Podcast 3: Omgaan met tegenslag en onrecht

Podcast Joseph Oubelkas

Aflevering kijken op Youtube

Joseph Oubelkas, bestsellerauteur met zijn ‘400 brieven van mijn moeder’. Een energieke en inspirerende man die plotseling en onterecht werd opgepakt en vastgezet in een Marokkaanse gevangenis. In erbarmelijke omstandigheden herpakte hij zich met behulp van de liefdevolle brieven van zijn moeder. Luister naar zijn waanzinnig inspirerende verhaal.

Hoe ik over deze podcast denk...

Tijdens het gesprek met Joseph had ik zelf meerdere keren echt kippenvel. Regelmatig kreeg ik het gevoel in een diepere laag terecht te komen. De manier waarop Joseph praat, wat hij zegt en met welke intentie maakt dat ik heel dicht bij mezelf kom en mijn eigen kracht. Fascinerend.

Bijvoorbeeld als Joseph het over het woord ‘JIJ’ heeft en als hij vertelt over zijn eigen zoontje. Zo waanzinnig gaaf en inspirerend. Ik ben heel benieuwd of dit bij jou ook zo binnenkomt.

En? Wat vind jij? Laat het hieronder weten. Voel je vrij om te reageren. 

De podcast waar je energie van krijgt. Mark Verhees, oprichter van Voor Positiviteit, gaat in gesprek met gave inspirerende mensen en deelt eigen positieve verhalen en inzichten vanuit de positieve psychologie. Authentiek, echt en uit het leven gegrepen. Veel luisterplezier!

 

Klik hier voor het overzicht van alle podcasts.

5 gedachten over “Podcast 3: Omgaan met tegenslag en onrecht”

 1. Dag Mark,

  Na je LinkedIn post was ik benieuwd naar het verhaal van Joseph. Ik kende hem nog niet maar wat was het een heerlijk uur podcast luisteren, zo waardevol en inspirerend. Mooi om te horen hoe hij en ook hoe jij nare dingen weet om te buigen naar levenservaring en positiviteit. Iets wat altijd belangrijk is en in deze tijd nog een tikkeltje extra. En zo mee eens dat je altijd een keuze hebt. Dank je wel!

 2. Hoi Mark
  Vorige week begonnen met het luisteren naar je podcast. Deze aflevering gekozen omdat het niet altijd meezit. Wat een inspirerende podcast, hoe je uit zoveel onrecht toch iets positiefs kunt halen.
  Weer klinkt dat als je 1 negatief ding meemaakt dat dat al het positieve lijkt weg te vagen. Dit is iets waar ik altijd tegenaan loop. De opmerking de liefde van mijn moeder leeft voort in mij. Hoe Joseph het voorbeeld geeft wat is er belangrijk voor je? Werk kan alles bepalen in mijn gevoelsleven en eigenlijk is het iets van voorbijgaande aard en het geluk met mijn man en kinderen/partners is veel belangrijker, net als mijn gezondheid die goed is. Weer eens mrie
  Bedankt

 3. Hoi Mark,
  Ik heb de podcast met Joseph Oubelkas beluisterd en vond het inspirerend. Het motiveert me om nog meer verantwoordelijkheid voor mijn leven te nemen en nog vaker een positieve bril op te zetten.

 4. Ha, wat leuk een podcast.
  En wat een positiviteit.
  Het heeft mij geïnspireerd
  om minder somber te zijn en meer uit het leven te halen.
  Meer in het hier en nu te leven.
  Ook ben ik blij met elke dag een nieuwe affirmatie.
  Ga zo door!!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00