3 bronnen voor een positieve houding

~ De grootste ontdekking aller tijden is dat een persoon zijn toekomst kan veranderen hoofdzakelijk door zijn houding te veranderen.

Je eigen houding is voor een groot gedeelte bepalend voor de kwaliteit van je eigen leven. Vandaag wil ik je daarom 3 bronnen voor een positieve houding bieden. Bronnen die je altijd tot je beschikking hebt. Ja, altijd. Je kunt zelf ontdekken uit welk bron je wanneer wilt putten.

1. Dankbaarheid
dankbaarheidOngeacht je situatie, je kunt altijd iets vinden om dankbaar voor te zijn. Je kunt dankbaar zijn voor moeilijke situaties omdat ze je lessen bieden om van te leren. Je kunt dankbaar zijn voor mooie situaties en het verhoogt de kwaliteit van je ervaring. Benoem het. Het geeft je kracht en energie. Ook om aan oplossingen en aan je dromen te werken. Waar kun je dankbaar voor zijn?

2. Compassie
Compassie hebben, liefdevol zijn. Het is altijd mogelijk. Compassie is de vaardigheid om jezelf te verplaatsen in een ander, de ander te zien als een persoon en de ander zijn situatie te begrijpen (zeker ook als deze moeilijk is). Je verplaatst jezelf naar liefde en acceptatie. Compassie is een houding. Een keuze. Luister en heb begrip. Wees liefdevol.

3. Hoop
Je kunt altijd kiezen voor hoop. Op sommige momenten ontbreekt het je misschien aan vertrouwen of aan geloof of aan bewijs dat het goed komt. Maar zelfs dan kun je nog vasthouden aan hoop. Hoop zorgt dat je in de juiste mindset komt op weg naar wat je wil.

Ontwikkel je geluk‘ is een online training die je ondersteuning en inspiratie biedt om je eigen bronnen te benutten!

Volgende bericht

2 gedachten over “3 bronnen voor een positieve houding”

  1. Dank voor deze bronnen, ik heb helaas niet eerder kunnen lezen, maar vandaag wel en ik had het net nodig want ik wist niet meer waar ik het zoeken moest, was de hoop een beetje kwijt, maar door dit artikel kon ik weer het vertrouwen dat het toch met mij weer goed zal komen weer terug vinden, top dank je wel

  2. Vergeet niet compassie voor jezelf te hebben.
    “Een moment van zelfcompassie kan je hele dag veranderen.
    Een aaneenschakeling van dergelijke momenten kan het verloop van je leven veranderen”
    Christopher K. Germer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00