Het verhaal over transformatie

Transformatie. Een man vindt een cocon van een vlinder en neemt deze mee naar huis. Op een dag verschijnt er een kleine opening in de cocon. De man kijkt een paar uur toe hoe de vlinder worstelt om zich door de kleine opening naar buiten te werken. Totdat de vlinder niet meer verder lijkt te kunnen komen.

De man besluit met al zijn goede bedoelingen de vlinder te helpen en knipt met een schaar de rest van de cocon open. De vlinder kan zich nu vrij eenvoudig losmaken. Maar de vlinder heeft een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De vlinder kan de rest van zijn leven alleen maar rondkruipen en is nooit in staat te vliegen.

De krappe cocon en de worsteling, die nodig is om door de opening te kruipen, is voor de vlinder de manier om de lichaamsvloeistof in de vleugels te pompen. De vlinder kan pas vliegen als het de vrijheid uit de cocon zelf heeft bereikt.

Soms zijn worstelingen exact wat we nodig hebben in het leven.

 

Meer korte, inspirerende verhalen

De steen van verandering : wat de eerste stap is naar een mooier leven
De wereld veranderen : wat het begin van verandering is
Perspectief : hoe je iemands manier van kijken verandert
Opnieuw : wat zou jij doen als je…

3 gedachten over “Het verhaal over transformatie”

  1. Liever een kruipende vlinder op de grond dan een vlinder die uit de hoogte doet.

  2. Een verhaal, wat je vertelt hoe moeilijk het vaak kan zij beslissingen te nemen.
    Ikzelf ga nu door een zeer moeilijke tijd afscheid nemen en loslaten van mijn vrijwillegers werk, gesprekken leiden met gejaarden. Mijn gezondheid vraagt dit van mij. Ik zal hen allen missen.Wij hadden elkaars vertrouwen/ Samen met hen hebben we met z’n allen dank zij jou Mark een prachtige leerzame tijd beleeft door al jouw pos/ spreuken en vehalen. Duizend maal dank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00