# 411 Wereldwonderen

De leraar vraagt aan de leerlingen om de 7 wereldwonderen op te schrijven. De leerlingen gaan op zoek. Er blijkt enige onduidelijkheid over te bestaan. Uiteindelijk schrijven ze de 7 moderne wereldwonderen op het bord:

De Taj Mahal in India, de Chinese muur,
het Colosseum in Rome, Machu Picchu in Peru, de rotswoningen in Petra, Christo Redentor in Rio de Janeiro en Chichén Itzá in Mexico.

Tijdens het zoeken, het bespreken en het opschrijven houdt één leerlinge zich afzijdig.

Het stille meisje staart naar haar papier. De leraar vraagt vervolgens aan haar of ze problemen heeft met de lijst. Het meisje antwoordt: “Ja. Ik kan niet goed een keuze maken. Er zijn zo veel wonderen…”
De leraar stelt zich open op en vraagt: “Vertel ons wat je hebt, misschien kunnen we je helpen.”
Het meisje aarzelt even en leest dan voor: “Ik denk dat de zeven wonderen van de wereld zijn: het ruiken, het proeven, het zien, het horen.”

En na een korte aarzeling vervolgt ze: “het is ook een wonder om te kunnen voelen, te kunnen lachen en vooral om lief te hebben.” Ondertussen is het muisstil in het klaslokaal.

Geniet van je eigen wonderen. Fijne dag!


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00