Je ware aard

Diep van binnen weet je wat voor persoon je zou kunnen en zou willen zijn. De ontplooiing van jezelf. De potentie die in je schuilt. Je ware aard. Het is jouw verantwoordelijkheid om uit te zoeken wie je echt bent. Er zijn veel dingen die we kunnen doen met ons leven. Het is onze taak om uit te zoeken wat je eigen ding is, je eigen bijdrage, wat jou zo uniek maakt. Zodra je dit weet, kun je het beste van jezelf geven. Ken jezelf. Je eigen aard. Je natuurlijke keuzes.

Besteed 1 uur per dag aan je eigen ontwikkeling. Je groei in jouw deskundigheid en binnen vijf jaar is alles veranderd. Je verandert zelf en de wereld om je heen verandert met jou mee. Eenieder bezit de gave om de wereld mooier te maken.

Zeg daarom vaak tegen jezelf:
‘Ik ben waardevol.’
‘Ik wil weten, ik wil ontdekken wie ik echt ben.’
‘Ik wil mezelf ergens voor inzetten. Iets waarvan de rest van de wereld zegt: ‘dat is echt gaaf!’ En dat ze dan gaan denken: ‘ik hoef alleen maar jouw goede voorbeeld te volgen. Jij inspireert mij.”

Denk zoals de persoon die je in potentie bent. Stel jezelf regelmatig de vraag: ‘Hoe zou jij na jaren van persoonlijke ontwikkeling dit zelf doen, dit aanpakken, dit overwinnen?’ En ga dit dan nu al zo doen.


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht


1 gedachte over “Je ware aard”

  1. Uit het hart gegrepen, deze blog! Het is waar dat je je leven veel meer kunt sturen dan je soms denkt, áls je maar in actie komt zoals hier zo mooi beschreven. Het levert zoveel op als je kiest voor groei in je leven. Mooie tekst!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00