Spreuken over leiderschap

Een nieuwe week met hopelijk weer mooie nieuwe uitdagingen. Kies de uitdagingen die voor jezelf goed zijn, fijn voelen en die jezelf of jouw team op een hoger plan tillen. Met persoonlijk leiderschap kies je voor eigen kwaliteiten, intrinsieke motivatie en groei. Zie hier enkele prachtige spreuken over leiderschap.

~ Positief zijn in een moeilijke situatie is niet naief. Het is leiderschap.

~ De grootste uitdaging is om jezelf te zijn in een wereld waarin iedereen probeert je iemand anders te laten zijn.

~ Een grote leider heeft de moed om zijn visie voort te laten komen uit zijn passie, niet uit zijn positie. (John Maxwell)

~ Verwacht niet dat de wereld verandert als je er zelf voor kiest hetzelfde te blijven.

~ Een leider is iemand die de weg kent, de weg volgt en de weg laat zien.

~ Wacht veranderingen niet af, veroorzaak ze zelf.

Elke dag positieve energie

Leestip7 tips voor meer zelfvertrouwen (meest populaire blog)

3 gedachten over “Spreuken over leiderschap”

 1. In organisaties gaat er meer mis door slecht volgerschap, dan door slecht leiderschap.

  Te vaak wordt er bij tegenvallende resultaten door leidinggevenden gekeken naar de slechte prestaties van de leider.

  Over leidinggeven zijn bibliotheken vol geschreven. Volgerschap staat nog in de kinderschoenen.

  Wim

 2. Positief zijn in een moeilijke situatie is niet naïef. Het is leiderschap.

  Ik heb wat moeite met het veelvuldige gebruik van het woordje “positief”. Alsof die andere helft er niet mag zijn. In louter en alleen positief kijken en denken, schuilt het gevaar dat je aan waakzaamheid en oplettendheid inboet. Ook de pessimist speelt in ons leven een belangrijke rol. Hij is kritisch, stelt de juiste vragen. Hij neemt niet klakkeloos alles aan wat goeroes, priesters, leraren, politici en leiders beweren. Hij schudt ons wakker, waar anderen massaal “hosanna” roepen. Hij durft de mening van de minderheid te vertegenwoordigen. Hij is de welkome luis in de pels.

  Negatief zijn, is niet anders dan de onderkant van één en hetzelfde muntje. En dat muntje kan zich zomaar omdraaien. Het draadje is wat dat betreft erg dun. Rijk zijn is het begin van de weg naar armoede.
  Ik probeer in mijn leven positief en negatief beiden te aanvaarden zoals ze zijn. Waarom zou ik continue pogen om negatief te veranderen in positief? Door ze beide minder expliciet te benoemen en ze niet te beoordelen of er op zijn minst niets van te vinden, maken ze een grotere kans dat ze er steeds allebei mogen zijn en kan ik leren met beide te leven.

  Datzelfde geldt ook voor geluk en lijden, leven en dood, geboorte en sterven, ziekte en gezondheid, lef en vrees, dominant en onderdanig, dapper en bang, arm en rijk, blij en verdrietig, warm en koud, zomer en winter, leider en volger, links en rechts, goed en kwaad, enz.

  Het lastige met al deze duo’s vind ik, dat iedereen deze indeelt in positief of negatief, in iets, dat we graag omarmen of in iets dat we afwijzen. Zo ben ook ik opgevoed en zo heb ook ik het geleerd. Alsof het diep in mijn genen zit. Ik wil hier graag van loskomen.

  Waarom delen we alles zo in?

  Wim

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00