# 425 Bomen

In de jaren 30 verkende een jonge reiziger de Franse Alpen. Hij kwam bij een dor landschap. Het was verwoest. Er groeide niets. Middenin het dorre landschap zag hij een oude man staan, gebogen over de grond. De reiziger ging naar de oude man toe. De oude man was eikels diep in de grond aan het plaatsen.

De oude man zag de reiziger en zei tegen hem: “Ik heb al meer dan 100.000 eikels geplant. Misschien gaat een heel klein gedeelte ervan groeien.” Na enig doorvragen door de reiziger bleek dat de oude man zowel zijn vrouw als zoon had verloren. “En in mijn laatste levensjaren wil ik nog graag iets nuttigs doen…”, zei de oude man.

Vijfentwintig jaar later kwam de reiziger terug in hetzelfde desolate gebied. Wat hij daar zag, verbaasde hem. Het land was bedekt met een mooi bos van twee bij vijf kilometer. Vogels zongen, wilde dieren renden rond en wilde bloemen parfumeerden de lucht. Met een grote glimlach op zijn gezicht dacht de reiziger terug aan de oude man. De oude man, die graag iets wilde betekenen.


Meer verhalen

Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.


1 gedachte over “# 425 Bomen”

  1. Ik vind het leuk dat het slot van dit verhaal geen onverwachtse wending is maar gewoon een resultaat van het eerste , hoewel misschien een beetje overdreven maar wel positief.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00