# 106 Nelson Mandela

Vandaag is het internationale Mandela Dag. Een dag voor vrijheid, gerechtigheid en democratie. Waarom 18 juli? Vandaag is de geboortedag van Nelson Mandela. Op de verjaardag van de Zuid-Afrikaanse leider wordt elk jaar teruggedacht aan zijn bijdrage aan de vrijheid in de wereld.

De overkoepelende doelstelling van Mandela Dag is om mensen te inspireren in actie te komen, om de wereld ten goede te veranderen. Een wereldwijde beweging van goed doen. “Kom in actie. Inspireer tot verandering. Maak elke dag een Dag van Mandela.”

In Zuid-Afrika staat 18 juli al langer in het teken van Mandela. Daar wordt de bevolking elk jaar opgeroepen om 67 minuten te besteden aan een goed doel. Het aantal minuten staat symbool voor de 67 jaar die Mandela als activist streed tegen apartheid. De centrale vraag voor iedereen is: kun je 67 minuten vrije tijd besteden aan het helpen van anderen?

Nelson Mandela is en blijft een held. Iemand die zich zo lang heeft opgeofferd voor een mooiere wereld. Hij heeft de wereld een prachtige weg getoond.

Zie ook:
spreuken van Mandela
website van Mandela Dag


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.


1 gedachte over “# 106 Nelson Mandela”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00