14 dingen die kenmerkend zijn voor succesvolle mensen

Op Forbes.com ontdekte ik een heel mooi, herkenbaar lijstje van 14 dingen die kenmerkend zijn voor succesvolle mensen. Ik herken er veel mooie waarden vanuit de positieve psychologie en vanuit mijn eigen ervaringen als ondernemer in. Waar herken jij jezelf in?

Wat doen succesvolle mensen?

1. Ze weten wanneer ergens mee door te gaan en wanneer ergens mee te stoppen. Sommige dingen gaan nooit werken. En soms is alleen een andere aanpak of nog even wat meer doorzettingsvermogen nodig. Ze maken op tijd de juiste keuzes.

succesvolle mensen2. Ze doen meer dan van hen gevraagd wordt. Succes bereik je alleen door toegevoegde waarde te bieden aan anderen. Hoe meer je dit doet, hoe gemakkelijker het wordt.

3. Ze vinden falen geen probleem. De route naar succes is nooit een rechte lijn. Het is een pad van vallen en opstaan. Iedere mislukking is een groeikans. Falen maakt onderdeel uit van het proces om te slagen.

4. Ze weten dat ze zelf aan zet zijn om iets moois te bereiken. Jezelf blijven ontwikkelen en hard werken zijn belangrijke ingrediënten om iets moois te realiseren.

5. Ze weten wat ze willen en werken doelgericht. Als je weet wat je echt graag wil en je hier heel goed op kunt focussen, wordt het veel gemakkelijker om dit ook echt te realiseren. Simpel.

6. Ze nemen altijd verantwoordelijkheid voor zichzelf en voor hun eigen handelen. Het draait voor hen niet om wat een ander doet. Het draait om wat ze zelf doen en hoe ze zelf ergens beter in worden. Ze focussen op waar ze zelf invloed op hebben.

7. Ze zijn pro-actief en creëren hun eigen verandering. Ze wachten niet af. Ze realiseren zelf de gewenste veranderingen. Dat telt.

8. Ze zijn flexibel bij veranderende omstandigheden. Ze weten dat de wereld in een heel rap tempo verandert en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om met deze veranderende omstandigheden om te gaan.

9. Ze vertellen hun verhaal heel effectief. Als je op een succesvol persoon afstapt en vraagt wat ze doen en waarom ze dit doen, dan hebben ze direct een helder antwoord. Ze zijn in staat om jou dan 100% te overtuigen. Op ieder moment.

10. Ze stellen vragen aan mensen die hen het beste antwoord kunnen geven. Succesvolle mensen weten wanneer ze om hulp moeten vragen en doen dit ook. Ze creëren hun eigen netwerk van waardevolle mensen. En… ze zijn zelf ook altijd bereid om deze mensen verder te helpen.

11. Ze kiezen voor levenslang leren. Ze staan altijd open om iets nieuws te leren. Uit de comfort zone gaan klinkt voor hen als muziek in de oren.

12. Ze kennen zichzelf heel goed. Ze weten wat hun eigen toegevoegde waarde is. En ze weten ook heel goed wat ze niet goed kunnen en wat ze niet moeten doen.

13. Ze zijn veel meer bezig met de reis dan met het uiteindelijke resultaat. Ze genieten van de reis, omdat ze voortdurend iets doen wat betekenis voor ze heeft.

14. Ze zijn altijd bezig. Altijd bezig om te creëeren en om te groeien. Hun energie gaat sneller stromen als ze aan het werk zijn.

Meer blogs over Succesvol worden

Wat emotioneel intelligente mensen doen…
Emotionele intelligentie (EQ) is zowel voor ons professioneel succes als voor ons persoonlijk geluk van groot belang. Wat zijn de 7 specifieke gewoonten van mensen met een hoog EQ?

Mentale kracht

Mentale kracht
10 dingen om te onthouden als je denkt dat je niet goed genoeg bent of als het gewoon even tegenzit. Je mentale kracht.

Volg je droom

Volg je droom
Er zijn vele mooie redenen om echt je droom te volgen. 10 redenen die ik zelf ervaar en die ik ook terugzie bij anderen die hun droom volgen.

Aanrader

De vibe

De Vibe
Een heerlijk boek over het zelf realiseren van een gelukkiger en succesvoller leven. Een boek wat prettig leest en je in een heerlijke vibe brengt.

Succesvolle mensen

Voor Positiviteit biedt prachtige boeken, spreuken en trainingen voor meer vertrouwen in jezelf.

Voor Positiviteit vind je ook op Twitter en op Facebook.

Meer blogs over successen boeken

-> het beste uit jezelf halen
-> gaat het lukken?
-> mentale kracht

1 gedachte over “14 dingen die kenmerkend zijn voor succesvolle mensen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00