De kracht van vaker en korter

Heb je wel eens een boek gelezen wat je enorm geïnspireerd heeft? Of een training gevolgd waar je heel vastberaden uit kwam om positieve veranderingen te gaan realiseren? Waarschijnlijk herken je het wel dat het helemaal niet meevalt om de inspiratie te blijven benutten. Uiteraard houdt dit me bezig.

GeluksgrafiekGelukkig is er een moderne oplossing voor. Het aanleren van nieuwe gewoontes, het realiseren van positieve veranderingen vraagt om focus en om herhaling. We weten allemaal dat je iets kunt leren door het vaak te oefenen. Oefening baart kunst. We worden geen toptennisser door alleen maar naar Roger Federer of Rafael Nadal te kijken.

Om positiever te leven en te werken is het enorm belangrijk dat jij en ik dagelijks onze aandacht richten op nieuwe, positievere gedachten en kleine acties. Alleen door herhaling kun je ergens structureel beter in worden. Ik heb dit zelf ervaren door 1.000 dagen achter elkaar een positief bericht op deze site te plaatsen. Dat heeft me op een hele fijne manier positief veranderd.

Gelukkig ligt de oplossing voor de hand. Via email is het mogelijk om dagelijks berichten te sturen die zorgen voor een goede focus. Het dagelijks lezen van de emails, het nadenken hierover en het uitvoeren van kleine acties zorgt voor structurele verbeteringen. Dit is voor mij de inspirerende gedachte geweest waarom ik per sé een online trainingsprogramma op wilde stellen. Dit is nu gereed. Het is mogelijk om vanaf a.s. zondag gedurende 100 dagen je eigen geluk te ont-wikkelen. Het geluk schuilt in jezelf en je kunt het zelf versterken. Door wetenschappelijke kennis toe te gaan passen en door vaker en korter gerichte aandacht te besteden aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Ik wens je veel geluk.


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht

1 gedachte over “De kracht van vaker en korter”

  1. In het verleden heb ik heel wat inspirende boeken gelezen. Alle uitgaves van dr. Wyene Dyer staan hier trots op de boekenplank. Meestal gebruik ik dan een potlood om bepaalde passages tijdens het lezen te onderstrepen. Dat onderstrepen is bedoeld om voor mij belangrijke zinnen of spreuken extra te accentueren. Vreemd genoeg, als ik zo’n boek nu weer ter hand neem, begrijp ik absoluut niet waarom ik bepaalde zinnen toen zo belangrijk vond. Schijnbaar ben ik na al die jaren gegroeid in mijn spirutuele tocht.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00