Volg je droom

Hoewel ik zelf altijd een mooi leven heb gehad, is de kwaliteit van mijn leven absoluut op een hoger niveau gekomen de afgelopen jaren. Sinds ik mijn passie ontdekt heb en mijn droom ben gaan volgen, leef ik veel intenser. Iedere dag. Dat maakt me dankbaar. Enorm dankbaar.

Er zijn vele mooie redenen om echt je droom te volgen. 10 redenen die ik zelf ervaar en die ik ook terugzie bij anderen die hun droom volgen.

1. Je hebt dit altijd al gewild.
Iets diep in jezelf geeft je energie. Het doet je hart sneller kloppen. Iets in jezelf weet wat je echt graag wil, waar je kippenvel van krijgt. Iets wat je diep van binnen raakt.

2. Je ervaart dingen die je nog nooit hebt meegemaakt.
Het volgen van je droom betekent dat je het beste uit jezelf haalt. Je leeft van binnenuit en gaat je echt ontplooiien. Dit betekent dat je gaat ontdekken en dat je dus ook voortdurend prachtige nieuwe ervaringen opdoet.

3. Je stimuleert je eigen moed om te doen.
Je lef om te leven groeit. Je wordt moedig. Passievolle verlangens nemen het over van angsten. Je stopt nergens voor. Er is namelijk één ding wat je echt graag doet. Het liefste de hele dag, iedere dag.

4. Je gaat anderen stimuleren en inspireren.
Persoonlijk vind ik deze heel mooi en waardevol. Doe wat je zelf wil doen in plaats van te doen wat anderen willen dat je doet. Je zult een bijzonder voorbeeld zijn voor anderen. Anderen zullen hun eigen dromen willen ontdekken en willen volgen.

5. Je zult je realiseren dat je tot ongelofelijke dingen in staat bent.
Volg je droomDoor zelf veel aandacht te geven aan je eigen droom en je eigen ontplooiing maak je het mooiste in jezelf los. Je wordt nieuwsgierig naar de grenzen van je mogelijkheden. Eenmaal bij je ‘grenzen’ aangekomen, ontdek je nog veel meer mogelijkheden.

6. Je gaat steeds meer van jezelf houden.
Een hele mooie en waardevolle voor jezelf. De energie strooomt. Je bent trots op wat je doet en dankbaar voor wat je kunt en betekent. Een prachtige stimulans voor zelfwaardering.

7. Je hebt puur plezier en straalt vaak.
Persoonlijke groei en het gevoel dat je eigen bijdrage er toe doet zorgen voor voldoening. Genieten van alledaagse dingen en dankbaar zijn voor het leven wordt steeds gemakkelijker. De beleving wordt steeds intenser. Jouw plezier zorgt voor plezier bij anderen. En dit krijg je ook terug.

8. Je voelt een diepe verbinding met het universum.
De wet van aantrekking. Persoonlijk is dit bij mij pas gaandeweg gekomen. Ik heb het gevoel dat ik hierin nog stappen zet die heel bijzonder zijn. Het universum zorgt er voor dat mijn positieve intentie ook zorgt voor mooie dingen die op mijn pad komen. Mogelijkheden die ik zelf niet gezien had, ontvouwen zich voor me.

9. Je ervaart steeds meer momenten van intens geluk.
Bijzonderheden die je leven mooi en waardevol maken. Ervaringen die je leven rijker maken. Het gevoel dat het eigenlijk niet mooier kan worden, zo mooi.

10. Je bent oprecht dankbaar voor wat het leven je geeft.
Aan het einde van een jaar kun je oprecht zeggen: ‘Dit was mijn beste jaar tot nu toe.’ En tegelijkertijd heb je het gevoel dat het volgend jaar nog veel mooier wordt…

Top!

 

Lees hier meer over de droom die ik op dit moment aan het realiseren ben!

Maak van 2019 jouw jaar!

Meer blogs over Je droom volgen

Het beste uit jezelf halen
Gelukkig biedt de positieve psychologie vele mogelijkheden om je eigen persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. 10 stappen om het beste uit jezelf te halen.

14 dingen die kenmerkend zijn voor succesvolle mensen
Wat doen succesvolle mensen? Een heel mooi, herkenbaar lijstje van 14 dingen die kenmerkend zijn voor succesvolle mensen. Waar herken jij jezelf in?

7 sleutels voor een goed karma
Karma is de wet van oorzaak en gevolg. Alles wat we doen, denken of zeggen, komt weer bij onszelf terug. Wil je meer geluk oogsten?

Aanrader

De Vibe

De Vibe
Een heerlijk boek over het zelf realiseren van een gelukkiger en succesvoller leven. Een boek wat prettig leest en je in een heerlijke vibe brengt.

18 gedachten over “Volg je droom”

 1. Er zijn meerdere dromen die bij meerdere levensfasen samen komen in je “Aardse” leven. Het ene komt en het andere gaat omdat je leven constant aan verandering onderhevig is. Het is soms wel eens goed dat je droom uiteen spat en dat je terug moet naar je basis en van daaruit kom je weer in de “Flow” mits je jezelf dat ook toe staat. Velen blijven hangen en durven niet terug naar het nulpunt bang om er niet meer uit te komen maar dan blijft het aanmodderen niet meer en niet minder. Laat het maar gebeuren en je gaat stapje voor stapje ondervinden dat je sterker en sterker wordt. Bepaal een punt en trek een streep naar daar waar je naar toe wilt en ook al wijk je wel eens af van de route, blijf je focus houden, hoe moeilijk dat soms ook is, op dat punt waar je naar toe wilt. Ik ben ervaringsdeskundige en ben het geheel met de schrijver eens! Ben 60 jaar en hoef helemaal niet meer maar heb al weer enkele nieuwe dromen en laat ze gewoon komen tot ik er een heb die mij weer meer positieve energie geeft. Voel mij beter en heb meer “echte” energie als toen ik 25 jaar was. Dus volg je hart en focus op wat jij wilt en moet je terug naar nul komma nul So Be It.

 2. Mijn droom heb ik al van dat ik klein was ik droom om een model te worden en zeker van Victoria Secret show,ik oefen me elke dag omdat ik het ZO graag wil als ik leer huil ik zelfs omdat ik denk dat ik er nooit ga geraken want er zijn zoveel mensen in de wereld die ook beroemd willen zijn zoals mij… maar ik ga nooit opgeven want ik werd zelfs uitgelachen op school…. er waren allemaal roddels over mij en ik kon het niet meer aan en ik ga me bewijzen ook dat ik het ga halen,
  Niet al een voor hen maar ook omdat het mijn droom is en mijn ouders geloven me zelfs niet dat ik het kan 🙁 ik heb problemen thuis mijn leven slaat nergens op… maar ik ga niet opgeven wie dit leest geef me aub tips hoe ik verder moet

 3. Het is fijn om herkenning te vinden in de ‘negatieve’ reacties en hoop te halen uit de ‘positieve’! Mijn droom gevolgd, waar gemaakt en uit elkaar geklapt… Nu weer voorzichtig vertrouwen aan het opbouwen, dat er een nieuwe droom komt. Dan de moed hebben om ook deze droom waar te maken. Misschien lukt het, misschien ook niet. Tot die tijd gewoon gelukkig zijn!

 4. Leuk boek om te lezen: De Droomgever van Bruce Wilkinson!
  Mensen die dromen willen realiseren krijgen te maken met droomstelers, die met de beste bedoelingen je willen beschermen, of zichzelf willen beschermen tegen jouw succes (wanneer jij succesvol bent staan zij immers in de schaduw). Leuk om te lezen!

 5. droom je leven…leef je droom. En daarbij niet vergeten dat geduld een schone zaak is want zowel dag als nacht dromen zijn niet tijdgebonden.

  Daarnaast geloof ik als je enkel haastige donkere dromen droomt, je je droom overdag al leeft….een beetje de kip en het ei vraagstuk…

  Wij zijn inmiddels (naast onze huidige werk) begonnen onze droom te realiseren. Iets wat echt geld kost wat we niet hebben…maar ons enthousiasme en diep vertrouwen en geloven in wat we aan het realiseren zijn, werkt zo aanstekelijk, dat ons aan alle kanten hulp geboden word 🙂

 6. Hoi Mark,
  Ik voel voor het eerst in 42 jaar dat ik leef en dat ik dus besta.
  Dat er meer is in dit universum, die helaas maar weinig mensen om me heen mogen ervaren, zien of echt voelen. En ook dat heeft zo zn reden.
  Ik vind het super gaaf dat jij dit mensen wil bijbrengen en dat je probeert dit te verwoorden en hun te laten voelen.
  Niet iedereen zal het begrijpen en voelen. Maar een ieder die het wel begrijpt, al is het maar 1 per dag, maakt jou levenswerk/doel fantastisch. Ga zo door!!!!

 7. Je hebt gelijk, ben gestart met de studie die ik eigenlijk 30 jaar geleden had moeten doen

 8. Na ruim 11 jaar moest ik mijn droom opgeven ten gevolge van de crisis. Dus dan maar een nieuwe droom…maar nu na 5 jaar en veel tegenslagen blijf ik opzoek naar een nieuwe droom. Baal ervan dat er in de wereld zoveel egoïsme bestaat, dat mijn droom iedere keer weer om zeep wordt geholpen. Maar ik blijf positief. Mijn droom gaat uitkomen…De volhouder wint

 9. Eliza, Accepteer dat je het niet weet. Probeer even niets! Niets leidt vaak vanzelf weer tot iets. Weleens van de TAO gehoord? MIsschien daar eens een boek over lezen? Het geeft neit als je het even niet weet en het niet lukt. Accepteren van dat gevoel zonder het te willen veranderen kan vaak al heel goed helpen. Sterkte !

 10. Beste Petra en Eliza,

  Absoluut. Meer positiviteit in je leven halen is stap 1. En dan volgt vanzelf het verlangen om ook te gaan dromen en dromen waar te maken. Doe wat goed voor je is.

  En Eliza… op deze site staan veel tips en ook mogelijkheden om een gericht programma te volgen (zie Ontwikkel je geluk)

  Hartelijke groet,
  Mark

 11. Op dit moment in mijn leven is het heel zwaar,dingen waarvoor ik niet kies maar waarmee ik toch moet leren omgaan.Tegelijkertijd ben ik bezig om mijn dromen waar te maken.Solliciteren op een baan die me op het lijf geschreven staat,(hopelijk mag ik die baan krijgen) en daarnaast ben ik bezig met een zelfstandige job waarbij ik aan het zoeken ben hoeveel ik daaruit kan halen.door al deze dingen te doen word ik gelukkig,en haal ik er voldoening uit.Dus naast de schaduwzijde in mijn leven voel ik aan de andere kant het licht.Positief in het leven staan is ontzettend moeilijk ,maar ik probeer het toch en het lukt.Het leven is zoveel mooier als je de positiviteit in het leven haalt.

 12. Hallo,

  Maar wat als je niet weet waar je van droomt en wat je wil en überhaupt niet kunt genieten. Je voelt je vlak en vaak negatief!! Ik doe er al van alles aan, maar ik kom maar niet tot de kern. Het lukt me niet om mijn eigen geluk te vinden !!

  Help!!

 13. Leuk, maar wat als je geen droom hebt om te volgen, simpelweg omdat je in harmonie bent met de situatie zoals die is, ook al is die niet ideaal? Of omdat je maar niet kunt uitvinden wat je wil en daar toch niet rouwig om bent? Ben je dan niet dankbaar dat je leeft? Haal je dan niet het maximale uit jezelf? Ben je dan niet moedig? Zijn al deze zaken echt alleen maar voorbehouden aan hen die hun droom kunnen(!)volgen?

 14. Je droom opgeven punt bereikt.
  Het lijkt alsof hoe meer ik van binnen kies om voor m,n hart, passie ,droom te gaan,
  hoe meer signalen en energie van buiten komt in woorden ook,
  dat gaat niet samen, je droom leven en een organisatie regels.
  dromen moet je behouden en opplakken voor later,
  nu moet je eerst dit doen, organisatieregels.
  het creativiteit verkoopt niet in deze crisis, zelfs de grote jongens moeten stappen terug doen,
  waar wijst dit allemaal op, de moed zakt je letterlijk weg om je hart te volgen.
  op deze manier mijn creativiteit blijven gebruiken slipt het van dicht.
  Op het universum blijven vertrouwen en intuitie word welhaast onmogelijk gemaakt.
  Het is, leef zonder teveel gevoel en hart, dromen zijn er om van te dromen.
  Is dat reel?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00