Een optimistische denkstijl

Gelukkige mensen hebben een optimistische denkstijl. Tegenslag kunnen ze goed verwerken. En positieve dingen verankeren ze in hun leven.

Bij tegenslag richten gelukkige mensen hun tijd en energie op datgene waar ze invloed op hebben. Als ze ergens geen invloed op kunnen hebben, dan accepteren ze dat. Ze zien de tegenvallers als zaken die ook wel weer voorbij zullen gaan. Als een schaap geschoren wordt, kan deze het beste stil zitten… Alles stroomt en niets blijft.

Gelukkige mensen weten dat ze altijd drempels tegen zullen komen. Deze horen bij het leven. Vaak is dit een teken van vernieuwing.
De meest positieve veranderingen ontstaan in een periode van chaos. Van iedere tegenslag valt enorm veel te leren.

Positieve dingen worden met open armen ontvangen. Gelukkige mensen verankeren positieve ervaringen en resultaten als iets algemeens, iets blijvends en als iets van henzelf. Dit geeft een boost voor de eigenwaarde. Ze blikken vervolgens graag vooruit naar begerenswaardige streefdoelen. En ze zijn ervan overtuigd dat ze die streefdoelen zullen halen.

Ik denk graag optimistisch. Het hoort bij mij. Altijd al.

~ De ware optimisten zijn er niet van overtuigd dat alles goed zal gaan, maar zij zijn er wel van overtuigd dat niet alles fout zal gaan.

Spreuken over optimisme


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.


1 gedachte over “Een optimistische denkstijl”

  1. volgens mij mag je bij tegenslag best eerst even moeite voelen, als je daar maar niet in blijf hangen. Voor mij is het niet daarin blijven hangen ook een teken van optimisme! en kun je nog steeds horen bij de categorie gelukkige mensen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00