# 325 Complimenten 55


Zoals de vaste volgers van mijn blog inmiddels wel weten, ben ik dol op complimenten. De kracht van aardig zijn, een mooi compliment geven met een fijne glimlach… Wat mij betreft mogen we de hele dag door blijven gaan. Vooral met de complimenten die oprecht zijn. De pure vriendelijkheid in een creatieve verpakking. Geweldig. Laten we een beetje vriendelijk de dag door gaan. En er zo een fantastische dag van maken.

Vandaag wil ik jou graag uitdagen. Ik wil je uitdagen om jouw mooiste compliment te verwoorden. Een compliment wat je met open armen ontvangen hebt of een heerlijk compliment wat je gegeven hebt. Gewoon als fijne inspiratie voor alle volgers. Schrijf je bijzondere compliment als reactie op dit bericht.

Uit alle reacties zal ik de drie fraaiste belonen met ‘Het groot complimentenboek’! Deze mag ik aan jou als volger van dit blog beschikbaar stellen.

In het complimentenboek vind je praktische informatie over complimenten, volop bewijs voor de kracht van het compliment en vooral vele, leuke praktijk-complimenten. Gewoon gaaf om te lezen. Mijn complimenten gaan zeker ook naar de uitgever. Het is ontzettend fraai weergegeven. In kleur, mooi formaat, 288 pagina’s. Een mooi boek.

Complimenten geven is gewoon gaaf. Reageer op dit bericht met jouw mooiste compliment en win een boek…


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

55 gedachten over “# 325 Complimenten

 • Marie

  Ik heb mijn compliment als gedicht gegeven aan een lieve jongen die ik kritiek moest geven op iets onzinnigs. T voelde onnatuurlijk

  Hij moest ontvangen en overwegen wat hij ervan vond. en assertief zijn. Het was een cursus. Dus had ik kritiek bedacht over zijn kleding. En hij reageerde goed. Toch had ik een naar gevoel eraan over gehouden.

  De eerst volgende keer heb ik mijn compliment ,t gedicht , an publiek aan hem voorgelezen. Hij was er blij mee en ik kreeg een hand van hem waar ik weer blij mee was.,zijn naam is Alexander zie onder

  Alexander de Grote

  telkens is hij een stukje groter
  bij ieder weerzien

  hij groeit
  streepje voor streepje
  in blauwe streepjes
  in het mooiste blauw dat ik ken

  zijn stem verteld
  ik zie een waarheid in zijn ogen 
  vol gevoel en mededogen

  het zijn niet alleen maar woorden
  er zijn van die woorden
  die steeds groter worden

  om te delen
  om te geven
  Alexander vouwt ze open
  sommigen echoën na in je hoofd
  wanneer ze je raken

  maar als het moet
  zegt hij in alle toonaarden
  nee
  zonder te hoeven betogen

  zie hem stralen
  groots
  in gedachte noem ik hem 
  Alexander de Grote

  Misschien is het wat anders dan jullie krijgen. Maar dit was mijn manier. Verder veel succes met jullie site ik heb t graag gelezen. Ga vooral door. Liefs ML

 • Edward Tamminga

  Ik werkte bij een snoepproducent, en ben nog maar 20 jaar,
  Ik heb er 9 maanden gewerkt, en in die tijd heeft mijn baas me ongeveer 50 keer gevraagd of ik niet alsjeblieft onder contract wou komen bij hem.. (ik besloot te gaan studeren)
  Dat vind ik (als iemand die er van houdt om zijn best te doen op het werk) een geweldig compliment 🙂
  Hoor het ook steeds vaker op de markt waar ik nu werk 🙂

 • grainna

  Wat fijn om dit te lezen! wordt er blij van en complimenten krijgen en geven is erg leuk.

  Ik ben peuterjuf en ik krijg vaan complimentjes van de peuters.
  Op een dag kwam ik wat later op de peuterspeelzaal en de peuters zaten al aan tafel er was iemand die voor mij inviel.
  Zodra ik binnenkwam zei 1 van de peuters: Juf ik hou van jou! zo lief! ik moet nog steeds aan dat moment denken, vooral omdat ik het meisje waar het om gaat tegen kwam ze is inmiddels 5 en ze mij niet meer herkende 🙂 dat hoort er ook weer bij.

  Zelf geef ik ook graag complimenten.
  Iemand vroeg mij eens : waarom ben jij bevriend met mij? mijn antwoordt: Omdat jij , jij bent.

  Complimenten ook voor jou Mark, voor je site en je tweets en positieve energie.

 • Mark Verhees

  Beste mensen,

  Nogmaals dank voor jullie prachtige complimenten. Het was moeilijk kiezen en eenieder heeft elkaar mooi geïnspireerd. Blijf hier lekker mee door gaan. 🙂

  Toch heb ik een keuze gemaakt, mede op basis van de reacties van anderen.

  Het complimentenboek gaat naar:
  Gerda, Teresa en Mia.

  Gefeliciteerd!

  Fijne dag.

  Vrolijke groet,

  Mark

  P.S. Ik heb jullie drie een email gestuurd…

 • Gerda

  Dank je wel, Betsy, voor jouw reactie onder andere op mijn stukje! Mooi om te lezen dat je niet alleen jouw ontvangen complimenten wil delen, maar ook zo open staat voor de complimenten en positiviteit in andermans leven. Ook al zijn het vreemden! Zeg ook veel over jou als persoon….

 • Leonique

  Ze zijn allemaal mooi, Mark. Ieder op hun eigen unieke manier……..kun je hier ook geen terugkerend item van maken?
  Gr,
  Leonique

 • Bianka van Zijl

  Het zijn er zoveel hè Mark 🙂
  Ik vind het tweede bericht, van Mia, erg mooi! Het raakt me.
  Ik weet niet of ik daardoor jou beslissing er makkelijker op maak?
  Succes met kiezen.

 • Betsy

  Het verhaal van Gerda vindt ik heel ontroerend. Voor mij op de eerste plaats.
  Ook van Cinthia de Ridder raakte mij.

 • Mark Verhees

  Wie helpt me verder? Er zijn zo veel ontzettend gave complimenten. Ik heb er zelf wel al twee in gedachten, maar hoe kies ik een derde? Geef jouw voorkeur!

 • Jeanne

  Mijn moeder is bijna jarig en omdat ik weet dat mijn ouders krap bij kas zitten, heb ik een boodschappenmand laten bezorgen (anoniem). Vandaag is ma er achter gekomen dat ik dat heb gedaan en zij bedankte me daarvoor. Op mijn beurt heb ik toen gezegd: voor de beste en liefste moeder van de heeeeeeeeeele wereld!

 • cora

  Elke dag wordt ik verwend met complimenten. Fijne zorg gegeven, wat fijn dat je even koffie blijft drinken. Mam wat heb je dat goed gedaan.
  Elke avond tel ik de positieve aandacht die ik heb gehad en die ik heb gegeven.

 • Jan van Eck

  Reactie van een klant:
  “Jan, hartelijk bedankt dat je écht naar mij hebt geluisterd.”
  Die warme blik van echte dankbaarheid…! (Als kado voor zichzelf)

 • Leonique

  Vandaag voer ik een gesprek met Dave (andere naam). Hij zit de laatste tijd regelmatig bij mij omdat het in de klas niet helemaal lekker loopt. Met Dave zelf ook niet. Hij heeft het zo druk in zijn hoofd dat het wel eens lastig is om rustig te moeten zijn terwijl je eigenlijk zoveel zou willen….. We plannen samen een aantal gesprekken vooruit in mijn agenda. Totdat we aankomen bij de maand februari. Ik leg hem uit dat ik die gesprekken wel inplan, maar dat hij deze met een andere intern begeleider mag voeren. Ik heb dan namelijk een andere baan. Hij kijkt me aan…..verbaasd en roept dan: ” dus dan word jij hier geen directeur???!”
  Wat een vertrouwen heeft hij in me……

 • Teresa Kloosterhuis

  Toen ik een nieuwe baan had, zei een collega:
  Oh, wat fijn voor hun! Ik gun ze jou zo!

 • Jane

  Afgelopen zondag kreeg ik een etentje van mijn kinderen + aanhang en mijn man ter ere van mijn verjaardag. Toen ik ze bedankte en zei hoe geweldig ik het vond, gaven ze als reactie ‘Mam, geniet ervan, je verdient het!’ Dan krijg je wel een heel warm gevoel!

 • aristocat

  Ik heb ze nog niet allemaal gelezen Mark maar als ik je mag helpen vind ik Charlotte’s says: 11 december 2012 at 16:17 compliment errrugg mooiii.. maar elk compliment is mooi en heeft zijn eigen beloangrijke verhaal/betekenis

 • Nanda

  Werkzaam in het cluster IV onderwijs met zeer moeilijk opvoedbare kinderen kreeg ik als compliment van een jongen van 12 jaar die al veel heeft meegemaakt: juf, jij bent zo goed in juf zijn! Daar werd ik heel blij van!

 • Bianca

  Zeg maar nee dan krijg je er twee:-)

  Allereerst een compliment voor je site, ik geniet elke dag weer van een spreuk of iets om over na te denken. Het geeft mij steun in de weg die ik nu in mijn leven ingeslagen ben!

  Al vind ik het nog steeds moeilijk om een compliment te ontvangen, geniet ik er wel van. Ik ben werkzaam als trouwambtenaar en krijg gelukkig mooie complimenten.
  Laatst kwam ik eer bruid tegen en bedankte me voor de mooie speech. Haar moeder had gezegd dat zij had gehoopt dat zij ooit zo had kunnen trouwen. Dankbaar nam ik dit compliment in ontvangst!

 • Mark Verhees

  Wat een geweldige reacties al…. hartelijk dank!

  Dat wordt moeilijk kiezen. Morgenavond maak ik een keuze. Uiteraard kan ik hier alle hulp bij gebruiken. Geef dus gerust een compliment over iemand anders zijn/haar compliment. Daarmee help je mij. 🙂

  Vrolijke groet,
  Mark

 • Marianne

  Vandaag met zus en schoonzus lekker in de stad geweest, koffie gedronken en geluncht. We kregen bij de lunch een uiterst lieve en gezellige bediening. Ze vroeg aan het eind of alles naar wens was geweest. Heerlijk zei ik, en ‘gezellig’! Ja, ’t is hier gezellig hè vroeg ze: ik zei ja, vooral gezellige bediening! Toen we weg gingen zei ze ons gedag met de opmerking: dag leuke dames! Nou mooier konden we het niet hebben vandaag.

 • Miranda

  Mijn zoon Max van 6 jaar:
  Mama ik vind jou zo lief. Ik wil graag dat sinterklaas ook een cadeautje aan jou geeft. Ik ga een briefje schrijven voor sinterklaas en leg dit in mijn schoen.
  Dit is de tekst:
  Lieve sinterklaas en piet
  Mag mijn lieve mama ook een kadootje
  (en er stonden nog 3 hartjes bij getekend)

 • Charlotte

  Laatst lag ik in de armen van de jonge man waar ik zo ontzettend veel om geef.. hij keek mij aan..en zei: ‘ Jij bent net als lego..op jou kan ik bouwen’. Dit heeft mij diep geraakt. Deze opmerking heeft mij aan het denken gezet en ineens besefte ik het:

  ‘Ik ben net als lego; de kleurrijke steentjes kunnen op verschillende wijzes ingezet worden wat kan leiden tot een mooi en stabiel bouwwerk.’

  Elke keer als ik onzeker word, denk ik aan deze opmerking. Dit geeft mij kracht en zorgt voor een glimlach op mijn gezicht!

 • Judith

  Op mijn 38e door een collega van het vmbo aangesproken te zijn als leerling! En dat terwijl ik met een groepje leerlingen daar rond liep!!
  Het kadootje van de dag voor mij!!

 • Cynthia de Ridder

  Een vriend van mij was onlangs jarig en hij vindt het nooit leuk om zijn verjaardag te vieren, cadeaus te krijgen etc. Toch had ik een klein stukje chocolade in zijn brievenbus gedaan met de volgende tekst;
  Ik weet dat cadeaus not done zijn, hier toch een kleinigheidje. Omdat ik de dag vier dat jij geboren bent!

 • Betsy

  Het mooiste compliment wat ik ooit mocht ontvangen als moeder is dat onze 2 kinderen uitspraken dat, als ze later kinderen zouden krijgen, het precies hetzelfde zouden doen wat de opvoeding betreft, terwijl ik zelf vaak onzeker hierover was. Dit ontroerd me nu nog.

 • Inette de Groot

  Mijn mooiste compliment wat ik regelmatig krijg: mensen weten me altijd te vinden als ze er even doorheen zitten of als ze op wat voor gebied dan ook wat “wijze raad” nodig hebben. Het gevoel dat ik aan zulke momenten overhoud en het zien van resultaat maakt me intens blij en gelukkig! Geen mooier gevoel dan het gevoel wat je krijgt wanneer je open staat voor een ander….

 • Catelijne de Groot

  Het Grootste Compliment wat ik kan ontvangen is een glimlach op de gezichten van mijn drie kids met de kerst….met de gedachte: Mams…ook al doe je het al die jaren nu alleen; je hebt het toch maar weer knap voor elkaar gekregen

 • Amalie

  Jarenlang heb ik clienten met hersenletsel in de thuissituatie ambulant ondersteund.
  Daarna ben ik leidinggevende van een woonvorm voor mensen met niet aangeboren hersenletsel geworden. Daar werd ik op een bepaald moment gebeld door een partner van een van mijn eerdere clienten. We hadden elkaar al een paar jaar niet meer gesproken, zij zei tegen me: ” mijn man is hard achteruit gegaan, hij kan niet meer thuis wonen. Als hij dan niet meer bij mij kan wonen, dan het liefst bij jou” . Een van haar meest dierbaren wilde zij aan mijn zorg toevertrouwen, dat was een van de meest bijzondere complimenten die ik heb ontvangen.

 • Kristien

  Ik heb vijf jaar geleden een carriereswitch gemaakt en heb daarin een grote groei gemaakt. In de tussentijd kreeg ik altijd veel complimenten van opdrachtgevers en collega’s over wat ik deed. Het is natuurlijk altijd leuk om complimenten te krijgen, maar wat voor mij lastig bleek… het geloven in de mooie woorden die ik hoorde. Door aan de slag te gaan met een coach en de mooie, motiverende blogs en tweets te lezen sta ik veel positiever in het leven en in mijn werk en geloof ik in de mooie complimenten die ik krijg. De kracht is dan dat je dit ook uitstraalt en dit heeft een positief effect. Vorige week ben ik ook ‘ongevraagd’ overladen met positieve feedback! Mijn mooiste compliment was: je straalt rust en kracht uit!

 • Astrid

  Ik werk bij een grote NL bank en ga echt altijd stralen van het volgende compliment wat ik wel eens tijdens mijn werk van klanten krijg:
  “Bedankt voor de goede en fijne service”
  Nou dan is mijn dag weer helemaal goed, daar doe ik het voor en het is fijn als je dit ook uit kan stralen naar je klanten toe.

 • M. Goedhart

  “Juf… Ik wou dat je onze moeder was…” Dat compliment kreeg ik laatst van een leerling uit groep 3. Ik was enorm ontroerd! Ik doe de verkorte opleiding Pabo en het is enorm bikkelen naast een gezin, maar zo’n prachtig compliment geeft je de kracht om door te gaan! Complimenten maken de wereld een stuk mooier en zachter! Zowel voor de gever als ontvanger…

 • Bianka

  Een van de complimenten die mij het meeste raakte en daardoor ook het meeste is bijgebleven is: “The stars in your eyes reflect the sunshine in your heart”! Dit zei ooit een vrouw tegen mij toen we op vakantie waren in Australië. We zaten met heel de familie te eten in een nogal sjiek restaurant. Ook onze kinderen, toen 1,5 en 3 jaar, waren daarbij. De vrouw die dit tegen mij zei stond er van te kijken hoe onze kinderen zich heel de avond zonder te mopperen of vervelend te zijn zich zo goed konden vermaken. En dat kwam, vond ze, op de manier hoe ik met mijn kinderen om ging. Maar een compliment als: ” mama jij bent de liefste mama van de hele werold” is voor mij zeker net zo dierbaar!

 • Gerda

  Afgelopen december en het jaar dat erop volgde, was een uitermate zware, heftige en ingrijpende periode voor mij, welke nu nog steeds niet voorbij is. Al gaat het naar omstandigheden wel bijzonder goed;
  Mijn partner is toen van een onverwachte manie in een manische psychose gekomen, daarin voor heel veel en erge financiele ellende gezorgd als kostwinnaar voor ons gezin, huiselijk geweld naar mij gepleegd in zijn psychose waarbij mijn dochtertje en ik net voor/ met de kerst naar een blijf-van-mijn-lijf-huis zouden moeten gaan zodra hij weer vrij kwam met de wetenschap dat we wellicht voor altijd huis en haard en familie moesten achterlaten, is hij tweede kerstdag in zijn cel overleden, moest ik zijn begrafenis regelen en mijn dochtertje begeleiden omdat haar vader gestorven was, had ik door zijn bezorgde financiele ellende een persoonlijk faillissement tot 2 maal toe boven mijn hoofd hangen (alleen maar schulden van hem georven), moest ik ons huis uit omdat ik dat niet meer kon betalen, op tijd een nieuw betaalbaar huurhuis proberen te vinden en tusendoor nog een goede moeder zijn. Tijd en zorg en aandacht voor mezelf was er niet en kreeg ik ook nog te kampen met PTSS… Deze is de laatste 2 maanden weer veel erger geworden, doordat het weer de helse periode van vorig jaar is met herbelevingen. Mijn vader is niet echt iemand van diepe/ heftige gevoelens delen of erover praten of zich daarin kwetsbaar opstellen. Daarom kwam zijn opmerking, dat voor mij een van de mooiste en betekenisvolste complimenten was die ik ooit gehad had, ook echt diep binnen en heeft me ook heel veel kracht gegeven om nog sterker verder te gaan. Hij zij tegen mij, vooruit starend met tranen in zijn ogen:
  “Ik heb nooit geweten dat ik zo’n verschrikkelijk sterke dochter had…”.
  Er werd niet verder op ingegaan, snel op een ander onderwerp overgegaan, nooit meer op terug gekomen met hem of zo. Maar was ook niet nodig; deze paar woorden zeiden zoveel meer dan de woorden zelf…. Hun uitwerking was zo krachtig…! Prachtig!

 • johanna

  deze heb ik met open armen ontvangen:

  ik vind je een dapper mooi mens….

  deze gaf ik:

  Ik vind je een mooi mens, gewoon door je Zijn!

 • De Wilde Marijke

  “Voor positiviteit” verdient zeker en vast een dik compliment … voor jullie kijk op het leven, voor jullie prachtige spreuken, kortom voor zoveel positieve boodschappen waar een mens zich meteen door aangesproken voelt en zich ook beter door voelt …
  Positiviteit trekt positiviteit aan, je krijgt terug wat je geeft. Dit werkt echt als een boomerang …
  Jullie maken mijn dag telkens er teksten van jullie op mijn scherm verschijnen …
  Doe zo verder 😉

 • Germaine Deekman

  Ik krijg de laatste tijd omdat ik heel goed in mijn vel zit, heel vaak het compliment:
  “Ik zou van jou wel een positiviteits/zelfvertrouwenstraining willen krijgen omdat jij zoveel zen uitstraalt en zo mooi en goed in het leven staat”
  Ik ben me daar niet altijd bewust van en ben gewoon mezelf maar schijnbaar geef ik dat gevoel aan mensen. Dat is voor mij het beste compliment wat ik kan krijgen en hoop dat gevoel ook graag aan anderen te kunnen geven!! Mooi en fijn om zo in het leven te staan en dat te mogen delen met iedereen die wil en er voor open staat!!

 • Christel

  Ik geef jullie een compliment, omdat ik het geweldig vind dat jullie zo’n mooi boek gewoon weggeven in deze tijd, toppers zijn de mensen die iets weg kunnen geven, soms hoeft het alleen maar een lach of een dankjewel te zijn. Dank jullie wel lieve mensen!

 • Miranda

  Het grootste compliment wat ik krijgen kan, krijg ik regelmatig. En ik blijf ervan groeien, het blijft me raken. Het grootste compliment voor mij is namelijk: als 1 van mijn dochters me aankijkt en zegt dat ze me de liefste mama van de hele wereld vindt! Ik bloei er elke keer weer van op! En ik krijg dubbel zoveel complimenten, omdat ze het allebei blijven zeggen…

 • tineke van triet

  Ik geef jullie een compliment wat ik ben zo blij met een.lief baar bericht dank jullie wel ik zorg voor me ex vriend die manihs depressief is niemand dan mij heb op deze wereld zelf ben ik ook niet gezond plus me ma pa verpleeghuis hoe lang hebben zeg nog dus ik ben zo blij met elk.lief gebaar dank u wel .geef een knuffel een lach een lief gebaar dat idee mij wens veel liefs en fijne dagen tonele

 • Vincent

  Ik als leerkracht ben in een klas altijd bezig om kinderen zich veilig te laten voelen. Door dagelijks korte momenten in te lassen om met mijn kinderen te reflecteren op houding/gedrag/taak/vriendelijkheid merk ik grote vooruitgang in hoe ze met elkaar omgaan en elkaar te leren waarderen om wie ze zijn.
  Na zo’n kort reflectiemoment zei een leerling tegen de klas:
  “Wat fijn dat we met elkaar zo ons best doen om het fijn te hebben in onze klas”.

  Vooral de toevoeging ‘onze klas’ vond ik erg mooi. We doen het met en voor elkaar.

 • Christiaan

  Ik geef Mark een compliment door gewoon dank je wel te zeggen voor elke dag dat hij deze website voorziet van positieve uitspraken en berichten.

 • Lisette

  Een paar weken terug ‘vloog’ ik de deur uit naar een volgende afspraak. Thuis had ik een gesprek gehad met mijn echtgenoot. Het was een mooi en diepgaand gesprek, dat ging over dingen waar ik mee worstel in mijzelf. Onze oudste zoon, 21 inmiddels, die het zelf niet breed heeft op dit moment stuurde me een berichtje via de telefoon dat ik las toen ik op de plek van bestemming was. Er stond: ‘Als je een knuffel nodig hebt, moet je het zeggen! Ik heb er genoeg. xx’ . Dit is voor mij één van de mooiste complimenten dit jaar. Dit berichtje van een jongen die op zoek is naar zichzelf en zelf zoveel behoefte heeft aan een oprechte knuffel, wil er ook zijn voor de ander! Hij is een kanjer en dat heb ik hem bij thuiskomst ook verteld.

 • liesbeth

  Ik werk in de zorgsector met kinderen met ontwikkelingsproblemen. Na een heel moeilijk lopend gesprek met ouders van een kind met heel ernstige beperkingen zei de moeder mij: ‘Jij doet je werk wel heel erg graag !’ Dat was het mooiste compliment dat ik ooit kreeg.
  Maar als ik kijk naar wat jij doet door positiviteit te verspreiden, dan snap ik helemaal waarom dit me zo’n deugd deed !
  Dank voor je positieve berichten – elke ochtend is het een boost om mijn dag mee te starten.

 • Irene Ahles

  Kort geleden heb ik binnen ons bedrijf een training ‘Train de Trainer’ mogen volgen. Aan het einde werd ons gevraagd om voor onze medecursisten op te schrijven waarom wij dachten dat deze persoon een goede trainer zou zijn. Op mijn kaartje stond: ‘Vanwege je enorme uitstraling’. (Ik ben 50+ en minsten 25 kg te zwaar). Toen ik mij realiseerde dat dit compliment van de trainster, een deskundige, zelf kwam, heeft dit mij zeer geraakt. Ik put er dagelijks kracht uit en heb nooit beseft hoe sterk een compliment kan zijn.

 • kim

  Ik ben een moeder van twee kinderen, mijn oudste zoon (7) kan heel onzeker zijn om hem te helpen is hij op kanjertraining geweest. Een van de lessen ging over het krijgen en geven van complimenten. Zijn huiswerk was om elke dag een compliment te geven. Op weg terug naar huis zit hij in de bus en er staat een vrouw in met een licht blauwe hoofddoek, mijn zoon kijkt haar aan en zegt u bent mooi lijkt met uw doek op maria in de kerststal. Een grote glimlach en een dankjewel als reactie. En ik een apetrotse moeder.

 • Kristien Luyckx

  Laatst zij mijn leidinggevende: ‘Sommigen in onze organisatie vinden dat Els (een collega waarmee ik goed overweg kan) en jij de meest kritische en dus vervelende diensthoofden zijn in onze organisatie’. Misschien op het eerste zicht geen compliment maar ik heb het toch zo ervaren. Ik vind kritisch zijn nl. een positieve eigenschap en het betekent dat Els en ik vasthoudend zijn en bewust van waarmee we bezig zijn. Ik was er echt trots op en ben het meteen aan Els gaan vertellen!

 • Daan

  Gefeliciteerd met de Complimenten Bijbel. Iedere dag even uit voordragen en de wereld is weer een stukje mooier! Als invalmeester sluit ik mij invalklus af, als de kinderen weg zijn, met een compliment. Ik schrijf een mooie kreet op het bord als “Wie dit leest is een kanjer!”. Ik zou de volgende dag dan stiekem om een hoekje willen kijken hoe de kinderen er op reageren maar ik mag dan weer een andere groep kanjers lesgeven wat altijd een feestjes is! Later verneem ik van de leerkracht dat de kinderen er zeer positief op reageren en ik merk het als ik dan weer een volgende keer die school in loop, heerlijk!

 • Mia

  Er komt een vrouw van 84 jaar bij ons op de dagbehandeling die zich thuis vaak eenzaam voelt.
  Bij het naar huis gaan pakte ze met 2 handen mijn hand vast en zei, wat heb ik toch een fijne dag gehad, jullie zorgen zo goed voor ons en het is al zo lang geleden dat ik zo heb kunnen lachen. Met een glimlach op haar gezicht ging ze naar huis.
  Het voelde voor mij als een rijkdom om zoiets te kunnen en mogen geven.

 • Monique

  Ik ben yogalerares en na mijn les krijg ik soms de mooiste complimenten. En dat voelt fijn. Afgelopen weekend heeft een collega yogini meegedaan. Na de les was iedereen muisstil (wat ik op zich al een mooi compliment vind). Mijn collega zei: “Wauw, wat kan jij goed lesgeven. Adembenemend. Wat mooi!” En een paar uur later smste ze nog: “Wat een mooie les Monique,ben nog aan het nagenieten!” Daar word je stil van en heel trots. Qua complimenten geven doe ik dat ook veel in mijn lessen. Ineens staan de mensen dan nog mooier in de houdingen en je ziet ze groeien. Gaaf wat woorden doen! Verder wil ik jou (degene die elke dag een positief bericht post) ook enorm complimenteren! Gaaf dat je op deze manier je steentje bijdraagt aan de maatschappij. Ik lees bijna elke dag je update. In plaats van het nieuws. Fantastisch. Word ik blij van. En ik deel het graag, met name in mijn les. Heerlijk voor de eindontspanning! Thanks, ga zo door! 🙂