# 187 Mount Everest

Sir Edmund Hillary was de eerste man die in 1953 de Mount Everest beklom. Hij werd geridderd voor zijn inspanningen. Hij heeft veel lof ontvangen, omdat hij iets gedaan had wat nog niet eerder gedaan was.

Hillary heeft zelf een heel proces doorstaan om tot dit succes te komen. In 1952 probeerde hij voor het eerst de berg te beklimmen. Dit mislukte. En een paar weken later werd hij gevraagd om hierover te komen spreken.

De beste man liep het podium op onder een daverend applaus. Het publiek waardeerde zijn poging tot grootsheid. Sir Edmund Hillary zag zichzelf echter als mislukking. Hij liep weg van zijn microfoon en ging op de rand van het podium staan.

Hij balde zijn vuist en wees naar een plaatje van de berg. Met luide stem zei hij: ‘Mount Everest, je hebt me de eerste keer verslagen. De volgende keer zal ik jou verslaan, want jij, jij bent op je hoogtepunt. Jij zult niet hoger stijgen. Maar ik… ik blijf groeien.’

~ Je hoeft alleen maar beter te worden dan 1 persoon. Die persoon is de persoon die je gisteren was.

Meer korte, inspirerende verhalen


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.


2 gedachten over “# 187 Mount Everest”

  1. Maak van de reis naar je overwinning, ook een avontuur op zich.
    Dan is het behalen dubbele euforie.

  2. Halverwege de berg heb je al een buitengewoon mooi uitzicht, ofschoon, de hoogte van de top bepaal je altijd zelf. Blijf vooral om je heen kijken, daar waar het best zichtbare zich bevind.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00