# 077 Besluit om los te laten 7


Gisteren schreef ik een bericht over eigen positieve prikkels. Omdat ik het een belangrijk onderwerp vind. En omdat ik er zelf tegenaan liep. Ik had een mindere dag en toch koos ik niet voor de positieve, fijne energie. Ik liet het zijn en daar werd ik boos over.

’s Avonds las ik een eigen spreuk op Twitter:
~ Laat de teleurstelling van vandaag geen schaduw werpen over je dromen voor morgen.

Uhh, die was raak. Ik nam een besluit. Morgen ga ik weer mijn droom nieuwe energie geven.

De volgende ochtend kwam ik wederom een hele mooie inspirerende wijsheid tegen:
~ Weet je waarom het moeilijk is om gelukkig te zijn? Dat is omdat we voortdurend weigeren om datgene los te laten wat ons niet vrolijk maakt.

Uhh, weer raak. Ik nam een besluit om los te laten. Vandaag laat ik alles los wat me geen positieve energie geeft. Ik weet exact wat dat is. Ik stop hiermee. Het is simpel. Ik laat het los. Mijn eigen teleurstelling is een prachtige bron geworden voor het loslaten van zinloze, deprimerende dingen.

Ik wil mijn eigen positieve energie laten stromen. Ik ken mijn positieve prikkels. Dus ik weet wat me te doen staat.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 gedachten over “# 077 Besluit om los te laten

 • Kiki

  @Wils Herkenbaar! Maar met ‘wanhopig’ zoeken naar het ‘Hoe’, blokkeer je jezelf.
  Dat roept een gevoel van weerstand en onmacht op (“Ik wìl wel.. maar ik weet niet hóe!”) Eigenlijk wil je het dus blijven omarmen omdat dat bekender voelt dan het nieuwe.
  De enige manier om ergens los van te kunnen raken, is er letterlijk en figuurlijk afstand van te nemen. Daarmee wordt ruimte gecreëerd om er anders naar te (kunnen) gaan kijken. Plaats je jezelf erbuiten.
  Er is iets vreemds met ‘willen’ en ‘kunnen’.. Als je denkt dat je iets niet kunt, wil je het misschien eigenlijk niet graag genoeg. Dat is niet erg, het heeft geen enkele zin jezelf daarom te veroordelen. Het is waarschijnlijk alleen een seintje dat je op zoek moet gaan naar iets wat je wèl graag genoeg wilt 😉

 • Wils

  Ik mis het ‘HOE’ ….
  Hoe laat ik los wat me geen positieve energie geeft?
  Ik probeer het wel, maar het lukt niet, ik weet niet hoe…

 • anne

  En toch…..
  vind ik dat ik nu even niet “mee” hoef te doen
  met het mooie, het lieve, het stralende.
  Niet na zes weken zoeken en de dood vinden…..
  Dat geef ik tijd
  laat ik niet direct zelf los
  ik geef het de tijd
  om uit zichzelf los te geraken
  mijn ervaring in het leven is
  dat het dan (voor mij) beter “werkt”.
  Ik hoef niet altijd te dansen en te stralen
  ik mag gewoon verdriet en pijn hebben
  en dat tonen
  écht lieve vrienden delen dat ten volle met me mee.
  Juist als ik deze pijn helemaal doorleef
  er helemaal doorhéén ga
  zal de wond, langzaam, wel goed genezen….

 • Marjoke

  Dankjewel Mark, deze had ik even nodig! Ik heb vandaag een mindere dag en ik weet dat ik die negatieve gedachten en gevoelens los moet laten. En dat ik me ieder moment van de dag goed kan voelen als ik dat wil. Alle bronnen die ik daarvoor nodig heb zitten in mezelf…

  En dankjewel ook Andre, wat een prachtig idee om alle mooie teksten, foto’s etc. bij elkaar op de muur te hangen!!

 • André

  Erg mooi, ‘k heb het gekopieërd en ga het uitprinten om op mijn “prikbord”-muur op te hangen…(tussen mooie foto’s en andere belangrijke teksten)