Loslaten

Hoe kun je angsten loslaten? Wat zorgt er voor dat je onzekerheden minder bepalend worden? Welke 6 stappen leiden naar echte vrijheid? Lees deze blog. Bevrijd jezelf.
Laat los wat je niet nodig hebt.

~ Liefde is waarmee we geboren worden. Angst is wat we hier hebben geleerd.
(Marianne Williamson)

Angsten en onzekerheden hebben we aangeleerd. We kunnen ze ook afleren. Het is heerlijk om ze kwijt te raken. Leer hoe je steeds gemakkelijker kan loslaten. Breng onderstaande tips in de praktijk en je zult steeds meer vrijheid gaan ervaren. Ik ben er van overtuigd dat onderstaande tips je verder helpen. Veel succes!

1. Benoem je angst of onzekerheid
Geef er woorden aan. Let eens goed op alles wat je tegenhoudt, wat je beperkt. Je hebt hier zelf wel degelijk iets over te zeggen. Je kunt eigen beperkingen loslaten. Vrijheid begint bij jezelf. Onderzoek waar je angst of onzekerheid vandaan komt. Hoe is deze angst of onzekerheid onderdeel van jouw denken geworden? Is het een heftige ervaring geweest? Of is het een gedachte die je zelf of die anderen vaak tegen je gezegd hebben? Probeer het te begrijpen.

2. Accepteer
Ieder mens heeft iets unieks en iets prachtigs in zich. Absoluut! Ieder mens kent ook angsten en onzekerheden. Je ziet dit niet altijd bij een ander, omdat je jouw eigen innerlijk vergelijkt met iemand anders zijn uiterlijke vertoning. Dat wat een ander laat zien. Accepteer jouw eigen angsten en onzekerheden. Ze maken wie je bent. Omarm ze. Accepteren is absoluut de belangrijkste stap.

~ Iedereen die je ontmoet heeft uitdagingen en angsten die jij niet kent. Wees vriendelijk. Altijd. Zeker ook voor jezelf.

3. Kies voor rust
Kijk vanuit een rustige, positieve emotie naar je angst of onzekerheid. Adem rustig. Zoek een lekker plekje in huis op. Het is zoals het is. Het hoort bij jouw leven op dit moment. Het mag er zijn. Koppel je angstige gedachte of onzekerheid aan een rustige, vredelievende en volledig accepterende emotie.

4. Blijf rustig
Op momenten dat de angst verschijnt, blijf dan rustig. Accepteer de angst en wacht rustig af totdat de angst voorbij gaat. Visualiseer bijvoorbeeld dat de angst een wolk is, die vanzelf komt en ook vanzelf weer verdwijnt. De angst is slechts een gedachte. Zwaai de angst uit. Of vertel er een goede grap over. Alles stroomt en niets blijft.

5. Herhaal
Je kunt angsten pas loslaten als je ze volledig accepteert. Zoek daarom met regelmaat een fijne plek in huis op om je angst of onzekerheid te verwerken. Blijf je angst koppelen aan een rustige, vredelievende en volledig accepterende emotie. Herhaal. Het is zo en mag zo zijn. Zorg dat je een rustig gevoel krijgt bij je angst.

5. Stel jezelf vragen
Is het voor mij belangrijk? Klopt deze angst wel? Is het realistisch? Is het bewezen? Helpt het me verder?

6. Bedenk welke stappen je vooruit kunt zetten
Denk na over wat je zelf kunt doen. Wat kun je van de angst leren? Hoe kun je zelf groeien? Kan de angst je ook inspireren tot actie? Tot een verlangen? Wie wil je zelf zijn? Wat wil je echt graag? Streef naar een verbetering van je gevoel.

Deze blog zal je een rustig gevoel hebben gegeven. Dat mag. Dat past bij het onderwerp. Aanstaande vrijdag plaats ik een hele belangrijke blog over hoe nu verder. De blog heet ‘Toelaten’ en gaat over al het mooie wat je energie geeft. Een blog die loslaten gemakkelijker en fijner gaat maken!


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00