# 113 Kwetsbaar geluk

Bij momenten van intens geluk komt soms een angst om de hoek kijken. Oh jee, kan dit wel zo goed blijven gaan? Wat als…?

Kwetsbaar geluk. Bijvoorbeeld een moeder die naar haar slapend kind kijkt en een enorm geluksgevoel krijgt. Het moment van genieten kan heel snel omslaan in een angst. Wat als… het kind niet meer wakker wordt. Wat als… het kind een ziekte heeft of een ongeluk krijgt. We hebben de beelden die ons geluk verdoven binnen handbereik. We kunnen ze direct in onze hersenen oproepen.

Het hele mooie maakt ons angstig voor als het hele mooie er niet meer is. Het pure geluk maakt ons kwetsbaar. Op het moment dat je jouw aandacht richt op je angsten, ben je je eigen geluk direct aan het wegcijferen. Het verdooft. En dit terwijl het moment zo mooi is.

Omarm de mooie ervaringen volledig. Laat het geluk toe. Verstop het niet door beschermlaagjes vanuit angst op te bouwen. Daar zijn de geluksmomenten veel te waardevol voor. Pluk het moment nu. Waardeer wat zo bijzonder, uniek en fantastisch mooi is.

~ Je zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren.

~ Er is maar één weg naar geluk en dat is ophouden je zorgen te maken over dingen die buiten je bereik liggen. (Epictetus)


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00