Mijn beste dagen

Het bericht van gisteren stimuleerde mij om na te denken over mijn beste dagen. Wat doe ik dan? Ik geloof er in dat ik zelf mijn beste dagen kan creëren. Ik ben zelf aan zet. De positieve keuzes, die ik bij herhaling maak, zorgen ervoor dat ik fijne, prettige, krachtige gewoontes ontwikkel. Oefening baart kunst. Wat maakt mijn dagen bijzonder? Ik ging over deze prachtige vraag nadenken en kwam tot de volgende 10 positieve tips.

 1. Positiviteit is een keuze
  ’s Ochtends vroeg, net wakker, liggend in bed, bedenk ik me wat ik zelf ga doen om van de dag iets prachtigs te maken. Pluk de dag begint bij mijn eerste intentie voordat ik opsta.
 2. Uitdagende doelen motiveren
  Als ik ergens echt naar verlang en het echt een uitdaging is, ga ik nadenken over mogelijkheden. de top bereikenDan wil ik direct aan de slag gaan om mijn positieve bijdrage te leveren.
 3. Bewust leven en bewuste keuzes maken 
  Op momenten dat mijn energie minder wordt, ben ik me daar van bewust. Ik weet dat ik op dat moment een andere keuze moet maken. Ik ga dan vaak bewegen. Lekkere muziek aan en even mezelf flink inspannen.
 4. Dankbaarheid gedurende de dag
  Ik benoem vaak waar ik dankbaar voor ben. Bij mezelf en naar anderen. Het stimuleert me om het positieve te zien en echt te ervaren.
 5. Positiviteit mag gevierd worden
  Betekenis en succes vier ik. Op momenten dat ik voor iemand van betekenis ben geweest, sta ik hier bij stil. Ik ontvang het. Ik laat het binnenkomen. Ik geef mezelf een schouderklopje.
 6. Negativiteit verwerken
  Negatieve, ondankbare gedachten verwerk ik voor mezelf. Acceptatie. Rust. En daarna op zoek gaan naar de lessen, de kansen en datgene waar ik dankbaar voor ben.
 7. Positiviteit mag gedeeld worden
  Ik kies er zelf voor om vriendelijk te zijn en om anderen een oprecht compliment te geven. Ik geef de positiviteit graag, heel graag aan een ander.
 8. Mezelf positieve vragen stellen
  Wat wil ik? Hoe kan ik nu iets positiefs bijdragen? Waar heb ik invloed op? Waar kan ik van leren? Hoe kan ik mezelf verbeteren?
 9. Liefdevol naar anderen kijken
  Oh, dit is zo’n mooie. Ik herhaal vaak voor mezelf dat er in eenieder van ons iets prachtigs schuilt. Ik ben nieuwsgierig naar dat prachtige in een ander. Op zoek naar het mooie. Zeker ook als dit in eerste instantie moeilijk lijkt.
 10. Positief naar mezelf kijken
  Een oprecht compliment van een ander maak ik in gedachten van mezelf. Dat mooie hoort bij mij. Het is altijd al zo. Het siert me. Ik gebruik positieve affirmaties (korte, versterkende, actieve zinnen).

Ik wil zelf graag het beste van mijn leven maken. Pro-actief. Iedere dag. Ik geloof er in dat dit om eigen bewustwordingen, keuzes en acties vraagt. De positieve psychologie biedt waanzinnig veel mooie mogelijkheden, wetenschappelijk onderbouwd, om je eigen leven en je eigen werk plezieriger en betekenisvoller te maken.

Als expert in positiever denken, leven, werken geef ik graag kennis en ervaringen door. Daarmee lever ik een bijzondere, positieve bijdrage. Ga mee op zoek naar jouw groeimogelijkheden en gun jezelf een volgende stap.

training voor positiviteit


 

Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.


 

1 gedachte over “Mijn beste dagen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00