8 mindset verruimers in de zoektocht naar jouw ideale baan

Vele mensen zijn in deze tijd op zoek naar een nieuwe uitdaging, een nieuwe baan. Soms omdat ze moeten. Soms omdat ze willen. De vraag is wat geeft je de grootste garantie op succes… Wat gaat er voor zorgen dat jij jouw nieuwe, ideale baan vindt? Ik geef je 8 mindset-verruimers. Acht gedachten die je geest verruimen in jouw zoektocht.

SchrijvenLees ze en merk hoe snel jouw gedachten er mee aan de slag gaan. Soms weerstand, soms verruiming. Wees opmerkzaam bij jezelf wat er gebeurt. Schrijf voor jezelf bij iedere uitspraak op welke gedachten er binnen komen.

1. ‘Een nieuwe baan vinden is in deze tijd voor iedereen mogelijk.’

-> Realiseer jezelf welke gedachten bovenstaande uitspraak bij jou oproept. Gedachten zoals: ‘Nee, dat is niet zo. Er zijn maar weinig banen. Op iedere vacature waar ik op solliciteer zijn er honderden anderen die ook solliciteren.’ Schrijf jouw gedachten op.

2. ‘Mijn ideale werkgever wacht op mij.’

-> Hier opnieuw: Wat doet deze uitspraak met jou? Wat roept het bij je op? Mogelijk denk je bij jezelf: ‘Ja, dat kan misschien wel zo zijn, maar ik weet niet wie die ideale werkgever is. Moge hij/zij zich nu melden.’ Schrijf jouw gedachten op.

3. ‘Ik weet precies wat ik wil. Wat voor werk, uitdaging, soort bedrijf. Ik weet waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik zie het zo voor me.’

-> Roept deze uitspraak andere gedachten op? Wees eerlijk tegen jezelf. Hoe helder heb jij voor ogen wat je echt graag wil? Schrijf jouw gedachten op.

Vastberaden4. ‘Ik ga alleen voor de baan die echt bij mij past. De baan waar ik gelukkig van word en waar ik mijn talenten en kwaliteiten volop in kan ontplooien. Tegen alle andere banen zeg ik nee.’

-> Grote kans dat je tegen jezelf zegt: ‘Nou, die keuze kan ik niet maken. Ik heb te accepteren wat er komt. Ik accepteer iedere baan, want ik heb gewoon inkomsten nodig.’ Schrijf jouw gedachten op.

5. ‘Ik ken mijn talenten en kwaliteiten. Ik weet waar ik goed in ben en wat mijn toegevoegde waarde is. Ik kan dit op ieder moment van de dag vol overtuiging vertellen.’

-> Hoe nauwkeurig weet je waar je zelf erg goed in bent? Hoe gedetailleerd en met voorbeelden kun je dit verbeelden? Schrijf jouw gedachten op.

6. ‘Iedereen die ik ken, weet exact waar ik naar zoek, wat ik graag wil en hoe ze mij hierbij kunnen helpen.’

-> Waar denk je aan? En aan wie denk je? Schrijf jouw gedachten op.

7. ‘Het ligt aan mezelf dat ik nog niet de baan heb waar ik van droom.’

-> Ben je het hier niet mee eens? Dat kan en dat mag. Waar ligt het aan dat jij jouw ideale baan nog niet hebt? Schrijf jouw gedachten op.

8. ‘Ik geloof in mezelf. Ik ben altijd vol vertrouwen. Ik zit voortdurend lekker in mijn vel.’

-> Is dit in jouw zoektocht naar een nieuwe baan altijd het geval? Schrijf jouw gedachten op.

Het is heel erg belangrijk om jezelf bewust te zijn van jouw gedachten. Zijn het stimulerende, motiverende, inspirerende gedachten? Of zijn het beperkende gedachten vol onzekerheid? Wat heb je opgeschreven? Kijk er nogmaals naar. Hoe scherper en kritischer de gedachten zijn die je opgeschreven hebt, hoe groter de uitdaging voor je is.

Help jezelf verder. Haal er je eigen uitdagingen uit. In de zoektocht naar jouw ideale baan draait het om wat je zelf kunt doen. Zorg er voor dat je lekker in je vel zit, dat je weet wat je wil en dat je met een positieve mindset aan de slag gaat. Ontwikkel jezelf. En wees creatief.

 

 

Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00