelfvertrouwen zijn ver beneden peil geraakt. Hij heeft me altijd alles uit handen genomen en ik heb het laten gebeuren. Ik heb veel moeite met beslissingen nemen, omdat ik bang ben, de verkeerde te nemen. Ik vroeg heel vaak van tevoren of het goed was. Nu mijn man weg is, vraag ik het mijn kinderen. Ik wil daarvan af! Zo was ik vroeger niet. Ik wil vertrouwen hebben in mijn eigen kunnen en beslissingen te nemen. En me weer eens echt gelukkig te voelen na jaren. Dus is deze cursus dan ook in mijn situatie geschikt voor mij?

 43. ik heb heel weinig zelfvertrouwen, ik ben 68 jaar, werkt dit nog wel voor mij?? heb daar zo mijn bedenkingen over

 44. Ik ben na een traumatische werkervaring in de zorg enorm onzeker geworden, met name of ik handelingen wel goed uitvoer en of ik wel de juiste beslissingen neem. Ik vraag me af of deze cursus die onzekerheid van mij helpt te verkleinen?

 45. Nu heb ik dus de cursus Zelfvertrouwen afgerond en ben dus weer een hele stap verder. Wat er vooraf gaande was, ik werd vaak onzeker hoe ik dacht dat anderen van mij dachten, mijn zelfbeeld was daarbij ook laag, dat ik maar lief door anderen gevonden wilde worden en me eigenlijk dienstbaar opstelde, alles doen om maar lief en aardig gevonden te willen worden, daarbij niet rekening houdend met mijzelf, dat is er in die jaren ingeslopen. Want als ik nu terug kijk, was het eigenlijk nooit dat ik een probleem had met mijzelf, maar mij erin liet betrekken bij problemen van anderen en als behulpzaam, gevoelig persoon wilde ik iedereen helpen. Op een gegeven moment brak het mij steeds op, dat ik dan wel mijn grens aangaf, op een rustige manier, alleen werd dat niet gewaardeerd, omdat ze dat niet van mij gewend waren. Waardoor ik het op mijzelf persoonlijk allemaal betrok en ik het oneerlijk vond hoe ik behandeld werd, na wat ik gedaan had voor ze. Mijn zelfvertrouwen was daarin dus behoorlijk laag geworden. Wat heeft het mij opgeleverd: Ik ben nog steeds die lieve, behulpzame persoon, die geleerd heeft om eerder haar grens aan te geven, zodat ik het niet meer zover laat komen en dit werkt heel goed. Geleerd om mij kwetsbaar (oei kwetsbaar, maar je bent toch juist gekwetst) op te stellen, dit is een enorme kracht die je verder brengt. Geleerd om dingen die niet bij mij horen, buiten mij te laten, dit geeft een enorme rust. Geleerd dat ik zelf die verantwoordelijkheid hierin mag nemen, hoe ik zelf gehandeld heb, ik heb het zover laten komen, dat ze me juist konden raken. Mooi was, dat mensen mij juist zagen in mijn omgeving, wie ik werkelijk bent, mocht het zelf nog gaan geloven en dat is gelukt! Dit is een stukje van mijn ervaring, wat voor mij heel belangrijk is geweest, ik ben nog lekker aan het doorgroeien hierin en ik dank Mark en de lieve medecursisten van de groep Zelfvertrouwen. Het was ontzettend fijn om met elkaar te delen en daardoor ook weer inzichten te krijgen. Ik heb dit graag met jullie gedeeld, omdat ik hoop dat als jij wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken, dat je deze kans pakt, mijn 1e ingeving was toen, wat heb ik te verliezen? Een liefdevolle groet

 46. Hallo,

  Ik zou graag nog meedoen aan de cursus, is dit nog mogelijk?
  Als ik op de knop ‘ja ik doe mee’ klik krijg ik een foutmelding.

  Met vriendelijke groet,
  Mirte

 47. Beste Janneke,

  Bedankt voor je bericht. Ik heb het voor je nagekeken. Je emailadres klopte niet. Er stond een q achter .com waardoor de mails niet aankwamen. Ze komen nu snel jouw kant op. Welkom!

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 48. Hallo, ik heb me aangemeld en het bedrag overgemaakt maar niet zoals was aangegeven binnen enkele min een mail ontvangen.

  Gr. Janneke

 49. Beste Marcel,

  Bedankt voor je bericht. Als je minder wil twijfelen, dan is dit programma zeer geschikt. Absoluut een aanrader.

  Bij iedere vorm van twijfel (voor ieder van ons) geldt, waar focus je op? Focus op wat je wil bereiken. En ga vervolgens aan de slag. Alles wat nu is, hoeft niet zo te blijven.

  En Anca, op mijn site https://www.voorpositiviteit.nl kun je alles over me lezen. Ik kan je verzekeren dat het een prachtig programma is. Gun het jezelf.

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 50. Ik ga het proberen. Ik kan wel wat zelfvertrouwen gebruiken.. veel moeite met in het openbaar spreken ,heel laag zelfbeeld, veel negatieve gedachten en zelf zou ik graag ook wat assertiever willen worden. Ik hoop dat dit programma mij gaat helpen!!

 51. Mooie vragen… bedankt!

  De training zelfvertrouwen gaat over jezelf en hoe je zelf krachtiger wordt. Dus ook minder twijfelt en meer van je eigen bijzondere kwaliteiten uit gaat. Een leuke, inspirerende, motiverende training die oplossingsgericht is. Een kado voor jezelf.

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 52. Dag Mark. Ik lees allemaal hele goede berichten, maar vind niet echt het antwoord op vragen als: hoe kan ik omgaan met grote werkdruk en stress en frustraties op de werkvloer (waardoor ik nu met een burnout thuis zit). Je kunt antwoorden met “ga ander werk zoeken” maar dat is tegenwoordig ook niet altijd een optie…Heb ik iets aan deze cursus als ik wil leren hoe ik om moet gaan met bazen die bewust/moedwillig niet willen zien hoe een mooi kantoor met zeer loyale medewerkers langzaam maar zeker wordt afgebrand. Graag hoor ik of jouw cursus mij daarbij behulpzaam kan zijn. Mvrgr Anjo

 53. Is t ook wat voor twijfelaars? Ik twijfel zelfs aan mijn eigen zelfvertrouwen terwijl ik positief in het leven sta

 54. Beste mensen,

  Bedankt voor jullie reacties. De kans is groot dat de training ook in 2016 aangeboden zal worden. Ik zou je willen adviseren om Ontwikkel je geluk en Zelfvertrouwen niet gelijktijdig te volgen en je aandacht volledig bij 1 programma te houden.

  @Cora, deze cursus is zeer geschikt voor jou.
  @M, je kunt de cursus overal ter wereld volgen zo lang als je maar bij de mail / internet kunt.

  Je bent zelf een belangrijke schakel in het proces naar meer zelfvertrouwen. Het programma is prachtig en heeft al heel veel mensen enorm mooi op het goede spoor gezet. Het grote verschil met veel andere programma’s is dat dit oplossingsgericht, leuk en energiegevend is. Je ervaart al heel snel vooruitgang en dat stimuleert om stappen te blijven zetten.

  Hartelijke groet,

  Mark Verhees

 55. Ik zou graag willen starten maar verblijf in Nov en dec 2x 7 dg in het buitenland incl. De weekenden dus zondag als je je nwe materiaal krijgt is dat n probleem? Ik heb al veel gedanst om zelfvertrouwen te krijgen incl. Sessiesbij personalisatie coach? Gaat dit dan wel werken?

  Ik verneem graag. Hg M

 56. Komt hier inderdaad herhaling van. Kan op het moment doe omstandigheden geen geld missen maar wel heel veel zelfvertrouwen kunnen gebruiken aangezien dat helemaal weggevaagd is door gebeurtenissen

 57. keer op keer dealen met teleurstellingen,verdriet,verkeerde keuzes en altijd maar doorgaan.
  toch zie ik ook het positieve in mn leven.De obstakels die ik heb overwonnen.Daar ben ik trots op.
  Men zegt je bent een sterke vrouw.
  Maar van binnen ben ik toch wel onzeker ,geen innerlijke rust in bepaalde zaken.
  welke cursus is dan geschikt voor mij.

 58. Hoi Tim,

  Bedankt voor je mail. Ik adviseer je om ze niet gelijktijdig te doen. Beide zijn prachtig. En als je enthousiast bent over ‘Ontwikkel je geluk’ dan zul je dit zeker ook zijn voor ‘Zelfvertrouwen’.

  Uiteraard ben je wel van harte welkom, als je er nu al voor gaat.

  Hartelijke groet,

  Mark Verhees

 59. Hoi Mark,

  Ik zag dat de cursus zelfvertrouwen gaat starten. Op dit moment volg ik de cursus ontwikkel je geluk waar ik super enthousiast over ben! Die cursus voor zelfvertrouwen zou ik ook graag willen doen. Is dit dezfde opzet als ontwikkel je geluk? En is het te combineren en bij te houden als ik deze tegelijk doe? Ik wil graag de opdrachten goed uitvoeren zodat het echt in mijn systeem komt en een gewoonte word. Vandaar mijn vraag of jij kan aangeven of het dezelfde opzet is. Wanneer zou de volgende cursus zelfvertrouwen starten?

  Groetjes,

  Tim

 60. Door een operatie waarvan het herstel lang op zich laat wachten ben ik aan huis gebonden. Is er dan toch een mogelijkheid om de opdrachten uit te voeren of moet je daar meer mobiel voor zijn?

 61. Beste Esther,

  Waar wil je jouw aandacht op richten? Op wat je nu nog niet kunt? Of richt je jouw aandacht op wat je wil leren en op wat jouw leven mooier gaat maken? Het is een keuze die bepaalt waar je uit gaat komen.

  Ik wens je veel wijsheid en gun je uiteraard het beste.

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 62. Hallo Mark
  Ik zit al 1,5 in een depressie en en heb een groot gebrek aan zelfvertrouwen. Ik heb hulp gelukkig en zit momenteel ook wekelijks in een vaardighedengroep. Mijn vraag is of ik dit erbij kan doen en of t dagelijks opdrachten zijn die je “moet” doen. Ben bang dat t misschien teveel is voor me.

 63. Beste Mark.

  Ben al op de goede weg, maar merk dat ik dicherbij mezelf moet blijven. Kan anderen niet veranderen, maar wordt wel telkens geteleurgesteld. Veel schakelen,kost veel energie. Kan deze training mij verder helpen??

 64. Geweldig antwoord Mark, op de vraag naar de opdrachten : de eerste uitdaging is meedoen op basis van de informatie die er is! Reden voor mij om mee te doen.
  Zonnige groet, Karin

 65. Beste M. Sittrop,

  De uitdagingen zijn voor jezelf. Je kunt er zelf mee aan de slag gaan. Ze zijn positief en heel leuk om te doen. Bovendien kun je met anderen delen wat je er mee doet. Je zult merken dat ook dit voor jezelf en voor anderen heel inspirerend is.

  De eerste uitdaging is meedoen op basis van de informatie die er is. Wat heb je te verliezen? (Er geldt n.b. een niet-goed-geld-terug-garantie) Of beter: wat heb je te winnen? Het antwoord op deze laatste vraag is het allerbelangrijkste!

  In 6 weken meer zelfvertrouwen! Voor meer persoonlijke vrijheid, plezier en succes.

  Succes met je keuze.

  Hele fijne dag.

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 66. Als je denkt: “ik heb toch genoeg zelfvertrouwen”, dan is dit toch een mooie training, zoals Mark zegt:
  “een avontuur waar je alleen maar beter van kunt worden”!!
  En ik kan je zeggen, ik ben er beter van geworden, dus niet twijfelen, gewoon doen!!

 67. Hallo Mark,

  Ik begrijp niet helemaal waarom er zo vaag wordt gedaan over de opdrachten. ‘Uitdagingen gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen ‘, klinkt mij er vaag in de oren. Heb je een concreet voorbeeld? Zijn het schrijfopdrachten, leesopdrachten of doe opdrachten?
  Groeten, Sharon

 68. Ik heb deze online training gedaan en voor de mensen die twijfelen kan ik alleen maar doen. Ik wist in het begin ook niet goed wat ik er van kon verwachten maar wist wel dat ik meer zelfvertrouwen wilde. De opdrachten zijn leuk en uitdagend maar het heeft mij vooral veel meer inzichten opgeleverd. Juist door de opdrachten te doen en te ervaren is mijn zelfvertrouwen gegroeid en is nog steeds aan het groeien.

 69. Hallo Mark, is deze cursus ook geschikt voor een autistisch kind van 9 jaar? Mijn dochter kan zeker positieve gedachten en zelfvertrouwen gebruiken. Groeten Mirella

 70. Hoi Sandra,

  Bedankt voor je interesse. Top! Ze zijn natuurlijk allebei aanraders… 🙂 en op beide trainingen krijg ik veel mooie reacties.

  Waar heb je zelf op dit moment het meeste behoefte aan? Wat wil je zelf graag? Vind ik belangrijker dan dat ik het voor je invul.

  Hartelijke groet,
  Mark

 71. Hoi Mark,

  Het lijkt me zeer interessant om één van je online cursus te doen. Maar welke kan je als 1e aanraden om te doen. “Ontwikkel je geluk” of “zelfvertrouwen”.
  Als andere mensen ervaringen hebben hoor ik het graag.

  Groetjes Sandra

 72. Beste Mark,
  De 37,00 voor de cursus zelfvertrouwen zijn dat de enige kosten aan de cursus.
  Niet dat ik voor verrassingen kom te staan financieel!!!
  Anders zou ik me ook graag opgeven voor de cursus.
  Groet Heidi

 73. Beste Ed, beste Marian,

  Bedankt voor je vraag. Het zijn uitdagingen die gericht zijn op het versterken, het verbeteren van je zelfvertrouwen. Uitdagingen die je dus voor jezelf doet. Ik ben er van overtuigd dat het een positief effect zal hebben op je omgeving. Maar dat is een resultaat van wat jij doet. Je hebt voor de uitdagingen geen anderen nodig.

  Ja, Marian, je kunt hier ook aan mee doen als je 18 bent. Graag zelfs. Het geeft je een mooie basis voor verdere ontplooiing.

  Hartelijke groet,

  Mark

  En Anne…wauw, bedankt voor je hele mooie woorden. Echt heel fijn om te lezen en te mogen ontvangen. Mooi ook dat je dit kenbaar wil maken aan anderen. Top!

 74. Hoi Mark

  De berichten hierboven zijn allemaal positief en geven een beeld wat de cursus inhoud en met je kan doen.
  Nu begrijp ik alleen niet helemaal wat voor opdracht het zijn?
  is het allemaal op de computer of zijn het opdrachten die je met personen moet doen.
  Kun je mij hier iets over vertellen??

  Bedankt Ed

 75. Na de cursus “Ontwikkel je geluk” me nu ingeschreven voor “Zelfvertrouwen”. Zoveel geleerd de afgelopen 100 dagen, dankbaarheid, vriendelijkheid, positiviteit, loslaten enz……Wat een geweldig uitdaging was dat voor mij, het heeft me veel gebracht. Zoals rust, accepteren, niet oordelen en mild zijn voor mijzelf. Het stukje zelfvertrouwen wil ik graag toevoegen. Als dit mij net zoveel brengt als de vorige cursus dan ben ik heel blij en tevreden. Ik ben benieuwd Mark, ik heb er zin in!!!

 76. Hoi Cindy,

  Ik heb een passie voor positiviteit en positieve psychologie. Er komt dus veel van positieve psychologie in de training terug.

  Hartelijke groet,

  Mark Verhees

  En Erica… bedankt voor je prachtige woorden!

 77. Hallo,
  Word deze cursus gegeven vanuit een cursus psychologie of vanuit een spiritueel kader?

 78. Ik begrijp jullie onzekerheid van wat als………, daar is precies de cursus voor, meer zelfvertrouwen! Ik ben in januari gestart met de cursus ontwikkel je geluk en ga nu de cursus zelfvertrouwen doen. Door de cursus ontwikkel je geluk is mijn zelfvertrouwen ontzettend omhoog gegaan, maar weet dat ik hier nog sterker in mag gaan worden. Door de cursus Ontwikkel je geluk, weet ik dat Mark hier gewoon goed in is, in wat hij doet. Als dat niet zo zou zijn, zou ik deze cursus ook niet gaan beginnen. Het heeft mij geholpen om dichter bij mijzelf te komen, met deze cursus gaan we nog meer de diepte in, puur gericht op zelfvertrouwen, hoe mooi is dat! Natuurlijk neemt Mark de verantwoordelijkheid op zich, maar zelf moet je ook die verantwoordelijkheid nemen. Het is niet voor niets, dat je hieraan wilt werken om er sterker uit te komen en te geloven in jouzelf, want we zijn het waard, wat is 37.00 euro (als je het kan missen)als je handvatten daarvoor krijgt en je er sterker uit gaat komen, mits je er zelf ook voor gaat en zoals ik Mark ken met zijn cursus, is dat de beste stap die je kan nemen. Ik hoop dat je die stap zet, puur voor jouzelf, want als ik zie waar ik nu sta, ben ik al een hele stap verder gekomen en dat gun je gewoon iedereen, uit het hart gesproken, omdat jullie het allemaal waard zijn <3 En heb vertrouwen erin, verwachtingen laag, vertrouwen hoog. Ik pak die uitgestoken hand, omdat ik het waard bent! Een enthousiaste cursist die er zin in heeft 🙂 Volg je hart, want dat klopt

 79. Voor iedereen die twijfelt over de cursus: DOEN! ik volg zelf momenteel de training “ontwikkel je geluk”. Ik vind de online training erg gaaf om te doen. Je krijgt opdrachten/uitdagingen waardoor je het beste uit jezelf gaat halen.

  Groet
  Trudie

 80. Zou je alsjeblieft een voorbeeld kunnen wat zo’n les inhoudt waarin je zou kunnen groeien? Waar moet ik aan denken?

 81. Beste Ank,

  Bedankt voor je vraag. Ik waardeer het. Het geeft me de kans om uitleg te geven. Ik heb op mijn site en op Twitter en Facebook (bereik van meer dan 400.000 mensen per dag) een enorme verantwoordelijkheid opgebouwd. Denk je dat ik een programma in de wereld ga zetten waar ik zelf niet achter sta? Of waar ik zelf niet in geloof? Natuurlijk niet. Het is een prachtig programma.

  Het programma is een uitdaging voor iedere deelnemer. En het omgaan met uitdagingen vergroot je zelfvertrouwen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

  Het programma biedt prachtige kansen voor persoonlijke groei. Het is een heel waardevol programma wat heel oplossingsgericht is. Gun het jezelf.

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 82. Zelfvertrouwen is een heel herkenbaar en belangrijk onderwerp. Je weet zelf wel in hoeverre je hierin kunt groeien en wat het je op kan leveren. Gun het jezelf. Zeker als je meer zelfvertrouwen wil.

  Verder is het uiteraard mijn verantwoordelijkheid om er iets heel bijzonders van te maken. Dat lukt!

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 83. Bedankt voor je reactie. De uitdagingen / opdrachten zijn voor iedereen goed te doen. Ze zijn vooral gericht op het verbeteren van je eigen overtuigingen. Het is aan jezelf om er mee aan de slag te gaan. Overigens vraagt dit zoals gezegd geen grote tijdsinvestering.

  Mooi, dat je inziet dat je zelfvertrouwen altijd nog kan groeien. En dat het ook zeer zinvol is om hier mee bezig te zijn.

  Het is een prachtige training geworden.

  Hartelijke groet,
  Mark Verhees

 84. Graag ga ik deze cursus volgen… mijn zelfvertrouwen is al aardig gegroeid in de laatste jaren maar kan nog meer.
  nu is het zo dat ik druk ben op het werk en nog een cursus volg, is dit met de opdrachten wel te doen?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00