Boeddha’s advies

Boeddha was onderweg van de ene naar de andere stad met enkele van zijn volgers. Onderweg kwamen ze langs een meer. Ze stopten en Boeddha gaf aan dorst te hebben. “Kun je even wat water halen uit het meer?”, vroeg Boeddha aan een leerling.

De leerling liep naar het meer. Net op het moment dat hij water uit het meer wilde scheppen kwamen er enkele ossen door het water gelopen. Het water werd erg troebel. De leerling bedacht dat hij dit water niet aan Boeddha kon geven om te drinken.

Hij ging terug en rapporteerde aan Boeddha. Na een half uur vroeg Boeddha aan dezelfde leerling om drinkwater.

De leerling ging terug naar het meer. Het water was echter nog steeds troebel.

Nog wat later stelde Boeddha dezelfde vraag. En de leerling liep trouw opnieuw naar het meer. Hij zag helder, schoon water. Het modder was neergedaald tot op de bodem. “Oh fijn!” Hij schepte het heldere water en bracht het naar Boeddha.

Boeddha keek naar het water en zei: “Zie je wat je gedaan hebt met het water? Je hebt het met rust gelaten en het werd helder. Voor je geest werkt dit ook zo. Als je geest vervuild is, laat het zijn. Geef het tijd. Gun jezelf rust.”

Meer korte, inspirerende verhalen


Dit bericht was onderdeel van de challenge om 1.000 dagen achter elkaar iedere dag een positief bericht te plaatsen. De challenge die mijn leven heeft veranderd.

Zie de boeken ‘Voor Positiviteit‘ en ‘De Vibe

Volgende bericht.


1 gedachte over “Boeddha’s advies”

  1. Is dit een bestaand verhaal of heb je het zelf verzonnen? Je zou eens een bundel uit moeten brengen met alleen maar van dit soort korte verhalen. Het is goed geschreven. Ik vind het leuk dat deze aan het einde een ontknoping/advies heeft net als je andere verhalen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00