De kracht van positiviteit

Afgelopen jaren is er gigantisch veel positief veranderd in mijn leven. Ik heb ontdekt en ervaren dat ik een heerlijke passie heb voor positiviteit. En door hier heel veel mee bezig te kunnen en mogen zijn ben ik de kracht van positiviteit gaan inzien. Een kracht die steeds weer diepere lagen kent. Ik geloof er in dat het nog veel verder gaat dan ik op dit moment kan zien. Toch is het voor mij nu wel een mooi moment om stil te staan bij de kracht van positiviteit. Met veel liefde en plezier deel ik de top 10 inzichten.

 1. Simpele oefeningen zijn een prachtig begin
  Simpele oefeningen die voortkomen uit de wetenschap van positieve psychologie verbeteren mijn eigen gemoedstoestand, mijn welzijn en mijn kijk op de wereld. Er schuilt ongelofelijk veel kracht in eenvoudige dingen dagelijks herhalen. Oefening baart kunst.
 2. je vrij voelenPositiviteit opent
  Positiviteit heeft mij als persoon geopend. Ik waardeer mezelf veel meer. Ik laat mezelf ook veel gemakkelijker zien zoals ik ben. Ik ervaar meer lef om te leven.
 3. Weten wat ik wil
  Door mezelf veel vragen te stellen, weet ik wat ik echt graag wil. Wat voor mij belangrijk is. Voortdurend zoeken naar het waarom zorgt ervoor dat ik mezelf goed ken. En het is zo cruciaal om dit ook echt zelf toe te laten.
 4. Het beste van mezelf geven
  Ik wil graag het beste van mezelf geven. Ik neem eigen verantwoordelijkheid om van binnenuit te handelen. Vanuit mijn eigen pure intenties. En ik weet inmiddels mezelf ook zo serieus te nemen dat ik aangeef wat ik wil ontvangen.
 5. Mijn kwetsbaarheid omarmen
  Positiviteit en vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten zorgen ervoor dat ik ook veel gemakkelijker mijn tekortkomingen en fouten kan omarmen. Ik deel ze graag. Ik ervaar het steeds weer als een verrijking en kans op diepgaande verbinding met anderen.
 6. Zelf de knop omzetten
  Steeds weer komen er nieuwe uitdagingen op mijn pad. Angsten, onzekerheden… ik kies er voor om ze te verwerken. Verlichting komt voort uit keuzes die ik zelf maak. Doordat ik de knop zelf omzet. Loslaten wordt steeds eenvoudiger.
 7. Eigen bereidheid om me in te spannen
  Voldoening komt voort uit eigen offers die ik maak. Door er zelf echt iets voor te doen of er iets voor te laten. Ik waardeer mijn eigen inspanningen. De moeite die ik er zelf voor doe is prachtig.
 8. Een groei-mindset gekregen
  Door meer aandacht voor het positieve heb ik een enorme groei-mindset gekregen. Het vertrouwen om nieuwe dingen uit te proberen, te ontdekken en een grotere nieuwsgierigheid naar mogelijkheden. Groei zorgt voor hoop.
 9. Veel meer liefde in mijn leven
  Persoonlijk een van mijn favoriete inzichten. Ik ben het mooie in mezelf en zeker ook in anderen meer gaan waarderen. Ik voel veel meer liefde in mijn leven.
 10. De oneindige kracht van verlangen en geloven
  Vanuit verlangen met emotie en het geloof in je eigen vermogens is ongelofelijk veel mogelijk. Er gaan onverklaarbare dingen gebeuren. Positiviteit gaat veel dieper dan we kunnen waarnemen.

Positiviteit is een keuze. Een keuze die zeker tot veel moois leidt. Ik geloof er in dat het een keuze is die voor iedereen zinvol is om te maken. Voor jou en voor mij. Ook ik kan, wil en zal er in blijven groeien.


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht

2 gedachten over “De kracht van positiviteit”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00