De vijf geheimen van een goed leven

Persoonlijk ben ik groot voorstander van niet alleen het stellen van de juiste vragen, maar zeker ook het stellen van deze vragen aan de juiste personen. Want laten we wel wezen, als je op zoek bent naar een nieuwe baan, dan kun je beter om advies vragen aan iemand die al vaker met dit bijltje succesvol gehakt heeft. De vraag ‘hoe kom ik aan een nieuwe baan?’ stellen aan iemand die al langere tijd werkeloos is, heeft -met alle respect- veel minder zin.

Geheimen-van-een-goed-levenZo ben ik er ook groot voorstander van om mensen die hun levenlang gelukkig zijn geweest te vragen naar de geheimen van een goed leven. Wow, daar kunnen we zo veel van leren. Ik in ieder geval wel.

John Izzo stelde deze gelukkige mensen aan het einde van hun leven vragen als: ‘wat moet je over het leven weten voor je sterft’, ‘wat deed er uiteindelijk echt toe en wat niet’, ‘wat bracht je de grootste vreugde in je leven’ en ‘wat had je liever eerder willen weten’. Prachtige vragen aan de juiste personen die resulteren in een prachtig boek: ‘De vijf geheimen van een goed leven.’

1. Wees trouw aan jezelf
Weet wat belangrijk voor je is. Volg je hart. Kies er voor om bewust te leven. Ben jij de persoon die je wil zijn? Maak je de keuzes die goed voor je zijn?

2. Heb nergens spijt van
Aan het einde van je leven heb je geen spijt van de risico’s die je hebt genomen. Aan het einde van je leven heb je alleen maar spijt van de kansen die je niet gepakt hebt. Kies de weg die het beste verhaal oplevert en leef alsof je maar weinig tijd hebt.

3. Word een liefdevol mens
We bezitten het vermogen om op ieder moment een liefdevol persoon te worden. Houd van jezelf. Houd van de mensen om je heen. En wees liefdevol voor iedereen die je ontmoet.

4. Leef in het nu
Als het leven zo snel voorbijgaat, is een van de geheimen van geluk dat we meer moeten halen uit de tijd die we hier hebben. Leef je leven nu. In plaats van je leven alleen maar te plannen. Pluk de dag.

5. Geef meer dan je neemt
Gelukkige mensen zeggen dat wat je achterlaat het belangrijkste van het leven is. Dat er iets is veranderd omdat je op aarde bent geweest. Als we meer geven dan we nemen, verbinden we ons aan een verhaal dat groter is dan onszelf.

john izzoVijf prachtige en waardevolle levenswijsheden die uitgebreid en mooi staan beschreven in ‘De vijf geheimen van een goed leven‘. Izzo schrijft overigens zelf dat het geen echte geheimen zijn. Misschien denk je wel ‘dat weet ik ook wel’. Maar de uitdaging die we allemaal hebben is natuurlijk niet om deze geheimen te kennen… De grootste uitaging is om er naar te leven. Iedere dag weer!

~ Vraag jezelf af wat echt belangrijk voor je is. En heb dan de wijsheid en moed om je leven hier naar in te richten.

Meer blogs over De geheimen van een goed leven

Mentale kracht
10 dingen om te onthouden als je denkt dat je niet goed genoeg bent of als het gewoon even tegenzit. Je mentale kracht.

10 levenslessen die kinderen ons leren
We kunnen zo veel leren van kinderen. We kunnen zo veel her-ont-dekken. Wees opmerkzaam voor waar het leven om draait.

Volg je droom

Volg je droom
Er zijn vele mooie redenen om echt je droom te volgen. 10 redenen die ik zelf ervaar en die ik ook terugzie bij anderen die hun droom volgen.

Aanrader

De vibe

Boek ‘De Vibe’
Een heerlijk boek over het zelf realiseren van een gelukkiger en succesvoller leven. Een boek wat prettig leest en je in een heerlijke vibe brengt.

Omgaan met verlies
-> Rouwverwerking. Belangrijke inzichten over het brein en hoe je dit in je verwerking van verlies, pijn en teleurstelling kunt gebruiken. ‘Dit zou iedereen moeten weten.’
-> De angst voor de dood.
Heb je er wel eens over nagedacht hoe het voor je zou zijn als iemand waar je veel van houdt er ineens niet meer is?
-> Het rouwproces. Waar ga je doorheen? Welke fases zijn te onderscheiden?

5 gedachten over “De vijf geheimen van een goed leven”

  1. dag Mark ,
    ik houd van je spreuken ze beuren mij soms heel erg op.
    Soms heb ik het wat moeilijk met m’n leeftijd, ik vind het niet zo simpel ouder worden. Mijn man heeft het er niks moeilijk mee en zegt dan ook vaak dat ik fout ben.
    Maar het zijn vaak kleine argeloze woorden die het doen , aha vrienden vragen hoe oud ik ben, en ja zeg 79 zegt m’n man en ik ben net 69 geworden :-(. Mijn haar is nu zoals het hoort Grijs wit. In het bos voel ik mij opperbest en met m’n kleinkinderen stoei nog wel even :-). Ik probeer dus het mooiste te zien maar ja …. Dank voor de spreuken

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00