Waarom ontevredenheid beter kan zijn dan tevredenheid…

Als we aan ouders vragen wat ze willen dat hun kind later wordt, dan geeft ongeveer iedere ouder hetzelfde antwoord: ‘Alles is goed, als ze maar gelukkig zijn.’ Dat is zo’n mooi, liefdevol antwoord. Geweldig. Ik hou daar van.

Vroeger was ik zelf tevreden met wie ik was en ook met hoe gelukkig ik was. Mijn leven was best oke. Nu vind ik het jammer dat ik zo dacht. Een gemiste kans die ik zeker goed aan het maken ben. Tegenwoordig denk ik heel anders over tevredenheid. Ik wil me ontwikkelen. Ik wil groeien. Ik wil alles uit mijn leven halen.

GroeiWeet je, mensen groeien om twee redenen. Ofwel omdat ze pijn hebben. Ze weten en voelen dat ze stappen vooruit moeten zetten. Ofwel omdat ze uitkijken naar iets mooiers. Als ze iets heel graag willen. Tevredenheid zit daar precies tussen in. Tevredenheid zorgt er voor dat je achterover gaat leunen. En hoewel dit met regelmaat best wel lekker is, zorgt tevredenheid er voor dat je niets echt nieuws doet, weinig risico’s neemt en dat veel hetzelfde blijft.

Ik ben ontevredenheid gaan zien als iets enorm waardevols. Laten we wel wezen, als je ergens pijn aan beleeft, kan dit een enorme inspiratiebron voor je zijn: ‘Ik wil niet dat het zo blijft!’ Ik noem dit inspirerende ontevredenheid. Afgelopen jaren heb ik prachtige mensen ontmoet die hun pijn hebben omgezet in grootse prestaties. Super inspirerend! Bijvoorbeeld de oprichters van ‘Challenge Day’, Rich en Yvonne. Ook wel bekend van het prachtige TV-programma ‘Over de streep’. Rich en Yvonne hebben een moeilijke jeugd gehad. Het heeft hen geinspireerd om hun pijn om te zetten in prachtige, liefdevolle programma’s om pestgedrag op te lossen. Dat is hun missie en daar zijn ze ongelofelijk mooi mee bezig. De pijn uit hun jeugd inspireert ze iedere dag weer!

Dus als je nu ergens pijn aan beleeft, zie dit als een inspiratiebron voor jezelf. Je hebt het recht om gelukkig te zijn. Neem dan ook besluiten die je vanaf nu gelukkiger kunnen maken. Ontdek.

En als je in de tevredenheids-stand staat, ga dan op ontdekkingsreis. Ieder mens kan namelijk groeien en nog veel meer moois uit zichzelf en uit het leven halen. Ik ook. Ik kan en wil blijven groeien. Voor altijd.

Ontwikkel je geluk… omdat je het waard bent!


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00