# 156 Positieve psychologie

De positieve psychologie is een wetenschap die zich bezig houdt met het beter maken van levens van mensen. De aandacht gaat bewust uit naar het versterken van het positieve. Door hier veel aandacht aan te besteden in je dagelijkse leven kan iedereen zijn leven meer zin geven. Meer plezier en meer betekenis.

Regelmatig ontmoet ik mensen die nog niet weten dat ‘4positiviteit’ gebaseerd is op de wetenschap van de positieve psychologie. Verrassend voor mij. Ze vragen me dan of ik er voor gestudeerd heb.

Ik heb veel zelfstudie gedaan. Ik lees ontzettend veel over positieve psychologie. Haal inmiddels boeken uit Amerika die hier nog niet te koop zijn. Ik blijf ook online goed bij door veel te lezen. Alles om mijn kennis actueel te houden en mijn berichten te baseren op de laatste wetenschappelijke onderzoeken.

En het belangrijkste: ik pas de positieve psychologie toe in mijn eigen leven. Het geeft mijn leven kleur. Ik probeer alle tips uit de positieve psychologie uit in mijn eigen leven. Ik proef, voel, ervaar en leef het. Het is mijn passie. Het is alsof iemand me een jas heeft gegeven die ongelofelijk goed past.

~ Alles wat je aandacht geeft, groeit. Richt je aandacht op wat goed voelt en goed voor je is.


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.


2 gedachten over “# 156 Positieve psychologie”

 1. Ben nu 66 jaar en in de afgelopen jaren heb ik altijd studie gemaakt van positivitwit.
  Positiviteit geeft mij de nog steeds de kracht, het geluk en plzier in het leven
  Wat zoveel mensen nodig hebben. Ik probeer dan ook om mijn positieve gevoel iedere dag weer over te brengen op de mensen op mij heen. En het lukt!
  En jouw positieve bericht helpt mij daar zeker bij.

  Misschien leuk om te weten: in ons bedrijf atuur ik iedere dag een positieve, soms krtische oneliner per e-mail naar alle collega’s.
  Vaak geeft dit een glimlach in de ochtend maar bovenal zet het de ontvanger aan het denken.

  Willem

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00