De twee meest waardevolle inzichten om te groeien…

Vandaag wil ik het even heel kort met je hebben over twee super waardevolle inzichten. De twee meest waardevolle inzichten om te groeien, om je als persoon super krachtig te ontwikkelen. Lees verder. Dit is belangrijk!

Van ieder mens kun je iets leren. Alleen om jezelf echt snel en goed te ontwikkelen, ga dan op zoek naar experts. Mensen die zelf iets heel goed kunnen. Als je jouw been breekt, wil je dan naar een expert, een ervaren dokter of naar een pas afgestudeerde? Vertrouw op experts. We hebben ze nodig!

AmbitieAls je jezelf dus ergens in wil ontwikkelen, maak dan bewuste keuzes van wie je dit het beste kunt leren. Goed voorbeeld, doet goed volgen. Het lijkt heel vanzelfsprekend, maar in de praktijk gaat het hier zo ongelofelijk vaak mis. Het verbaast me echt enorm aan wie mensen regelmatig om advies vragen. Wees zelf slim en denk vooraf na over wie je advies vraagt!

Het tweede inzicht heeft hier mee te maken. Wanneer je advies vraagt aan experts, zullen ze regelmatig tips geven die buiten jouw bestaande overtuigingen liggen. Ze zeggen iets waar jij nu nog niet in gelooft. Ze zeggen iets wat voor jou nu nog niet werkt. Iets wat nu nog niet haalbaar lijkt. Vertrouw er dan op dat de adviezen waardevol zijn. Om dit echt goed te kunnen, is het volgende noodzakelijk: Wees kwetsbaar. Stel je open. Als een deskundig iemand je iets adviseert, is het jouw uitdaging om heel goed te luisteren.

En het is jouw uitdaging om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Toen ik vorig jaar een training volgde, zei mij vrouw verbaasd tegen mij: ‘Het lijkt wel alsof je alles wil gaan toepassen. Is dat niet wat veel van het goede?’ Ik antwoordde: ‘He, ik wil leren van deze expert. Ik ben nieuwsgierig. Ik wil gaan ervaren hoe dit ook voor mij gaat werken. Gaaf. Spannend.’

Neem het besluit om de adviezen van experts echt ter harte te nemen en ga er mee aan de slag! Zeker als het buiten je comfort zone ligt.

Ik vertel je dit, omdat ik vaak mensen enthousiast maak voor persoonlijke ontwikkeling. En dan vind ik het wel belangrijk dat je het ook goed doet. Leer van de beste en sta echt open voor goede adviezen.


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00