Een bijzondere verschijning

Een oude man schuiffelde het restaurant binnen. Hij droeg versleten kleren. De man schuiffelde naar een tafeltje bij het raam.

Een jonge serveerster, genaamd Sophie, liep naar hem toe en zei: “Laat me u helpen.” Ze trok de stoel weg van de tafel en ze hielp de oude man bij het gaan zitten. Ze schoof de tafel dicht bij hem en zette de stok van de man op een plaats waar hij zelf bij kon. Ze stelde zichzelf voor en hielp de man op een vriendelijke wijze aan de gewenste consumpties.

Na de maaltijd bracht Sophie de rekening en de man liet het geld op tafel achter. De serveerster hielp de man uit zijn stoel, gaf hem zijn stok en hield de deur open. Vriendelijk zei ze gedag. De oude man draaide zich om en zei: “Je bent erg aardig.”

Sophie liep naar de tafel en pakte het geld. Onder het bord bleek een visitekaartje te liggen en onder het servet lag nog eens 100 euro extra.

Op het servet stond de volgende tekst:
“Lieve Sophie, ik respecteer je zeer.
De manier waarop je andere behandelt is geweldig. Je bezit het geheim van het geluk. Jouw aanwezigheid geeft licht aan anderen.
Je baas.”

Het was de eerste keer dat een van de werknemers in het restaurant de hoogste baas had gezien…

Meer korte, inspirerende verhalen

 

1 gedachte over “Een bijzondere verschijning”

  1. Andere vorm van undercover. Wel zo mooi! Zouden meer bazen moeten doen….of juist niet. Dit is zo bijzonder.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00