De kracht van inspiratie

Inspiratie, een prachtig woord met een grootse betekenis. Spiritus is het bijbehorende Latijnse woord. Het betekent ‘geest’. Woorden die je in een woordenboek zult terugvinden bij inspiratie zijn onder andere: bezieling, inval, ingeving, inademing en levenwekkende kracht.

De vraag is: welke betekenis heeft inspiratie voor jou? Ik wil je vandaag in ieder geval graag 7 redenen geven om vaak je inspiratie op te zoeken. De waanzinnige kracht van inspiratie.

inspiratie1. Inspiratie is het begin van hoop

Alles stroomt en niets blijft. Op momenten dat we vooruit kijken, hopen we dat de veranderingen positief zullen zijn. Inspiratie biedt je hoop dat de toekomst goed is. Inspiratie zorgt er voor dat je in beweging wil komen en dat je vooruit wil gaan.

2. Je gaat ont-dekken

Inspiratie betekent dat je een kijkje in jezelf neemt. Je gaat de verbinding aan met alles wat je leven betekenis geeft. Door inspiratie kun je luisteren naar je innerlijke stem. Het is het aanboren van je eigen positieve betekenis. Het aanwakkeren van je innerlijke passie.

3. Inspiratie zorgt voor positieve energie

Wat je inspireert, stimuleert je lerend vermogen. Je gaat waarnemen welke gedachten en emoties waardevol voor je zijn. Dit leidt tot een grotere vastberadenheid om positief te veranderen. Je ontdekt dat het geheim van geluk in je eigen handen ligt. Het zorgt er voor dat je zin krijgt in wat je wil realiseren.

4. Oorzaak en gevolg

Alles wat we goed en waardevol achten is een resultaat van inspiratie. Liefde, geluk en vrijheid zitten in je natuurlijke staat van zijn. Daarom kunnen stilte, rust en de natuur zo inspirerend zijn. Het opent de deur naar je eigen vermogende bron. In eenieder schuilt iets prachtigs.

5. Inspiratie zorgt voor innerlijke motivatie

Voor welke uitdaging je ook staat, inspiratie zorgt voor de redenen waarom je iets echt graag wilt. Het zorgt voor positieve gedachten met versterkende emoties. Het doet je verlangen om van betekenis te zijn.

6. Mogelijkheden verschijnen

De grensverleggende voorbeelden bieden je een blik op mogelijkheden. Inspirerende mensen, verhalen, gebeurtenissen stimuleren je eigen innovatieve vermogen. Je gaat meer denken in mogelijkheden. Goed voorbeeld doet goed volgen.

7. Je gelooft in je eigen vermogen

Inspiratie zorgt er voor dat je van binnenuit gaat handelen. En dat je er naar streeft om jezelf te verbeteren, te groeien. Iedere kleine stap vooruit is een blijvende stap vooruit. Resultaten zijn slechts een kwestie van tijd als je van binnenuit blijft handelen en blijft groeien.

De kracht van inspiratie. Nu ik zelf de 7 redenen heb benoemd, krijg ik enorm veel zin om mijn inspiratiebronnen op te zoeken. Ik voel dat het klopt en dat het me weer enorm veel verder helpt. Bedankt in ieder geval voor het lezen.

Ik wens je veel inspiratie.

De kracht van inspiratie

Tip
Lees nu alleen verder als je meer wil. In het seminar Persoonlijk Leiderschap zoeken we jouw inspiratie op. Dat is zo’n ongelofelijk prachtige, krachtige, inspirerende ervaring. Voor eenieder die hier voor kiest. Een waanzinnig gave dag. Gun het jezelf.

Wijsheden beroemde mensen
* Lao Tse
* Paulo Coelho
* Boeddha
* Nelson Mandela
* Dalai Lama
* Mahatma Gandhi

Tevens hebben we een mooi overzicht gemaakt met inspirerende boeken uit de wetenschap van de positieve psychologie. Ontdek de kracht.

Inspirerende spreuken

Op de sociale media plaatsen we iedere dag nieuwe spreuken, quotes, gezegdes. Originele, bijzondere positieve en inspirerende spreuken. Laat je verrassen…

Voor Positiviteit op Facebook

Twitter

Instagram

Eenvoudiger leven

Eindelijk is het nieuwe boek van Mark Verhees uit. De opvolger van ‘De Vibe‘, zijn eerdere best-seller. Eenvoudiger leven is een optimistisch verhaal over de uitdagingen in het leven waar we allemaal mee te maken krijgen. Juist nu bijzonder prettig om te lezen.

2 gedachten over “De kracht van inspiratie”

  1. Helemaal waar. Echt leuk om zo’n artikels te lezen. Geeft veel energie. Wat in puntje 6 staat probeer ik nu te doen met mijn blog. Door mensen te inspireren ervaar ik nu meer betekenis en voldoening in mijn leven.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00