Positieve spreuken in tijden van corona

Positieve spreuken in tijden van corona. Zeker nu nog zo veel niet kan, groeit onze behoefte aan positieve, liefdevolle en hoopvolle berichten. Dat is logisch. Wij mensen hebben positieve emoties nodig om met het negatieve om te kunnen gaan.

Met veel liefde delen we graag positieve gedachten die ons verder helpen.

1. Zie gemis als wat het in feite is.

~ Als je iemand mist, betekent dit dat jouw hart laat weten dat je van deze persoon houdt.

Sommige mensen denken dat sterk zijn betekent dat je geen pijn voelt. Dat is niet zo. Integendeel. Sterk zijn betekent dat je pijn voelt, begrijpt en accepteert. Koester hetgeen iemand voor je betekent. De liefde en betekenis zal blijven bestaan.

Positieve spreuken corona

2. Accepteer wat is.

~ Positief blijven betekent niet dat je nooit verdrietig of boos bent. Het betekent dat je je niet daardoor laat tegenhouden.

Je hoeft je niet altijd positief en gelukkig te voelen. Het is absoluut oké om je boos, verdrietig, gefrustreerd of angstig te voelen. Wees lief voor je verdriet. Laat het zijn en weet dat het ook weer over gaat. Alles stroomt en niets blijft.

~ Stop gevoelens niet weg. Ook de negatieve niet. Maar ga vooral op zoek naar positieve emoties.

3. Maak je niet druk om fouten die je eventueel maakt.

Niemand is perfect. We maken fouten. We zeggen de verkeerde dingen. We doen domme dingen. We vallen. En we staan weer op. Beter.

~ Ik val. Ik sta op. Ik maak fouten. Ik ben mens. Ik ben niet perfect. Ik leef en ik leer.

4. Neem je tijd.

~ Respecteer je lichaam als het om rust vraagt. Respecteer je geest als het rust nodig heeft. Relax en gun jezelf de tijd die goed voor je is.

Deze tijd bied je bij uitstek de mogelijkheid om wat meer tijd voor jezelf te nemen. Rust te pakken in de haast van het leven. Maak hier gebruik van. Creëer nieuwe, rustgevende gewoontes.

5. Alles wat je aandacht geeft, groeit.

~ Hoe minder je reageert op negativiteit en hoe meer je zelf vanuit een positieve intentie handelt, hoe gemakkelijker je leven wordt.

Maak je niet druk over wat anderen denken of doen. Laat het gaan. Je hebt vaak geen idee wat mensen allemaal meemaken in hun leven. Wees zelf het positieve, liefdevolle voorbeeld.

Positieve spreuken corona intentie

6. Stop met hetgeen je niet verder helpt.

~ Als iets je geen liefde, rust of positieve energie bezorgt, vraag jezelf dan af of je ermee door wil gaan.

Soms is stoppen met je negatieve gedachten het beste wat je kunt doen. Niet langer fantaseren over wat er mis kan gaan, maar diep ademhalen, je aandacht verleggen en vertrouwen dat het uiteindelijk wel goed komt. Zorg goed voor jezelf. Als je niet lekker in je vel zit, stop met wat je aan het doen bent. Zorg eerst voor goede energie en ga dan pas verder.

7. Neem op tijd afstand.

~ Neem op tijd afstand van alles wat je slechte energie bezorgt. Je hoeft het niet uit leggen of te verklaren. Het is jouw leven. Doe wat je gelukkig maakt.

Het nieuws wat je voor gevaren waarschuwt, heeft nut. Het zorgt voor urgentie. Op het moment dat je de crisis serieus neemt, hoef je niet meer alles te volgen. Dan kun je beter afstand nemen. Stel een nieuws-dieet in. Luister alleen naar experts als het over de crisis gaat.

8. Ga op zoek naar wat je kunt veranderen.

~ Relax. Als er veel in jouw wereld gebeurt, verklein je cirkel en richt je aandacht op wat je zelf kunt doen.

Als je gelukkig wil zijn, is het wel zo verstandig om zelf richting te bepalen. Als je ’s ochtends wakker wordt, kun je afwachten wat voor dag het wordt of je kunt besluiten wat jij er van gaat maken.

~ Vandaag maak ik me niet druk over dingen waar ik geen invloed op heb. En morgen weer niet.

 

Lees onder de spreuk verder voor meer positieve spreuken in tijden van corona.

Positieve spreuken corona invloed

9. Wees lief voor je naasten.

~ Liefde is de meest helende kracht in de wereld. Geef het. Deel het. Ontvang het.

6 uitspraken die eenieder nodig heeft:
1. Ik hou van je
2. Ik ben trots op je
3. Het spijt me
4. Ik vergeef je
5. Ik hoor je
6. Je kunt het!

~ Bij deze stuur ik een portie liefde naar de mensen die in moeilijke situaties zichzelf bijeen willen rapen en er het beste van proberen te maken.

Te horen krijgen dat je gewaardeerd wordt om wie je bent en wat je doet, dat is en blijft toch iets heerlijks. Een crisis verhoogt je kansen om van betekenis te zijn. De behoefte aan liefde en waardering wordt vele malen groter. Het is fijn om te geven. Applaudiseer voor de mensen die elke dag aan de frontlinie gaan staan en voor ons allen zorgen. Steun ze en vraag waar je kunt helpen.

We zien in de maatschappij gelukkig een overvloed van mooie, hartverwarmende initiatieven ontstaan… het zit gewoon in ons mensen. We deugen. Het was er altijd al. En we kunnen er zelf elke dag voor kiezen. We kunnen het zo in een handomdraai opzoeken.

Pak de fijne, simpele mogelijkheden aan. Stuur bijvoorbeeld een mooie wenskaart naar mensen die alleen zijn, kwetsbaar zijn en/of het moeilijk hebben.

10. Trek je conclusies.

~ De mooiste dingen in het leven zijn geen dingen. Het zijn mensen, plaatsen, ervaringen. Het zijn gevoelens van liefde, vreugde, verbinding, begrip en plezier.

In de tijden van corona wordt dit extra duidelijk.

~ Het leven draait niet om rijk zijn, populair zijn of hoog opgeleid zijn. Het draait om liefdevol, vriendelijk en echt zijn.

11. Wees dankbaar.

~ Wees vandaag dankbaar en bedenk je hoe rijk je bent. Je familie en vrienden zijn onbetaalbaar. Je welzijn is je welvaart. En je gezondheid is goud waard.

Het beoefenen van dankbaarheid is geluksvaardigheid nummer één. Neem hier juist nu de tijd voor. Maak gebruik van de hulpmiddelen die je hierbij inspireren.

~ Ik werd vanmorgen wakker. Kon kleren aantrekken. Er was stromend water. Ik kon eten en drinken. Het leven is goed. Ik ben dankbaar.

 

Lees onder de spreuk verder voor meer positieve spreuken in tijden van corona.

Dankbaar voor leraar of lerares

12. Kies voor wat je energie geeft.

~ Lichaamsbeweging verandert niet alleen je lichaam. Het verandert ook je geest, je houding en je stemming.

Werk aan je eigen positieve instelling. Investeer in jezelf. Mediteer. Eet gezond. Drink water. Beweeg veel. Breng tijd door in de natuur. Je bent het waard.

~ Laat negatieve mensen niet de ruimtes in jouw gedachten vullen. Volg positieve mensen. Lees positieve boeken. Boeken die als een mentor en coach voor je functioneren en die er voor zorgen dat wat jij wil gemakkelijker wordt.

Of meld je aan voor de gratis positieve spreuk van de dag.

13. Toon persoonlijk leiderschap.

Het leven wordt eenvoudiger als je niet meer overal verantwoording aflegt voor wat je gedaan hebt, maar gewoon doet wat goed voelt en is.

Geluk begint niet met een relatie, een diploma, een baan of geld. Geluk begint bij je eigen gedachten en wat je tegen jezelf zegt iedere dag. Ik hoop dat je tegen jezelf zegt dat je prachtig bent. En… ik hoop dat je het gelooft. Geloof in jezelf en ga van je eigen kracht uit.

Je kunt zelf veranderen hoe je tegen dingen aankijkt. Als je iets niet fijn vindt, verander het. Als je het niet kunt veranderen, verander dan de manier waarop je er naar kijkt.

Zie ook onze populaire blog: 7 tips voor meer zelfvertrouwen

14. Ontdek je mogelijkheden en kansen.

Buiten je eigen denkpatronen liggen altijd nieuwe mogelijkheden. Weet dat ze er zijn. Heb vertrouwen. Raak niet gestressed van de gesloten deuren achter je. Nieuwe deuren gaan open als je vooruit blijft gaan.

~ Wat je nu doet, kan zorgen voor een betere toekomst

Ieder moment heb je de kans om zaadjes te planten voor een betere toekomst. Beoordeel je dag op de zaadjes die je zelf plant. Richt je aandacht op wat je zelf nu kunt doen.

Zie ook de blog over omgaan met veranderingen

15. Kijk verder dan de crisis.

~ Mensen onderschatten vaak wat er in een jaar kan veranderen. Over een jaar kan je leven er mentaal, spiritueel en financieel compleet anders uit zien. Geloof in jezelf.

~ Wat voorbij gaat, laat ik los. Wat niet van mij is, laat ik los. Wat ik wel kan en wil veranderen, pak ik met beide handen vast.

~ Tijdens de zwaarste stormen worden we het meest op de proef gesteld. En als deze voorbij zijn, weet je hoe sterk je was.

Uit eigen persoonlijke ervaring na het overlijden van een dierbare (ruim 10 jaar geleden) weet ik dat een crisis op de lange termijn heel verfrissend kan werken. En dat er veel moois uit voort kan komen. Voor Positiviteit is het gevolg van een persoonlijke crisis. En daar ben ik nu zo veel jaren later heel dankbaar voor. Maar op het moment zelf lijkt het alsof de wereld instort. Dit moment gaat voorbij. Hoe dan ook. (Mark Verhees, auteur De Vibe en oprichter Voor Positiviteit)

Positieve gedachten corona

16. Koester je overwinningen.

Alles wat je nu zelf doet, bepaalt hoe je op jezelf terug kunt kijken als de crisis is afgelopen. Maak er zelf het beste van en zorg dat je positieve conclusies kunt gaan trekken:

~ Ik ben trots op de persoon die ik vandaag de dag ben. Zeker als ik kijk naar wat ik allemaal heb overwonnen om deze persoon te worden.

~ Gelukkig merk ik dat ik rustig kan blijven in situaties die me voorheen van streek hadden gebracht. Ik ben gegroeid.

~ Ik ben niet langer beschikbaar voor zaken die mij ongelukkig maken.

Eenvoudiger leven

Eindelijk is het nieuwe boek van Mark Verhees uit. De opvolger van ‘De Vibe‘, zijn eerdere best-seller. Eenvoudiger leven is een optimistisch verhaal over de uitdagingen in het leven waar we allemaal mee te maken krijgen. Juist nu bijzonder prettig om te lezen.

Dankbaarheid in je eigen leven

dankbaarheid dagboek

Voor Positiviteit

Op de sociale media plaatsen we ook in tijden van corona elke dag nieuwe positieve spreuken, gedachten en gezegdes. Originele, bijzondere positieve spreuken. Laat je verrassen…

Voor Positiviteit op Facebook

Twitter

Instagram

Linkedin

 

Elke dag positieve energie

1 gedachte over “Positieve spreuken in tijden van corona”

  1. Tof initiatief, toch blijf ik zoveel respect hebben voor allen die blijven ” gaan” en blijkbaar geen rust nodig hebben..

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00