# 318 De kracht van woorden

De kracht van woorden. Goed om bij stil te staan. In onze gedachten schuilt heel veel kracht. Gedachten geven we vorm met woorden. Vandaag daarom een hele mooie vraag: Welke woorden kun je beter vervangen?

E√©n van de mooiste woorden om te vervangen is ‘moeten’. Wat als we dit woord nu eens vervangen door het veel krachtigere ‘willen’? Soms vraagt dit om een herschikking van je gedachten. Wel zo gezond. Of het ‘moeten’ vervangen door ‘er voor kiezen’. Dat geeft veel meer kracht.

Hetzelfde geldt voor ‘zou moeten’. Dit verwijst namelijk naar een situatie die er niet is en wel zou moeten zijn. Het geeft gewoon veel meer energie als je denkt aan ‘zou kunnen’. Wow, als dat nou eens zo zou kunnen zijn…

Mijn persoonlijke favoriet is misschien wel het vervangen van ‘ja, maar’ door ‘ja, en’. Dit is zo’n prachtige omdenker. Het zet altijd aan tot positieve energie.

Ikzelf heb bij ieder bericht aandacht voor het aantal positieve woorden. Een goed bericht voor positiviteit bevat lekker veel positieve woorden. Stimulerend, fantastisch, verfrissend, bijzonder en inspirerend. Welkom, wat een mooie glimlach. ūüôā
Fijn! Zo dat geeft direct plezier… Wel zo prettig toch?

Het voelt heerlijk om meer positieve woorden aan mijn dag toe te voegen.


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00