Een verstandige aanpak

Een verstandige aanpak… Er was eens een boer die zijn waardevolle, antieke horloge in zijn schuur verloren had. De boer zocht zich helemaal suf in het vele hooi. Na lange tijd zoeken gaf hij het op. Hij riep de hulp in van een groep kinderen die buiten aan het spelen waren. Hij beloofde een beloning voor de eerlijke vinder.

De kinderen vonden dit spannend. Ze gingen de schuur in en zochten overal. Maar ook zij konden het horloge niet vinden. De boer zei tegen de kinderen dat ze er beter mee konden stoppen. En toen kwam er een jongetje naar hem toe met de vraag om hem nog een kans te geven. “Ach, waarom niet?” bedacht de boer. En de boer liet de jongen de schuur in.

Na een tijdje kwam de kleine jongen met het horloge in zijn hand naar buiten. De boer was verrast en vroeg aan de jongen hoe hij het horloge had kunnen vinden.

Het jongetje antwoordde: “Ik heb niets gedaan. Ik ben op de grond gaan zitten en ben gewoon gaan luisteren. In de stilte. Ik hoorde het tikken van het horloge en wist waar ik het kon vinden.”

Meer korte, inspirerende verhalen


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00