Obstakels overwinnen

Obstakels overwinnen. Een mooi, positief verhaal.

Lang geleden was er een koning. Deze koning had een rotsblok op de weg laten leggen. Vervolgens ging hij zelf toekijken of iemand het rotsblok zou verwijderen.

Enkele van de meest welvarende kooplieden en leden die tot de hofhuishouding behoren kwamen voorbij. Ze liepen allen om het rotsblok heen. Menigeen klaagde steen en been over het rotsblok midden op de weg. “De koning deed veel te weinig aan het onderhoud van de wegen.”

Totdat er een boer aankwam met in zijn handen vele verse groenten. Toen de boer het rotsblok zag, legde hij de groenten neer. Hij probeerde het rotsblok weg te duwen. Het was enorm zwaar. Desondanks zette de boer door en uiteindelijk lukte het hem om het rotsblok van de weg af te duwen.

Toen de boer zijn groenten weer oppakte, zag hij op de plaats waar het rotsblok had gelegen een klein zakje op de grond liggen. Het kleine zakje bevatte gouden munten en een boodschap van de koning. Hierop stond dat het goud voor de persoon was die het rotsblok van de weg af geduwd had.

De boer leerde iets wat velen nooit zouden begrijpen. Een obstakel kan een kans zijn om iemands omstandigheden te verbeteren. Overwin de obstakels. Leer je lessen.

Klik hier voor meer korte, inspirerende verhalen

Wet van de vuilniswagen : de keuze die je leven mooier maakt
Wie is wijs? : ze heeft wel gelijk

Leestip: Mentale kracht (populaire blog)

2 gedachten over “Obstakels overwinnen”

  1. Ik heb veel tegenslagen gehad veel geknokt ben een vechten maar ben nu wel moe ervan en wil weee genieten en ontspannen maar kpm niet uit de vechtmodus kan iemand me vertellen hoe ik weer moet genieten van het leven alvast heel erg bedankt

  2. Er zijn zoveel problemen die je op je levensweg tegen kunt komen.
    Maar inderdaad om te blijven knokken, de juiste mensen te ontmoeten en een grote wil, zal ieder zich weer bevrijd kunnen voelen en heb je ervan geleerd, en kan men zelf een handreiking zijn voor een ander.
    Mark jouw verhalen zijn super!!! bedankt

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00