Proeven en ervaren

Persoonlijk vind ik het enorm boeiend om me te verdiepen in mensen die alles al meegemaakt hebben. Mensen die aan het einde van hun leven terugkijken. Wat zijn hun levenslessen? En wat kan ik er van leren?

moed tonenEen veel gehoorde en gelezen boodschap is dat ze geen spijt hebben van de risico’s die ze hebben genomen. Ook niet als het resultaat een teleurstelling of mislukking was. Fouten zien ze achteraf als mooie leermomenten.

Ze hebben vooral spijt van dingen die ze niet gedaan hebben. Dingen die ze graag hadden willen doen, maar niet durfden. Dingen die ze niet geprobeerd hebben, ondanks dat ze dit eigenlijk wel wilden.

Deze wijsheid stimuleert mij om mijn eigen pad te volgen. Om zelf van het leven te proeven en zelf te ervaren. Om de dingen te doen die ik graag wil doen.

~ Leven is het meervoud van lef. (Loesje)


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht
Bericht over een ‘rijk leven’


2 gedachten over “Proeven en ervaren”

  1. Mooi Mark!

    Wat ik nu elke dag tegen mijzelf en mij kinderen zeg: Leef je eigen leven,volg je hart, luister naar je gevoel en vertrouw daarop bij alles wat je gaat doen. Ga met een positieve gedachte en neutraal elke nieuwe uitdaging aan en durf je pad te gaan.
    Elke ervaring en uitdaging bied je de mogelijkheid om verder te komen, groeien en leren, ook een fout.
    “Fouten” zijn immers belangrijk om van te leren en bieden je de mogelijkheid om het een volgende keer anders te doen.

    Liefs en een fijne dag lieve Mark!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00