# 432 Wijze les

Een jonge leerling benadert zijn leraar, de Zen-meester, en vraagt:
“Als ik heel hard werk, hoe lang duurt het dan om Zen te vinden?”
De meester denkt na en zegt: “Tien jaar.”

De leerling vraagt vervolgens: “Als ik nog harder werk, echt mijn best doe, hoe lang dan?”
De meester antwoordt: “Twintig jaar.”

“Maar als ik echt, echt mijn uiterste best doe. Er alles voor over heb. Hoe lang dan?”
“Dertig jaar”, antwoordt de meester.

“Ik begrijp het niet”, zegt de teleurgestelde leerling. “Iedere keer als ik beloof nog harder te werken om mijn doel te bereiken, dan zeg jij dat het langer zal duren. Waarom?”

“Tja”, zegt de meester, “wanneer je één oog gericht hebt op je doel, heb je maar één oog gericht op je pad.”


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.


1 gedachte over “# 432 Wijze les”

  1. Even een zijsprong op deze blogpost. Het is duidelijk dat je bepaalde waarden moet nastreven in het stellen van het doelen. Maar als het doel voor jezelf duidelijk is vastgesteld dan is er nog een probleem met het te volgen pad:
    Voor een zeer resultaatgerichte en actieve mensen zoals mezelf is het te volgen pad vaak de moeilijkste oefening. Elk obstakel richting het doel wordt door mezelf gezien als een probleem. Dit wil zeggen dat ik voormezelf problemen maak uit, in mijn ogen dan, inefficiente of minder efficiente mensen of gewoon mensen met een andere gedachtengang als mezelf. Soms moeten we dan werken aan, of denken aan, het pad en minder aan het doel. Het pad kan zijn welke aanpak of hoe je het overbrengt om het “obstakel” dan om te vormen naar een positieve katalysator of trigger.
    Trouwens leuke posts op deze site, proficiat. Ik heb er echt iets aan.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00