Iemand missen quotes

Quotes, spreuken bij iemand missen. 17 van onze meest geliefde spreuken. Als een geliefde is overleden, kan dit veel impact op je hebben. Dat mag. Het is fijn om mooie gedachten over het missen van een geliefde te lezen en te delen. Daarom hebben we onze mooiste spreuken over het missen van een geliefde voor je verzameld. Veel liefs en sterkte.

Rouwverwerking Soms is de persoon

Iemand missen betekent dat je veel liefde voor deze persoon voelt. Laat de liefde zegevieren door fijne herinneringen te delen. Als je in liefde en dankbaarheid aan degene die is overleden kunt denken, geef je het mooie aandacht.

Rouwverwerking Als je iemand mist

In je eigen voorstellingsvermogen leeft je geliefde verder. Zoals je ook voorheen wel eens aan de ander dacht als hij of zij er niet bij was, zo kun je aan de ander blijven denken. In jou, in je zijn, in je hart, in je voorstellingsvermogen en in je herinneringen leeft de ander verder. Koester dit.

Degenen die we liefhebben - iemand missen quotes

Ja, dit is een fijne gedachte. Dichtbij en in ons geliefd.
~ iemand missen quotes ~

En soms kan dit zwaar zijn. Als je het gevoel krijgt dat je alles aan het verliezen bent, herinner jezelf er dan aan dat ook bomen ieder jaar hun bladeren verliezen. De bomen blijven sterk en laten zien dat er ook altijd weer betere tijden komen.

Rouwproces Acceptatie

De pijn mag er zijn. Het is oké. Het verdriet mag er zijn. Het is prima. Wees jezelf en accepteer hoe je je voelt. Wanneer dan ook.

Wat pijn doet kan helen - iemand missen quotes

Hoe het nu misschien is, zo zal het niet blijven. Het zal en kan veranderen. Ook al verloopt dit soms misschien met heel kleine stappen.

Soms heb je alleen maar een knuffel nodig - iemand missen quotes

Hoe goed bedoeld ook, de meningen, de tips en adviezen, de hoop die je gegund wordt, soms heb je alleen maar behoefte aan een knuffel. De tijd dat rust, liefde en een luisterend oor gewenst zijn. Geef dit ook duidelijk aan. Alles wat je aandacht geeft, groeit.

Iemand missen quotes ~ lees hieronder verder

Rouwverwerking Als je iemand verloren hebt

Een prachtige spreuk. Leven met de liefde die ze achterlaten. Hoe ziet dit eruit? En hoe wil je dat het eruit ziet? In de rouwverwerking heb je zelf keuzes. Zeker als je ontdekt hoe je brein met gebeurtenissen en herinneringen omgaat. Dan ontdek je nieuwe mogelijkheden in het verwerken en LEER je leven met de liefde die ze achterlaten. Over rouwverwerking en het belangrijkste wetenschappelijke inzicht heb ik mijn meest waardevolle blog ooit geschreven.

Het gevoel wat overblijft - iemand missen quotes

Toen mijn moeder overleed, schreven we haar uitspraak, die ze voortdurend deed in haar laatste dagen, op haar rouwkaart: ‘Het enige wat overblijft, is houden van.’ Prachtig. En ze heeft daarin voor mij gelijk gekregen. De liefde blijft.

Een plekje in je hart - iemand missen quote

Ja, dat is het. De liefde blijft. Waardeer hoe mooi het was wat de ander je gegeven heeft. Koester het en draag het verder uit. Deel ook de mooiste iemand missen quotes.

Rouwverwerking Waardeer je nieuwe relatie

Het is belangrijk om wat er was ook echt in het verleden te laten. Dat was zo. Laat het waar het was. Je kunt het niet veranderen. Dus wil ook niet langer dat het anders is. Vanaf het moment dat een geliefde niet meer leeft, begint een nieuwe hoofdstuk in je leven. Een nieuwe fase, die je opnieuw mag inkleuren. Met alle liefde die je in je hebt en alle liefde voor wat was.

Rouwverwerking Waardeer je nieuwe relatie

Het is belangrijk om wat er was ook echt in het verleden te laten. Dat was zo. Laat het waar het was. Je kunt het niet veranderen. Dus wil ook niet langer dat het anders is. Vanaf het moment dat een geliefde niet meer leeft, begint een nieuwe hoofdstuk in je leven. Een nieuwe fase, die je opnieuw mag inkleuren. Met alle liefde die je in je hebt en alle liefde voor wat was.

Rouwproces Geluk ontstaat

Toen mijn pa te horen kreeg dat hij alvleesklierkanker had en dit niet meer te genezen was, stond deze spreuk toevallig op onze scheurkalender. Geluk ontstaat wanneer je loslaat wat had moeten zijn en geniet van wat er nu is. Dat sloot aan op onze doelstelling. De tijd is nog maar kort. We gaan onze tijd niet verdoen met wat had moeten zijn. We genieten van wat er is en wat we samen delen. Lees er alles over in de blog over het rouwproces of mijn nieuwste boek Levenslust.

Iemand missen quotes ~ lees hieronder verder

Verdriet mag er zijn spreuk - iemand missen quotes

Het verdriet mag er zijn. Dit is zo’n belangrijke boodschap. Huil maar lekker. Het is goed voor je. Als het komt, komt het. Te vaak krijg ik de boodschap te horen van lieve, mooie mensen dat ze het vreselijk vinden om nog altijd zo verdrietig te zijn. Heb er voor jezelf geen oordeel over. Accepteer het. En bedenk hoe je er mee wil leren leven. 

Extra lief zijn voor jezelf - iemand missen quotes

Hé mooi mens, je verdient alle liefde. En zeker de liefde van jezelf.

Positief blijven betekent niet dat je altijd gelukkig bent. Het betekent dat als je niet zo lekker in je vel zit, dat je dan weet dat ook dit wel weer voorbij zal gaan en dat er betere tijden aankomen.

Onthoud dat je ook de leiding kunt nemen - iemand missen quotes

De leiding nemen over je eigen leven betekent niet dat alles ineens opgelost is en dat de zon direct begint te schijnen. Dit gaat vaak voor stap. Verwerken is een proces van vele stappen. En het is een proces wat begint bij de keuzes die je zelf maakt. En positieve keuzes maken, betekent dat je de leiding over jouw eigen leven neemt.

Hoe het hoort te zijn - iemand missen quote

Denk niet te veel aan hoe het hoort te zijn. Hoe je je hoort te voelen. Ook niet als het goed met je gaat. Na het overlijden van een geliefde hoef je niet voortdurend verdrietig te zijn. Als het goed met je gaat, voel jezelf daar dan niet schuldig over. Het positieve mag er weer zijn.

De nieuwe fase

Als je voor jezelf een duidelijk onderscheid maakt tussen wat was en wat er nu is, dan kun je je afvragen wat je wil in deze nieuwe fase van je leven. Hoe wil je jouw nieuwe leven in gaan kleuren. Hoe ga je verder? Heb lef en maak keuzes die goed voor jou zijn. Voor jou, omdat jij het belangrijkste bent. Jouw geluk mag voor jou centraal staan.

Meer over iemand missen en het herpakken van je levenslust

-> De angst voor de dood. Heb je er wel eens over nagedacht hoe het voor je zou zijn als iemand waar je veel van houdt er ineens niet meer is?

-> Het rouwproces.Waar ga je doorheen? Welke fases zijn te onderscheiden?

-> De rouwverwerking. Belangrijke inzichten over het brein en hoe je dit in je verwerking van verlies, pijn en teleurstelling, in je rouwproces kunt gebruiken. ‘Dit zou iedereen moeten weten.’

-> De vijf geheimen van een goed leven. Wat deed er uiteindelijk echt toe en wat niet?

-> Eenvoudiger leven. Een heerlijk boek over het weer eenvoudiger maken van je leven en je geluk. Dit boek is inmiddels al meer dan 50.000 keer verkocht.

-> Kukuru-podcast waarin Giel Beelen in gesprek gaat met Mark Verhees, de oprichter van Voor Positiviteit, over het verwerken van verlies en het herpakken, het creëren van levenslust. Ook te beluisteren op Spotify.

Levenslust voorkant
Eenvoudiger leven

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00