# 492 Zegeningen tellen

Zegeningen zijn de feestjes van nu, de positieve kenmerken van de huidige situatie waarin iemand verkeert. Door zegeningen te tellen, richt je je specifiek op de positieve aspecten van het leven. Doordat iemand bewust zijn of haar zegeningen telt, wordt de aandacht gericht op alles wat goed is in het leven.

Martin Seligman onderzocht het effect van het tellen van zegeningen. Gedurende een week liet hij de deelnemers aan het onderzoek elke avond drie positieve dingen van die dag opschrijven. Wat bleek? Er was een duidelijk positief effect op geluk en wel tot zes maanden nadat de interventie had plaatsgevonden…

Zegeningen tellen kan gemakkelijk worden toegepast op de werkplek. Zo kunnen werknemers na elke werkdag hun positieve ervaringen in herinnering roepen en opschrijven. Door het feit dat men zich bewust is van de positieve dingen op het werk, ontstaat er een positievere balans.

Gevoelens van dankbaarheid die door het tellen van zegeningen worden opgeroepen, versterken de eigenwaarde en het zelfvertrouwen en verbeteren tevens de sociale relaties op het werk.

~ Tel je zegeningen, niet je blauwe plekken.

~ Het geheim van geluk is het tellen van je zegeningen daar waar anderen hun problemen groter aan het maken zijn.

Blijf tellen. ūüôā


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.


1 gedachte over “# 492 Zegeningen tellen”

  1. Als we leren on onze zegeningen te tellen dan volgt daarop automatisch een goed gevoel.Als we leren om alles samen te doen en tot een positief resultaat te komendan bereik k je samen je doel

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00